Фермата 4 - Съединение - тема 13 (03.12. - 09.12.)

• 37 333
  • 1 025
  •   1
Отговори
# 285
      Малко встрани от темата-кръстена съм,християнка.не съм религиозна,децата ми не са кръстени.Рядко влизам в църква,не паля свещи и не се моля.Вярвам,че има някаква сила,която ни ръководи,вярвам в Доброто.Вярвам,че човек трябва да постъпва така,както иска другите да постъпват с него.Най-близката ми приятелка живее с циганин/ако повечето цигани бяха като него,ехааа-образован,с две висши,реализиран и успешен,страхотен събеседник/,имам приятелка,която изповядва будизма.В този ред на мисли хората във фермата изобщо не ги деля според религията.За мен е важно какви са постъпките им  спрямо другите.Ако ще и да не излиза от църквата Роман,ми е все същия невъзпитаник,и Нури ще ми е винаги две нива над него.Милена не е ли същата пресметливка ,както обвиняваме Нури?То не бе загриженост за Хриси,после се присламчи към Алекс,сега ще излиже пода ,по който стъпват  Георги и Дидо.
    Върнах си да гледам снощи разговора за наградата- Дидо ,Ваня и Роси имаха смелостта,силата,честността да гледат другите в очите.Останалите-очите им шареха насам-натам,встрани.особено Гого-по едно време си мислех,че главата му е увиснала надолу и не може да я вдигне.Не съм психолог,изобщо нямам интуиция за хората,но си мисля,че ако си честен към  себе си и другите,ще можеш да гледаш хората в очите.нищо,че Сашка каза,че спи като пън.Не е от съвестта това,здрави нерви има.

ПП .сега тва що ви го написах,незнам.Размишлявам си,щото на работа нямам много работа.

# 286
От толкова много спойлери в главата ми е каша и вече се отказвам да гадая.  Много са невероятни комбинациите оставащи, отпаднали, загубени по пътя....Mask Кога ще е пазара, кога ще влизат отпадналите фермери, няма време Yum
Хър Мяуджести, благодаря, интересно е.
марулета, горе долу като теб съм, християнка на битово ниво Yum  понякога губя вярата си в човечеството като цяло, напоследък вместо да се обединява и поумнява се разделя все повече.
Но ако има нещо в което непоклатимо съм повярвала, това е, че извънземните са били на Земята. Май надминах Симо Mask След като прочетох "Бог и боговете са били хора (Светлина върху "Книга на Енох")" от  Робер-Жан Виктор, направо имам собствена религия Mask ако попаднете на тази книга, не я подминавайте, мнооого е интересна.

# 287
babet69, това не го казват само преди да се взривят. Означава "Господ е велик".
Това е вярно, но изречено в ефира на "най-българското реалити" си е жива провокация. Не че нещо се промени в отношението ми към Нури, защото от самото начало ми е толкова противен, че няма повече накъде. Нищо общо няма с Мустафа, ни-що. И към него имах резерви и ту го харесвах, ту се разколебавах, но за Нури нямам грам колебание - противен ми е и толкоз. Hands Minus1

# 288
Провокация? А милионите турски сапунки, които излъчват? Те какво са?
Не съм фен на тази религия, но тук малко преувеличавате с възмущенията.

# 289
Не зная, не гледам турски сапунки. Там викат ли "аллах акбар"?

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 15:27 от pip4i

# 290
И аз не гледам, но при положение, че се излъчват нон-стоп, не знам как точно това ви направи впечатление.

# 291
Може би, защото Фермата е с подчертан уклон към всичко българско, като се започне от шапката на предаването, мине се през подзаглавието "Съединение" и се стигне до българските ритуали и в един момент наш Нури като се провикне с този типичен за мюсюлманите възглас, очакваш всеки момент да извади фесовете и дръвника като във "Време разделно" Simple Smile))

# 292
Разбира се, че ще ми направи. Изразът е пропит с кръвта на невинните жертви, имали нещастието да са на грешното място в грешния момент. Вече поражда много повече негативни асоциации и малко хора го свързват с обикновена прослава на мюсюлманския бог.

А че Нури търси провокацията в това предаване, не се и съмнявам. Бръщолевенията му за "присъствието", сега и този израз...Само още не съм разбрала каква точно е целта му.

# 293
Е, целта му очевидно е да дразни потребителките в интернет.

Трябва да се прави разграничение между хората, не е нормално заради група животни да се заклеймяват всички изповядващи религията.

Доживях и аз да защитавам подобно нещо. Явно трябваше да сложат цензуриращ сигнал "тъъъът" върху думите на Нури.

# 294
В турските сериали въпронсният възглас, който дори не искам да повтарям, няма и да го чуем, дори и да гледахме, тъй като изразът не е турски, а арабски. Досега не съм чула ни турчин, ни помак демонстративно да го използва. За моленето също не ми е правило впечатление да са толкова стриктни, хем съм делила квартира с помакиня.
Друг е въпросът дали Нури е употребил именно този израз.

С риск съвсем да оспамя темата още една статия:

# 295
Не желая да продължавам дискусията. Просто минах да кажа, че и мен ме подразни възклицанието и обясних защо. Който иска, е свободен да ми се чуди на акъла, че реагирам подобни провокации. Аз пък се чудя какво толкова му се дразните на Гошо и с какво е по-хубав Нури от него, ама си трая. Wink

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 15:58 от pip4i

# 296
  • тук и там
E, казал (евентуално,защото аз съм го пропуснала)го е във фермата все пак.Иначе и на мен ми се струва твърде религиозен,и  допълнително"образован" на тема религия и "османско присъствие ".
А и поведението му е спокойно и неагресивно.Ако го сравня със Хриса и Роман,тези двамата направо са като  екстремисти  в сравнение със него.

# 297
Много ми е странно как се променят радикално мнения за хора само от една тяхна реплика.

Ако визираш мен, най-добре го е казала марулета Hands Thumbsup

Не една реплика,всичките кадри са подбрани.И на базата на тези кадри си съставям мнение.Което не во век и веков,може да се променя.За мен Нури продължава да е работлив,сдържан,можещ,умен.

Уменията на Нури са на битово ниво, не са за офис или завод, но като си заобиколен от г@зоръки, почваш да цениш всеки по-умеятен. Mask
luba_rizova, не е ли много смело познавайки едно семейство, да обобщаваш за всички от тази вяра? И като даваш пример с Райно, помниш ли с кого беше най-близък? С Мустафа. Двамата водиха спокойни разговори и често мненията им съвпадаха. Само си казвам мнението, не се хвърлям в защита на Нури, но просто не виждам лицемерие и прикритост .
Хър Мяуджести, не се притеснявай за християнството. Ще оцелее и без реклама, защото нашия бог е всеопрощаващ, а техния ги наказва и ги кара да умират в името му. Не съм го измислила сама , каза го един от бежанците ,който стана набързо  християнин като пресече границата ни.Mask Хората сме еднакви, особено когато допре до оцеляване.
Скрит текст:
Има и нещо свързано с пари, християните се борим сами с живота, докато на мюсулманите в онези страни от джамиите им плащат, дават храна, образование.... само си представи едно семейство с девет деца и никакви умения как оцелява "без вярата". Сложно е.
Да не раждат по 9 деца. И да се пинапъват за занаят,че и да работят. Не да въртят броеницата пред магазина по цял ден.

# 298
  • София
Много ми е странно как се променят радикално мнения за хора само от една тяхна реплика.

Ако визираш мен, най-добре го е казала марулета Hands Thumbsup

Не визирам никого персонално.
Най-силно впечатление ми направи всеобщата промяна на мнението за Владо Николов, защото казал "Ние поговорихме и аз реших" (нещо такова беше - цитирам по памет). Според мен той се шегуваше, но това не е толкова важно.
После така изведнъж се промени мнението на доста пишещи тук от нещо, което Дидо каза или направи.
Странно ми е. И оставам с усещането, че зрителят е много лесен за манипулиране. Гледа едни хора в продължение на 3 месеца, трупа впечатления, изгражда някаква представа и после - от една реплика си променя мнението. И това не се отнася само за риалити като "Фермата", разбира се. Давам си сметка каква огромна сила са медиите и колко голяма е властта на хората, които ги притежават. Уви.

# 299
  • тук и там
Не мисля че темата отива на добре,предвид коментарите.Починете си  малко..и се върнете към  темата за Фермата.
Скрит текст:
Българка съм,християнка и живея във Брюксел-за протокола       
.
.

Общи условия

Активация на акаунт