Майки от "Гео Милев", "Редута" и "Слатина"

• 56 308
  • 239
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте!
Строят ли се в момента нови станции на метрото в "Гео Милев" и "Слатина". По-точно някъде в близост до 93 СУ и до 157 ГИЧЕ се интересувам дали ще има такива. И ако се строят кога се очаква да бъдат готови?
Благодаря предварително за отговора.

# 226
Аз пък да попитам дали можете да препоръчате момиче, което прави хубави мигли по техниката косъм по косъм. Не като китеник,  а максимално естествени.
И разбира се да се зад,ржат прилично време.

# 227
Здравейте!
Строят ли се в момента нови станции на метрото в "Гео Милев" и "Слатина". По-точно някъде в близост до 93 СУ и до 157 ГИЧЕ се интересувам дали ще има такива. И ако се строят кога се очаква да бъдат готови?
На самото 93то ще има станция на метрото. След около 3 години.

# 228
  • София
Здравейте!
На самото 93то ще има станция на метрото. След около 3 години.
Благодаря!

# 229
Може ли актуално мнение за 65-та градина Слънчево детство? Чух добри, но не и малко лоши отзиви. Дали има и запознати с 61-ва Шарено петле?  Благодаря

# 230
За Шарено петле мога да кажа, че едната първа градинска група от есента ги поемат госпожа Ночева и госпожа Кондева. Препоръчвам с две ръце - невероятни педагози и хора с огромни сърца. Иначе - градина като градина.

# 231
Здравейте!

Ще има метростанция и на 5 мин. пеша от 157 ГИЧЕ.

# 232
  • София
Здравейте!

Ще има метростанция и на 5 мин. пеша от 157 ГИЧЕ.
Благодаря!

# 233
Здраввйте, някой има ли актуална информаци дали към момента има педиатър в 22 ДКЦ, който записва нови пациенти? Досегашната ни педиатърка се пенсионира, а имам и новородено…

# 234
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Д-р Вера Сотирова е педиатър, но не знам дали записва нови пациенти.
На регистратурата няма ли да кажат?

# 235
Добро утро!
До 30.09. трябва да подадем декларация номер 5 за такса смет. Подава се в общината.
Ако се забавим, ще ни начислят по-голям обем боклук!

# 236
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Има ли къде да се прочете повече?

Намерих. Sad не плашете хората.

Местни данъци и такси - образци на документи - Портал на Столичната Община - Портал на Столичната Община https://share.google/rKMxXXk8ryZEUYp0o

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 09:38 от st. Dobri

# 237
Информация от страницата на общински съветник от СО:
⁉️Днес много стреснати хора ме питаха дали наистина до 30.09 трябва да подадат декларации за отпадъците и че ако не го направят, ще има глоби и ще им бъде начислена огромна такса смет догодина.
❌ Това абсолютно не е вярно.

Всъщност от началото на тази година приехме възможност за подаване на предварителни декларации в периода от 01.02 до 30.09 за генерираните отпадъци, за да може да се събере информация, която да се използва при взимане на решение в края на тази година по какъв начин да се изчислява такса битови отпадъци.
Към настоящия момент предстои да бъде внесен доклад до общинския съвет с предложние за новия начин на изчисление, този доклад ще бъде на обществено обсъждане за 1 месец, след това ще се обсъжда в комисии и в съвета и чак след приемането на решение ще има и ясни правила какви декларации и в какъв срок ще трябва да се подават.
За всяка от тези стъпки ще информираме по всички възможни канали. Защото промяната на начина на изчисляване на такса битови отпадъци е изключително важна за всички и трябва да стане по много прозрачен и разбираем за гражданите начин.

Така че без шаш и паника

# 238
Информация от страницата на общински съветник от СО:
⁉️Днес много стреснати хора ме питаха дали наистина до 30.09 трябва да подадат декларации за отпадъците и че ако не го направят, ще има глоби и ще им бъде начислена огромна такса смет догодина.
❌ Това абсолютно не е вярно.

Всъщност от началото на тази година приехме възможност за подаване на предварителни декларации в периода от 01.02 до 30.09 за генерираните отпадъци, за да може да се събере информация, която да се използва при взимане на решение в края на тази година по какъв начин да се изчислява такса битови отпадъци.
Към настоящия момент предстои да бъде внесен доклад до общинския съвет с предложние за новия начин на изчисление, този доклад ще бъде на обществено обсъждане за 1 месец, след това ще се обсъжда в комисии и в съвета и чак след приемането на решение ще има и ясни правила какви декларации и в какъв срок ще трябва да се подават.
За всяка от тези стъпки ще информираме по всички възможни канали. Защото промяната на начина на изчисляване на такса битови отпадъци е изключително важна за всички и трябва да стане по много прозрачен и разбираем за гражданите начин.

Така че без шаш и паника

Благодаря ви!

Нека да кажа от къде е взета информацията за горния пост - https://www.facebook.com/boikodim
На мен лично и коментарите от Facebook ми бяха полезни.

Съжалявам, ако съм създала излишен стрес.

Хубав ден!

# 239
Здравейте,

Моля за препоръки за сервиз за прахосмукачка. Ако може, нека е в района от заглавието на темата, ако не - където можете да препоръчате.

П.С. Прахосмукачката ми е обикновена - не е робот и не е вертикална.

Общи условия

Активация на акаунт