Септемврийски бебета 2018 - Тема 2

• 70 745
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Ние на тила имаме. А що се отнася до бенки те,  на по-малкия бати му се появиха впоследствие.
Почнахме зеленчуково пюре днес картоф. Добре е уж хапна да видим.

Последна редакция: нд, 27 яну 2019, 16:21 от janakrasi

# 646
И моя бебешок има отзад на вратлето и главичката червени и  ни казаха и на нас, че ще изчезнат ама да видим. Ние 4ти ден сме на картофено пюре и много му харесва, даже му дадох 6 лъжички и смятам утре да му дам колкото иска.

# 647
Моята е 7 ден на домашно картофено пюре с АМ и изяде днес 20 лъжички, мисля утре да добавя и морков, смятам, че свикна с вкуса на картофа, защото като види лъжицата сама отваря уста и лапа.

Аз се чудя обаче винаги ли се дохранва с мляко след пюрето, тя след тези 20 лъжички, глътна 70 мл мляко, заситило се е с пюренцето, обичайно пие по 170 мл мляко.

# 648
Аз отлагам захранването. От сутринта е с хрема, така че ще трябва първо да оздравее и след това ще започваме.
И аз съм решила да започна с картоф, след това може би морков.

Mn.nikol, 20 лъжички колко са като количество? В момента идея си нямам.

# 649
Да ти кажа и аз не съм мерила 20 ч.л картофено пюре разредено с АМ колко гр. са Grinning

Понеже е 7ми ден откакто яде картофено пюре( и се уверих, че няма нежелани реакции) й позволих да изяде колкото иска и тя се спря на 20 ч.л +70 мл мляко след тях.

След 1 ден става на 5 месеца, аз исках по-късно да започна захранване, но тя започна да пие по 1литър мляко на денонощие.

# 650

Имам спомен, че пюрето за тази възраст трябва да е около 150 гр. ( обаче само пюре ) ще се радвам обаче и ако някой, който по-скоро е имал бебе да сподели Simple Smile
Между-другото хубаво е плодовете и зеленчуците преди да се приготвят да се накиснат във вода за половин час, за кореноплодните кисненето да е 1-2 часа.

# 651
Аз ги накисвам във вода винаги и ги варя на пара.
Педиатърката ми беше казала за тази възраст пюрето да бъде 125 гр или 24 ч.л.
Обаче както на кутиите с АМ грамажите са ориентировъчни така и това, така че се водя по детето, не бързам да замества хранене.

До годинката основната храна е млякото а другото е по-скоро за опитване според нея.

Някой с дете да сподели наистина Grinning

# 652
Олеле аз не ги кисна, никой не ми каза че трябва. Проблем ли е..

# 653
Аз забравих да напиша, че с кисненето се премахват нитратите и водата трябва да се изхвърли. Ако се варят то тази вода в която са се варили също е добре да се изхвърли. За съжаление така губим и полезните витамини, но няма как. Едното за сметка на другото.

# 654
Аз ги варя на пара, така уж се запазвали полезните вещества.

Ползвам уреда на Avent  и там водата се сипва на отделно място, не при зеленчуците.

Последна редакция: нд, 27 яну 2019, 22:30 от Mn.nikol

# 655
Аз винаги съм дохранвала след пюре. Тя сучеше каката, смятам, че няма как да и отнема тази храна на която е свикнала, а и колкото и да му харесва на бебето, за да стане по-бавен прехода, желателно е да се дохранва, докогато бебето поема кърма/ам. То в един момент само ще се откаже. Може да ви се наложи да хвърлите 3-4 пъти мляко, докато сте сигурни, че вече няма нужда, но по-добре да има и да откаже бебето, отколкото да няма, а то да е искало... 😀 Това е важно и за изхожданията. То бебето си знае работата, както обичам да казвам и да се самоуспокоявам. Само за спането им нямам вяра, защото ето сега- иска да спи и си блъска тиквичката и не може. И се сърди. Има дни, в които и лиян да спусна от тавана и да се клатим на него цял ден, като реши да става- става. Спало-недоспало накривява шапката 😀. Мишенце, никога не е късно да си почнеш пак. Бебето си има нуждичка да си поспива по това време. А това, че заспива само е такава уникална способност, че чукай, пали свещи и се моли да остане така. Това е голям късмет. Бързам днеска, че много ми се спи. Кети, напиши ми само дали бебето е на АМ, или на кърма. Че имам нещо впредвид. Лека нощ мили момичета! ❤

# 656
Аз ги варя на пара, така уж се запазвали полезните вещества.

Ползвам уреда на Avent  и там водата се сипва на отделно място, не при зеленчуците.

Николче ще пуснеш ли снимки на твоя уред, че аз си взех , обаче няма книжка и, ако са еднакви да споделиш по колко време се приготвят зеленчуците Hug
По въпроса с татковците, ние имахме няколко жалки опита 🙄😃 Не знам за вас, но аз сякаш бях девствена.. така ме боля 😐

Малко ще поспамя с дълъг пост, нооо имам въпрос към тези които возят бебоците в кошчета за кола, тип кошница. Има една тема за столчета за кола и аз споделих там, че на беба вече и е малка кошницата, защото едвам я закопчавам като е облечена с космонавта. Е те така ме нападнаха, че возя бебето с космонавт/яке, че започнах да се чудя, как би трябвало да е. Вие как возите бебоците?

# 657

ето го моят уред.
Прилагам и снимчица на упътването с времето за варене на различните плодове, зеленчуци и меса.

# 658
Blush същия е. Взех си го втора ръка, та за това няма книжка, а иначе колко мл вода сипваш в контейнерчето?

# 659
Трябва да имаш мерителна чашка
Ето такава

На нея има разграфени мл вода и съответното време варене за тези мл.

200мл вода отговарят на 20 мин. варене
150 мл вода са 15 мин. варене
100мл вода са 10мин. варене
50мл вода са 5 мин. варене

И вече от упътването гледам на кой зеленчук/плод колко минути му трябват и сипвам толкова мл вода.

Ако нямаш мерителна чашка може да си позлваш нещо друго с измервателна скала.

Уреда е супер удобен.

Общи условия

Активация на акаунт