За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 72

• 28 438
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, мъжът ми е извел днес в парка бебето за 1 час на 5 градуса навън!!! Беше облечена във вълнена жилетка, космонафт, шаока и одеало. Може ли да настине след такава дълга разходка. Нямам думи направо...
dolca, кажи ми че се шегуваш, не може да си сериозна Simple Smile
Какво може да стане на бебе облечено с вълнена жилетка, космонавт и одеало при това на положителна температура навън Grinning Ти на колко градуса извеждащ, вкъщи ли си седите?

# 526
Много хубаво е направил мъжът ти! Похвали го.
Времето въобще не е лошо за разходка, нали знаеш, че тепърва идва зима и тепърва ще падат градусите. Няма лошо време, има зле облечено бебе. Единствено, лично аз, не бих извеждала новородено(новородено е до 28мия му ден от раждането), ако е студено, влажно и има мъгла. Но тук говорим за положителна температура :=)
В Русия, приятелките ми чакат да стане  - - 27 градуса, за да излязат на разходка в парка с бебетата :=) Да, ок, калени са, свикнали са, но ние пък тук сме се изнежили.. Добър ни е климатът, няма повод за вайкане :=)
Пп:Децата настиват най-вече от други болни хора и рядко от времето навън. В количката все пак е и завет..

# 527
  • Варна
Относно магнезия конкретно не мога да се изкажа, но педиатърката ми препоръча тези витамини по време на кърмене, доста добър състав имат:
http://www.marvi.bg/akciq-pregnacare-breast-feeding-po-vreme-na- … _28-kaps-960.html
Отделно можеш да наблегнеш на храни, богати на магнезий, любимите ми от тях са фурми, те са с много богат състав като цяло:
https://m.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/29317-10-mnogo-bogat … a-magnezii-hrani/
Богати на B комплекс, описани са като се щракне върху всяка снимка:
https://m.az-jenata.bg/g/2965/?i=2#photo
Това е най-безобидното и лесно, което можеш да направиш за себе си. Много е хубаво, че кърменето те успокоява, бебетата умеят да събуждат всичко хубаво в нас, когато са спокойни, разбира се. Но това е двустранен процес, уви.

# 528
Dolca, аз бих го убила, ако са сами и в ден като днешния не го изведе! Времето беше чудесно, в нашия парк беше пълно с бебета, повечето от които прекарахме над 2 часа. Чудесно е била облечена и е чудесно, че я е извел.

Герда, моето е малко още, но знам, че на 8 м. има скок в растежа. Може да е това...

# 529
При нас е 0 градуса. Аз умрях от студ и не го изведох
 Имаше ужасен вятър .  Но на 5 градуса и спокойно време, извеждам на драго сърце

# 530
  • Плевен
Е браво на мъжа ти. И два часа да са стояли е чудесно. При нас пък цял ден валя. Излязохме само за 10 минути.

Герда на тази възраст има скок в растежа, който за моето бебе беше ужасен, защото точно тогава беше и болен. Давай му да яде, после всичко ще се нормализира.

# 531
Герда,  скок в растежа е. И моята госпожица е така.

# 532
Препоръчайте ми АМ но да е сладко или поне с вкус на ванилия. На 7++ сме и кърмата ми много намаля и вече почти немога да събера за да я нахраня. Проблема е че не иска АМ не и харесва че даже и повръща

# 533
Дори не съм чувала за АМ с някакви вкусове.

# 534
И защо да е с вкус на ванилия?? После хептен да се чудиш как да го махаш

# 535
Препоръчайте ми АМ но да е сладко или поне с вкус на ванилия. На 7++ сме и кърмата ми много намаля и вече почти немога да събера за да я нахраня. Проблема е че не иска АМ не и харесва че даже и повръща
Съвсем нормално е кърмено бебе да отказва АМ.  Защо си мислиш, че ти е намаляла кърмата? Или цедиш и храниш с шише? За 7 месеца кърмене трябва да знаеш как да я увеличиш.

# 536
  • Варна
За кърмата страшно много ми помага сок или направо червено цвекло. Гърдите ми се пълнят много бързо от него, може да опиташ, но да не се прекалява, че пък в големи количества не е ок. За
АМ не знам.
Герда и според мен е скок. Моят син тогава също се будеше за нощно кърмене, а от средата на втори месец се отказа от него.

# 537
Уау, къде го това мляко с вкус на ванилия?
Аз се уча да правя кисели, кремчета грис.
Купих овесени трици за бисквитите на Кактусчето -  гледах ги, гледах ги и не се реших да почна да правя. Но се каня тия дни да опитам.
Готвя на моето бебе, зящото забельзвам, че му е по-вкусно от купешките зеленчукови пюрета.
Чудя се супа с фиде или макарони да направя..

# 538
След 6 месеца би трябвало да падне много общия прием на мляко, а на 7+ да стигне до 500 мл за денонощие, горе долу. Да не го прехранваш с мляко и за това да връща?

# 539
Как така да спадне общия прием на мляко? До годинка то трябва да е основно в менюто на детето. Или в Англия препоръчват друго? Ако на 6 месеца е започнато захранване с пюре на обяд, на 7 месеца най-много и каша за следобедна закуска да е започнала да дава. Другите хранения си остават мляко (АМ или кърма). Да не говорим и че и обеда и следобедната закуска не трябва да са заместени.

Ако тя дава само твърда храна 2 пъти или повече на ден, без кърмене след това да не се чуди ащо й е намаляла кърмата. И вместо да търси АМ да намали пюрето и кашата.

Общи условия

Активация на акаунт