През колко време на гърнето?

• 16 271
  • 262
  •   1
Отговори
# 120
не ги изпускай тези сигнални моменти, важни са. Heart Eyes

Мдаа вече съм сигурна, че е било сигнал, защото сега се събуди след 3 часа сън сух  Heart Eyes
Няма да повторя грешката от вчера  Peace

Когато за първи път го сложих на гърне той не протестираше. Изпиша се и стана. После повторих и потретих..винаги имаше резултат, но и в памперс-гащите. Не казвам, че ми беше лесно в началото, на моменти ми идваше да се откажа и то защото той не си казваше. Но една събота и неделя го бях оставила на майка ми, тя му махнала памперсаи му обяснила че като му се пиша или ака трябва да каже. Не знам колко я е разбрал но 2-3 дена след това започна да си казва. Съответно в нас вече памперс не сложих и така до днес. Много се радвам за това негово постижение и то само за 2 месеца. Имах приятелки които ми се чудеха как може детето ми да е на 1 г. и 6 м. а до тогава да не съм го слагала на гърне  newsm78 Ами явно може , те с тяхното ранно слагане все още нямат резултат.  Rolling Eyes  Радвам се, че тази тема не се превърна в поредното "бойно поле" и всеки може да прочете и прецени сам дали детето му е готово за гърне или трябва да изчака  Peace

# 121
  • Букурещ
Радвам се, че тази тема не се превърна в поредното "бойно поле"   Peace

Peace туй и самата Лиорена го проумя Mr. Green

# 122
  • София
Ех, вчера писах, че и аз искам да се присъединя към вас и ето - днес се оказа, че Ники няма да може да посещава ясла лятото Rolling EyesКоето означава, че скоро и ние с пълна сила се присъединяваме към отказващите пампите Simple Smile

# 123
  • София
След миналото безуспешно лято за махане на памперса, сега започнах пак.
Имаме и попаденя, но по-често пишка в гащите, а и голямата работа там я върши.
Казва чак когато е направила белата.
Колко ли ще трае тази одисея незнам  newsm78, страхувам се само да не настине с това мокро дупе - обикновено я хващам веднага, но докато взема да я измия и преобуя минава време.
Ще следя темата с интерес, че от есента сме на градина и там памперс НЯМА.

# 124
Питане на новак.
На каква възраст трябва да бъде детето, за да се махне памперса?
Родителите ми твърдят, че са успели да ме приучат да се изпишквам на 7 мес., но как това не са го уточнили още.  имайки предвид, че тогава са използвали пелени ?!?

# 125
Слях двете "отчетни"  Wink теми за гърнето. Така е по-удобно за всички  Grinning

# 126
Питане на новак.
От това което съм из4ела, след 20-ти месец.

# 127
Питане на новак.
От това което съм из4ела, след 20-ти месец.

Да в книгите пише че след 1 г и 6 м. децата започват да "стискат".
Преди време една приятелка ми каза, когато детето ти започне да слиза и качва само стълби вече е готово за гърне  Rolling Eyes Тогава се зачудих какво точно иска да ми каже, но в последствие разбрах, че всъщност се затварял някакъв прешлен в гръбнака Rolling Eyes Не го обясних много добре, но и аз много, много не съм наясно  Rolling Eyes

# 128
1. детето се научава постепенно, че трябва да се изпишква в гърнето или тоалетната
2. отказването от памперса е дълъг процес 
3. изисква търпение и само търпение...

Само с най-добри чувства, моля те, без никакви лоши намерения. Grinning

Позволи ми да не се съглася с точка 1 и 2

пак казвам съвсем лично мнение, както и ти изказала твоето, без никакви задни мисли, не се съгласявам.
не ми се сърди моля те.Praynig

а по 3 точка - напълно вярно, за всичко трябва много търпение. Heart Eyes

# 129
  • Букурещ
Питане на новак.
Родителите ми твърдят, че са успели да ме приучат да се изпишквам на 7 мес., но как това не са го уточнили още.  имайки предвид, че тогава са използвали пелени ?!?

една мама го беше махнала когато бебето беше на 17 дни
за мен лично възрастта за махане е след 24 навършени месеца.

# 130
Цитат
Питане на новак.
100 майки -100 мнения.
Аз го махнах за през деня от 7 месец.

# 131
  • София
Питане на новак.

Памперса можеш да го махнеш когато решиш. Друг е въпросът дали детето ще се научи.

# 132
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Йоан е на година и 9 месеца и вече от 1 месец нямаме пропуск........През нощта му слагам памперс, но той се буди сух и пишка в гърнето........През деня си казва " има пиш" или " ако"...и тича към "нето " - гърнето
Но аз не мисля, че преди 2 ще го махнем окончателно, защото не може да се стиска дълго време......

# 133
Момичета, споделете резултатите до момента  Simple Smile
Йоан вече от седмица е без памперс през деня и няма нито един "инцидент"  Hug
За вечерния памперс ще изчакам още, че понякога пиша през ноща, друг път се буди сух  Simple Smile

# 134
При нас също не се получи от първия път. Още преди да навърши годинка я тормозех с гърнето и по цял ден и разправях как трябва да пишка и ака там и какво ли не. след няколко месеца упоритост от моя страна и нежелание от нейна и куп изчетени статии и книги реших, че детето не е готово. изчаках 4-5 месеца, след което махнах памперса, с изключение на обедния и нощния сън. на гърнето я слагах през час, ако поиска. след 2 дни нямаше напишкване, след 1 седмица махнах обедния памперс, след още две и нощния.

Общи условия

Активация на акаунт