За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 72

• 28 439
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
  • София
За да е точно изследването урината се носи до 1 час след вземането. От там нататък те добавят специален консервант и съхраняват на хладно (най-често хладилник) до момента на транспортирането. С консервант може да седи до 48 часа.

# 196
Лаленце,казали са ти достатъчно по темата...само ще добавя,че моят е на 1г и продължава да си се буди по 2-3,че понякога и повече пъти нощем за кърмене и реално без гърда не заспива-ни денем,ни нощем. Те повечето педиатри са на мнението на твоя,но аз си ги пропускам нещата покрай ушите. За мен е важното да е добър диагностик като педиатър и да назначава адекватно лечение-по това съм си го избирала,а сега кърменето и захранването и сама си ги оправям с четене и доверявайки се на инстинкта си. А,че си ни ползват за биба мъниците...то е ясно,ама какво да правиш и те душа носят. Ей сега трябваше да замина с каката на един фестивал в чужбина,ама нито тя,нито аз....няма как да зарежа дребоса.

# 197
Има ли теми за детегледачки? Ако може линк. Имам възможност да си позволя детегледачка, ще се възползвам дори да идва 3-4 пъти седмично.

Не съм много запозната, как се водят в България, затова ще ме извините, ако е неправилно названието. Аз на твое място, бих наела не детегледачка, а акушерка или консултант. Не за да гледа бебето, а да те наблюдава малко ти как се грижиш за него, да ти даде насоки, да ти покаже, различни техники. Ти да я наблюдаваш, какво прави, как точно го прави, да прецените температурата, материите на дрехите, абе всичко.

Такива жени са професионалисти и може да ти помогне дори и чисто емоционално, за абсолютно всичко, свързано с бебето и теб самата.

А, ако все пак ще е детегледачка - нека да идва, като приятелка - гледайте бебето заедно. Така ще добиеш увереност, защото няма всичко да зависи само от тебе и след известно време ще видиш, че се справяш по-добре от детегледачката. Wink

Само да допълня, че тук в Англия е модерно, на майките с първо бебе, семейството да подарява "нощна сестра", с която на първо време да се справят заедно с малкия, неспящ звяр. Simple Smile

# 198
  • София
Има ли теми за детегледачки? Ако може линк. Имам възможност да си позволя детегледачка, ще се възползвам дори да идва 3-4 пъти седмично.
Има цял подфорум  Гледане на деца и помощ в домакинството
Там има обяви и от акушерки.

# 199
Момичета, вчера писах за подсичане и обрив по линията на памперса, но на сутринта го нямаше вече и реших, че е минал, та не питах педиатърката за него. А сега пак се е появил. Прикачвам снимка.
Скрит текст:

# 200
Момичета, вчера писах за подсичане и обрив по линията на памперса, но на сутринта го нямаше вече и реших, че е минал, та не питах педиатърката за него. А сега пак се е появил. Прикачвам снимка.
Скрит текст:

Възможно е да му спарва памперса.. Не се вижда много ясно пъпчиците.. Но май наподобяват от претопляне.. Ако можеш от време на време оставяй малко без памперс, да му диша кожата

# 201
Прилича на претопляне. От този обрив може да се съди, че бебчето моое да е неспокойно, защото нещо в заобикалящата среда не му е ок.

# 202
  • Г. О.
Здравейте. Кой вариант е по-добър според вас - майката да се запише при педиатър за личен лекар или да си е при общопрактикуващия личен лекар, от когото да взема направления за педиатър?

# 203
И на мен ми прилича на претопляне. Може действително да спарва памперса. Да не му е тесен памперса на бебето? Пробвай по-хлабаво да га сложиш и виж дали пак ще се появи.
 Може да е за следващ размер например?

Нефертити, да ходиш до ЛЛ да искаш направления постоянно за педиатър и да минаваш през два кабинета с бебе, на мен ми звучеше абсурдно и избрах педиатър, който е и ЛЛ на бебето.

# 204
Здравейте. Кой вариант е по-добър според вас - майката да се запише при педиатър за личен лекар или да си е при общопрактикуващия личен лекар, от когото да взема направления за педиатър?
Ама то направлението си се издава на името на бебето за пидиатър не на майката . Освен ако майката е под 18г и си ходите заедно 😄

# 205
Дами, две ситни бели точици на ръба на венеца зъб ли са? Smiley

# 206
Скрит текст:

Суха ли е кожата, като лишей ли стои?

# 207
  • Варна
Най-добре е да е личен лекар педатър, защото в другия случай се ходи до личния лекар за направление и после при педиатъра, не всички лични лекари искат да издават често направления, трябва да се уговори предварително.
По принцип ние в края на седми месец направихме уговорка с педиатър(питахме дали ще ни вземе, понеже добрите рядко приемат нови пациенти), обеща ни и имахме следната схема уговорка: записах се аз при лична лекарка до кабинета на педиатъра(не е необходимо майката да е при същия личен лекар на детето, но реших, че някой ден ще ми е по-удобно, а и моите лични не ги харесвах особено), тя обеща да запише бебето след раждането(трябва да има ЕГН, за да го запише). Та роди се нашият бебок, записахме го  при личния лекар и вече те си оправяха нещата документално с педиатърката, но това си беше тяхна договорка между тях. Ние искахме много тази педиатърка и съответно те добре са си измислили документално нещата, за да не ни разкарват излишно. След раждането си ходим при педиатърката само, тя си взема направленията от личната лекарка.  Пиша го, за да се придобие представа, че схеми има всякакви и трябва да се уговорите с лекарите.

# 208
Арабескче, по всяка вероятност е зъбче. 😊 Остричко ли е? Аз голямата я хванах, че има зъб с чаша. Подадох и да пийне от моята чаша с вода и се чу когато зъбчето опря в стъклото.

# 209
О, ще пробвам утре с чаша Smiley Тя и без това все ми дърпа чашите като пия и си ги носи към устата Smile

Опитах се да го напипам и сякаш е по-твърдо там, но много ѝ се спеше вече и реших да не я тормозя тази вечер повече.

Общи условия

Активация на акаунт