Фермата 4 - Съединение - тема 13 (03.12. - 09.12.)

• 37 317
  • 1 025
  •   1
Отговори
# 255
Това с подмазването ми беше много неприятно за гледане, макар и на майтап. Толкова не обичам да се мазня и да ми се мазнят, че на мястото на Дидо бих се чувствала ужасно неловко. Видях сега в Инстаграма на Жоро снимка от вчерашните игри с коментар как го правели пред погледите на сухарите. Значи не го правят, щото им е кеф, а за да се покажат - вижте ни нас, вижте сухарите. Вече във всяко едно действие на участниците намирам някаква тенденциозност.

# 256
Разбрахте ли сега Нури що е влязъл във Фермата? За да научи Симо на майсторлък. Много му е дал Господ на тоя човек.
Това, че Нури го е научил на всичко във Фермата го каза самият Симо в писмото си.  Wink Вчера при Хекимян каза, че преди да влезе във Фермата не е можел абсолютно нищо да прави и там се е научил на всичко.
Аз също не мисля, че Нури умишлено загуби дуела. Искаше му се да стане фермер и в това няма нищо лошо. На въпросът с черупките Андрей го подведе, като каза, че черупките са само част от това, което се дава на кокошките. Тогава Нури започна да гадае с какво може да са смесени и го докара до бърканите яйца.  

# 257
    Относно гуменките на Симо-в началните епизоди казвае,че имат много емоционална стойност за него,затова е с тях.И червеното долнище му носи късмет.Едва ли е до  финансова възможност.Просто трябваше да ги смени  за дуела,но......
    Мнението ми относно Нури-вярно,че го казахте тук,че е хлъзгав,и т.н,но нека и ние да си изградим,развием,разрушим впечатлението за него де.До вчера аз харесвах поведението му,не на 100 процента,но като цяло да-избягва конфликтите,работлив,сръчен,не мрънка/не понасям мрънкалници/.И религиозен-какво от това,моли се човека,аз не съм забелязала да натрапва молитвите си на останалите.Но с това,че имал друга мисия,не наградата,бля-бля ме разочарова.Обаче какво му пречи,аджеба,да каже-ми заслужавам ятая награда,имам планове,ще ми помогне да ги осъществя.това не ми хареса.
  Милена е толкова злобно същественце,че ако се оплюе,ще се разложи.
    Имаше смисъл във въпроса на Дидо,защото отговорите,поне за мен,звучат вече по друг начин.И той започна да се разкрива като играч,но продължава да е възпитан,интелигентен,премерен,джентълмен,въпреки желанието за 100 000 лв.
   Искам спойлери тук,не ми е удобно да карам хората да ми пращат ЛС.Отварям всичките,някой път са верни,някой път не.Изобщо не ми пречи да си гледам предаването,защото в дуелите има много други неща,които виждаш,освен крайният,фактически победител.

# 258
Това за Милена много ме изкефи
+ 💯

# 259
"Ред бул дава крилееее"  само заменете името на напитката с И+А и получавате обяснение за възхода на Дидо в последно време. Аха да се ядосам на яката поддръжка и се сетих, че гледам продукция, важни са парите от смс-си, важни са промоциите по ТВ....а Дидо става за това, Нури -не. За да ме разберете правилно, оценявам качествата на Нури , най-много ми харесва,че не се бои да поеме работа и да я научи. Милена го обсъждаше (като нещо лошо) че преди да влезе във фермата не е знаел да дои, аз пък си казах - браво, така се прави, влизаш и се научаваш, състезание е. Дразни ме натъртването на "помака от Сърница" , но разбирам Ваня , защо не е приела да представя мюсулманска страна . Записано е в костния ни мозък, дали е робство, владичество, присъствие .... тепърва ще уточняват, но е свързано с рода и кръвта.  Та да си кажа защо уточних позицията си - за да не ме нападнат патриотари за това,което ще напиша.Подсказа ми го потребител от фейса,който след като ни наобижда християните, уточни,че Нури говори за дарение, защото е "садака", това е от исляма и т.н. Веднага питах Гугъл и се оказа, че поради непознаване на религията му, мнозина тълкуваха думите му какво ще прави с наградата като ...шизофрения,подмолност, прикритост, един път така, друг път иначе. Та мюсулманите имат сложна система за дарения, на кого колко и какво, а "садака" е нещо доказващо искреността на вярата, опрощаващо греховете, предпазващо от 7-те злини, каквито и да са те и ... който иска да научи повече, гугъл ще му каже, интересно е за обща култура поне.
Преди да съдим някого, се оказва, че трябва да познаваме и религията му, за да си обясним думите и постъпките му.
Не си променям мнението за Нури, Роси, Алекс , продуцентите Mask Много яко го изстреляха Дидо, добре го режисират , но остава горчивия вкус , остава. Дидо, sorry man, но отпадна от списъка "Кого уважавам", чувствам се излъгана. Особено като чух,че Нури може да е дал нарочно лоши съвети на Симо за да отстрани конкурент. Що за подмолно мозъче имаш? Rolling Eyes

# 260
  Е добре де,ама какво пречи на Нури да го каже това,или не е разрешено?Той каза,че ще дари на бедни,или ще направи селски туризъм.Ми да си каже.Кво ми разправя всички са тук за наградата,естествено,само аз не.Не,ама да.Ако е така,извади ги от "джеб" и ги дари.

# 261
  • Варна
Пак съм аз. Отговорът не се прие, защото е важно черупките да са смлени, за да не се усетят кокошките какво им дават, защото иначе ще започнат сами да си ядат яйцата. Това го знам от баба ми.

Също така е важно да са препечени, хем да са убити всички разни патогени, хем точно това, което ти казваш MegaMeg да не се усетят какво ядат. Кокошките са всеядни, също така са канибали. Като дете бях свидетел една от квачките как изяде пиленцето си, първо се опита да му помогне при излюпването като кълвеше по черупката, леко го клъвна него обаче и нарани... и като усети кръвта и просто си го доизяде докато аз търчах ревейки да търся баба ми и да и кажа, че пиленцето има нужда от помощ. Пробвах се и аз да му помогна, но и мен кълвеше мамицата и... и квачка.

# 262
Това за лошите съвети го каза Роман.
Дидо повече мислеше в посока не как да му търсят на Нури кусура, а как могат да го надвият - което е правилното и градивно мислене. А не просто злостно чесане на езици, което правеше Роман.

Четох за въпросната "Садака". Доколкото разбирам, това е твърде широко понятие, за да можем да приемем, че би дарил цялата награда на нуждаещите се. Както са го написали, садака може да е и едно учтиво "добър ден" Simple Smile

# 263
Добро утро,момичета.
Гошо казал,че съжалявал вече,дето избра Симо ли? Ха, и защо? Какви схеми и варианти е разигравал пак в главата си?
Защото искаше да отстрани Дидо, но не му стигнаха топки, за да го сложи първи дуелист.

Той чу думите на Николов за Дидо и се уплаши, че може да му вземе паричките и реши уж приятелски да го катурне.

# 264
 Е добре де,ама какво пречи на Нури да го каже това,или не е разрешено?
Откъде да знам? Трябва да познаваш добре религията, а аз дори християнството не го познавам добре. Само информирах за възможно обяснение на думите му.
Хър Мяуджести, Роман и на играта и в леглото каза, че съветите на Нури са били лоши, но Дидо в леглото доразви темата с "може нарочно ..." чух го, видях го, който не вярва да си търси епизода , от рекламите ме втриса и нищо не гледам повторно.Mask

# 265
  • София
Много ми е странно как се променят радикално мнения за хора само от една тяхна реплика. Която, при това, може да е подбрана. Участникът говори по цял ден, в предаването излъчват едно тяхно изречение и - край! - мнението за него се променя. Simple Smile

Според мен Нури беше искрен. Той знае, че няма да победи в играта. Вместо да се тръшка - приема го спокойно и философски. Което не означава, че се е отказал да я играе до последно. Вчера имаше лош късмет с падането на количката, а после отговорът му не беше зачетен за правилен абсолютно несправедливо. Нури можеше да стане фермер и да се изяви и в тази роля. Защо да не иска да покаже качества и като фермер?
И да - след като е приел, че няма да победи, звучи ми съвсем смислено обяснението му, че е искал да покаже, че хората от неговата религия са добри хора. Каквото и да си говорим - българите имат своите предубеждения към мюсюлманите. А както видяхме - нашите християни изявиха толкова грозни черти от характерите си, каквито Нури няма. И той не е съвършен, разбира се. Но много повече харесвам един незлоблив, трудолюбив и спокоен Нури пред Роман, Христина, Милена и Георги - с всичките им недостатъци, които сме нищили тук надлъж и нашир.

# 266
  • Пловдив
Така е, не познаваме религията на Нури. Обаче аз гледам поведението на човека. Лицемерно е, прикрито, удобно скрито зад маска "ама религията каза". И наистина поведението на хората от тази религия, които не са супер дълбоко вярващи, е лицемерно. За пред хората. Преди години бях в Сирия, после едни хора от там дойдоха тук на гости. И ги черпим с луканка. Има ли свинско, питат? Казваме да, има. Мислеха, мислеха, па казаха - Ще си хапнем, ама не казвайте, че лошо ни се пише. Та така им е цялото отношение. Вкъщи всичко може, но пред хора нека сме хрисими. То и на самите им пости е същото такова изкуствено - цял ден не ядеш и пиеш, ама като залезе слънцето вече може и се тъпчеш като прасе. Нури не е Райно и не случайно другите във фермата не го харесват (Райно беше одобряван от неговите съфермери, например) . Не само защото им е заплаха. Просто поведението, което си е избрал, че е печелившо (и явно е правилно, щом тук му се приписват някакви извънземни добродетели ей така, от нищото), идва твърде фалшиво на останалите. Защото те са там 24/7 и чуват и виждат неща и извън камерите.
Що се отнася до Жоро, на мен ми се стори, че съжалява, че не направи женски дуел, а не че не е изпратил Дидо като първи дуелист. П. С. Всички са там за парите, колкото по-близо до финал, толкова по-категорично, и не виждам защо трябва да е проблем това. При Нури е само, защото едно прави, а съвсем друго говори, ама явно и това не е достатъчно, драгия зрител е решил, че работлив=добродетелен=благороден=възвишен=дъновист 😃 и точка.

# 267
Tary,аз просто си разсъждавам,не че ти трябва да знаеш отговора.

Много ми е странно как се променят радикално мнения за хора само от една тяхна реплика. Която, при това, може да е подбрана. Участникът говори по цял ден, в предаването излъчват едно тяхно изречение и - край! - мнението за него се променя. Simple Smile
    Не една реплика,всичките кадри са подбрани.И на базата на тези кадри си съставям мнение.Което не во век и веков,може да се променя.За мен Нури продължава да е работлив,сдържан,можещ,умен.

# 268
Ама защо ще му е на човек да доказава, че хората от неговата религия не били лоши? Ето това за мен го прави фанатичен. Досега не съм видяла християнин да се пъне да доказва, че християните били хубави хора. Но може би именно заради това в един момент исляма ще завладее света. Щото за нас като християни не ни е чак толкоз важно да изтъкваме и "рекламираме" религията си, но на тях им е особено важно.

# 269
  • тук и там
Aз по друг начин разбрах думите на Нури,ама може и аз като Милена да не съм разбрала правилно.Blush
Според мен -на него ,още от самото начало му е  било ясно че няма той да спечели Фермата.В този смисъл-не е там за парите и победата-да.Но също така се бори за място на финала,тоест-да остане възможно най-дълго и да стигне възможно най-далече.И има за  доказване -да.Да докаже,че помаците, и мосюлманите са също толкова добри,ако не и по-добри от останалите във всичко-и Нури се стреми по всякакъв начин да го покаже това ...За това и има това самоизтъкване по някакъв начин,къде неволно,къде -не.Не го казва директно,но според мен точно това си мисли и опитва да докаже.

Симапатиите ми към Дидо малко намаляха,но от мъжете той ми остава фаворит-просто защото от останалите там,той ми е най-приемлив за финалист.

Общи условия

Активация на акаунт