Животът след второто дете

• 10 284
  • 169
  •   1
Отговори
# 105
А, защо да не го поеме таткото, а някаква бабичка трябва да се намърда в спалнята, или да вземе бебето в своята си спалня? Защото ходил на работа, горканчо? И не може да обърне внимание на детето си? Не може да е родител заедно с жена си и да поделят и хубавите и напрегнатите моменти?

Колко човека са нужни за едно бебе, какво ми говорите изобщо ... това не е дракон, бебе е! Иска да яде, да спи, да си играете с него, да се разходи, пак да яде, пак да спи, пак да си играе и да се гушка ...

# 106
  • Sofia
Мястото на бабата (ако всички участници са съгласни)  - е например да остане с бебето/децата ако родителите искат да излезнат вечерта, като двойка, без някой да им скача на главата и да ги дърпа за дрехите. Това време, което родителите отделят за тях е важно за взаимоотношенията им. Има много примери, но не за това е темата...

# 107
Аз говоря за болест/психическо изтощение/бърнаут, всякакви варианти има, в които наистина има нужда.
Салсиша, твоите са малки, доколкото знам, ще мине време, ще разбереш.

# 108
Това си е съвсем в реда на нещата, родителите да бъдат заместени за няколко часа, когато се налага, или когато искат. Но да се отглежда бебето "заедно", да не го отглеждат "сами", предполага постоянно присъствие на всички замесени.

Изтощението и депресиите, те са си лечение и като всяко такова, изискват някаква помощ с логистиката, но пак не бих го нарекла, да не си отглеждат детето сами. Дали ще е депресия или кюретаж, все някой трябва да помогне, чисто технически.

Да не споменавам пък, колко от депресиите и емоционалните сривове са причинени точно от нетактични тъщи и свекърви, с пасивно-агресивния си тормоз върху родителите поотделно и като двойка.

# 109
Всички болести ги карам на крак, за последните години помня само 1 случай, в който успях да лежа 1 ден. И когато най имам нужда, и двамата с мъжа ми сме били болни в комплект и наистина е чудо. Но това е положението. Минава. Не всеки има безкористна помощ в този живот.

# 110
имам си едни моменти вечер, когато се върна от работа, гледна уморена-нямам дори минутка за себе си. С големия почваме домашните, малкия се сърди иска внимание-мъжът ми е до 22 ч. На работа, не всеки ден но поне два-три дни.
След като напишем домашните и приготвя храна на малкия направо си лягам, дори нямам сили да вечерям. Като резултат от това е, че съм слаба и красива. Въобще нямам намерение да се обяснявам и оправдавам. Помощ не отказвам никаква. На този етап ми е най-важно образованието и здравето на децата. Така, че не бих се отказала от проверяването на домашни. Нито пък имам намерение да се възхищавам на супер майките, дето всичко правят сами и барбър петко с мъжете да оплюя някоя жена, че си е наела помощ. Освен да кажа да си гледат работата ироничните лелки

# 111
А, защо да не го поеме таткото
Например защото е поел другото дете в момента.
Темата е за второто дете и какво се променя. Променя се това, че като не си в кондиция по някаква причина, таткото трябва да лавира с две. В нашия случай са с голяма разлика и различни нужди. Не е като две градински, да ядат/спат и незнамсикакво по едно и също време, или две в училищна възраст, да ги сложиш да учат едновременно, а ти да препитваш един по един по график.
Салсиша, точно за това говоря. С последното ти мнение съм съгласна с всяка дума.
Абе предколедно е натоварено в момента и май ми идва малко в повечко. Днес имаме два ангажимента, РС и РД - родителска среща и рожден ден, единият отива на едното, другият - на другото. Вечерта след това ни чакат уроци /единия/ и готвене /другия/.

# 112
  • София
А, защо да не го поеме таткото
Например защото е поел другото дете в момента.
Темата е за второто дете и какво се променя. Променя се това, че като не си в кондиция по някаква причина, таткото трябва да лавира с две. В нашия случай са с голяма разлика и различни нужди. Не е като две градински, да ядат/спат и незнамсикакво по едно и също време, или две в училищна възраст, да ги сложиш да учат едновременно, а ти да препитваш един по един по график.
Салсиша, точно за това говоря. С последното ти мнение съм съгласна с всяка дума.
Горкия.

# 113
Ех, майката може и с 5 да лавира, но таткото не, защото са му вързани китките, ще се разплача след малко ...

Като чета описанията - цял ден на работа, вечер 20 минути домашни, ядене и спане. Ами ... в повече ви е работата, там нещо ви куца, не децата.

# 114
Salsisha, странно е че говориш за своята майка или майката на мъжа си като за цитирам "някаква бабичка".
Едва ли би ти било приятно твоите деца, на които както разбираме си се себеотдала на 100000%, някой ден да те приемат като някаква си там ненужна смотана бабичка.

Никога не бих нарекла майка си така. Тя е чудесна активна жена на 56 години, която децата обожават Simple Smile

# 115
  • София

m_nikolaeva, не всички майки са прекрасни, колкото и да не ти се вярва.

# 116

m_nikolaeva, не всички майки са прекрасни, колкото и да не ти се вярва.

ОК, но и не всички са някакви ужасни вапири, които не знаят къде се намират. Убедена съм, че са по-малкият процент.

# 117
Ехеее, 20 минути учене, къде това?

# 118
Ученето с децата ми прави впечатление като мощен стресов фактор и за двете страни, и то до доста късна възраст, а това яде страшно много време и нерви. Така  може да си откарат до 11-12 клас, в смисъла  на натиск от родителите при подготовка на кандидат-студентите, и тогава вече псхиката трудно понася каквото и да е, пак двустранно.

# 119
Ама ... те децата ви ли учат, или вие? Със СОП ли са? Моето даже няма домашни, но както и да е, въпрос на училище. След часовете се занимава с други дейности, но слава Богу, нито уча с него, нито тренирам с него, нито играя с него и приятелите му ... щеше да е изтощително наистина. А ако трябваше и да ям, да спя и да се къпя с него - съвсем.

Ще ми е приятно ли моите деца да ми викат бабичка ... ами когато съм станала баба, как да ми викат - какичка, маминка, стара майка, какви обръщения калпави още имаше ...?
Във смисъла на бабичка, аз влагам точно обратното - бабище. Уточнявам това, за да се разбираме правилно.

Общи условия

Активация на акаунт