Любители на котки ТЕМА 126

• 25 781
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз с бродлайн обезпаразитявам. Доколкото знам и другите момичета. Сега виждам, че е на добра цена в Стефанов.

# 511
Моята принцеса е на 14 години. Трябва да и правя снимка на бял дроб, можете ли да ми кажете в кои клиники в София извършват такава услуга? Благодаря предварително!

# 512
  • София
Ако не се храни навън и е прекарва повече време по двора, с други котки например, два-три пъти в годината и е достатъчно обезпаразитяване.
Моите живеят с куче и обезпаразитявам през няколко месеца.
Никога не са хващали вътрешни паразити, чат пат бълхи.

# 513
Рентген има в Централна ветеринарна клиника и в клиника "101 любимци" на автогара "Овча купел". Със сигурност има и на други места, но аз не ги знам. Дано всичко е наред с милото котенце.

# 514
  • София
Току що нашият герой Лупи маркира и елхата... Pensive

.... но обикновено маркирането не е точно изпикаване,
Скрит текст:
а само няколко капки, които дори трудно се забелязват. А доколкото разбирам, той се изпишка, нали? Но пък може да иска да маркира, а заради операцията да излиза повече. Wink  Дано отмине заедно с пълното възстановяване.

Голям сладур е!  Heart Eyes

Маркира или изпишка? и колко?
Как му издържаш, не знам. Ако в банята е топло, мятай едно одеяло и го затвори там когато няма никой вкъщи. Другото е да го дебнеш и като се надупи за "процедурата" го хващаш и в котТ.  
Лош Лупи!
Определено беше маркиране- нямаше видима локвичка.
Банята не само, че е супер топла, заради тръбите на парното, но и той по своя воля понякога си лежи там до тях.

Май ще става затворник... Grin

# 515
Привличащ спрей ,напръскан в тоалетната му няма ли да помогне ?

# 516
  • София
Привличащ спрей ,напръскан в тоалетната му няма ли да помогне ?
Малко се съмнявам - той си я ползва по предназначение.

Майка ми вчера се консултирала с други ветеринари и те са й дали същия отговор - "Възможно е до месец да се чисти от хормоните и да прави така. Имайте търпение."

# 517
Остава да изчакате тогава  и ще се разбере.
Hug

Моята дивачка ме събуди днес в 4 сутринта отново,ама какво да се прави - Бебе.Laughing

# 518
  • София
Рентген има в Централна ветеринарна клиника и в клиника "101 любимци" на автогара "Овча купел". Със сигурност има и на други места, но аз не ги знам. Дано всичко е наред с милото котенце.

В "Добро хрумване" в Изток също има. Със сигурност и на други места, но съм ползвала само тези места. И не знам сега как е, но в началото ни пращаха в 101 любимци, а после определено ни насочваха в ЦВК, защото рентгенът им бил по-добър.

В "101 любимци" трябваше сама да държа котето (било е преди 8-9 години). Дадоха ми от специалните гумени престилки. А в ЦВК ми върнаха котарака в такова състояние, че си личеше, че нещо са му направили. Тогава му се влоши още повече дишането. В "Добро хрумване" не знам как е било, защото мъжът ми и дъщеря ми водиха Наско, но поне със сигурност не беше зашеметяван по какъвто и да е начин, нито състоянието му се влоши след снимката.

И моите са обезпаразитявани с Бродлайн, но не мога да коментирам ефекта, защото не съм виждала нито външни, нито вътрешни паразити. Може би само хора, които имат разхождащи се навън домашни любимци, могат реално да оценят препарата.

Ваня, не бих казала, че цената е добра. Тази година не съм купувала, но миналата дадох 57-58 лв за 3 пипети за големи котки, а не за 2,5 кг като в линка.  Но не беше от онлайн магазин.  Wink

Яренце, наистина ти пожелавам търпение! Знам какво е! Осмърдя ми се живота!  Sad

# 519
Много благодаря за отговорите! Ще отида в ЦВК, малко ми е далеч, но това да е проблема.

# 520
  • София
в св Антим също има скенер и ренген и тн

навсякъде препоръчвам да водите ваксинирана котка, че стават бели.
За стандартни процедуре не е опасно, ама ако оставите котето за лечение, не е ясно с каква зараза може да се срещне.

# 521
в св Антим също има скенер и ренген и тн

навсякъде препоръчвам да водите ваксинирана котка, че стават бели.
За стандартни процедуре не е опасно, ама ако оставите котето за лечение, не е ясно с каква зараза може да се срещне.

Не, няма да я оставям. Доволна съм много от нашата ветеринарна клиника, ще ползвам само ренгена, защото при нас няма. Колкото до ваксините, правила съм и като малка и толкова. В момента, за нейните години по-скоро не се препоръчват. Обезпаразитявам, качествена храна и това е.

# 522
Много благодаря за отговорите! Ще отида в ЦВК, малко ми е далеч, но това да е проблема.

Добро Хрумване, а и може би на Димов клиниката - Бест Вет. Звъннете да питате. Имайте предвид, че ЦВК принципно взимат повече пари от останалите клиники (от опит говоря)

# 523
  • София
Аз също не одобрявам ежегодното ваксиниране. Правила съм им две пълни ваксинации, ще прескоча следващата година, ще ваксинирам пак по следващата и така през две години после, да речем.
Кучето се среща с котки в работата и не знам какво влачим вкъщи.

# 524
  • София
Може ли малко обяснение защо? Ежегодното ваксиниране не представлява ли реваксинация, и ако се пропусне,  няма ли риск да се лепне някоя от болестите, срещу които е ваксината?

Ние тази сутрин сложихме втората ваксина и се записахме за кастрация за 09.01.2019.

Общи условия

Активация на акаунт