Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 35 263
Дами, напомням Ви, че в бг-мамма е редно да спазвате добрия тон и правилата на форума дори и когато сте възмутени от дадена случка и развитието й. Постове, неотговарящи на горното, се изтриват.
Обидите не се толерират, а когато са по адрес на дете са недопустими.

# 121
  • Мнения: 8 000
Момичета, имам нужда от съвет за племенника ми. Какви са стъпките, които трябва да се предприемат при системен психически и лек физически тормоз над дете от страна на двама съученици. Подчертавам, че съучениците са доста по-едри физически от детето. Родителите категорично отказват съдействие. Оправданията им са, че децата преживяват тежко разводите на родителите си, едното дете е и с диабет, и те не искат по никакъв начин да ги притесняват. Но за съжаление тези две деца тормозят целия клас и буквално си правят каквото поискат. Директорката, зам. директорката и психоложката са много добре запознати с проблемите, които тези две деца създават през последната година и половина, казват, че ще поговорят с тях и нещата свършват до там. Стигна се до там, че едното дете снощи е намерило сестра ми във ФБ и й е писало на ЛС, че детето й е изрод. Сестра ми е влязла да разгледа профила на момчето /аз също го погледнах/, а вътре е, като един добре поддържан порно сайт. Това разбира се, не е наша работа - явно родителите или не знаят или не се интересуват какви неща публикува детето им. Но аз искам да знам как трябва да се постъпи, за да се спре това нещо. Ясно е, че отговорните лица в училище не желаят да предприемат по-радикални действия, а родителите на тормозените деца в такъв момент се оказват безсилни.

# 122
  • Мнения: 7 075
Продължавайте да пишете жалби до директора.
Директорът е длъжен да извика родителите след като има жалба.
Естествено,че това няма да им хареса-ното на директора,нито на родителите на агресорите.
Но те трябва да разберат,че вие няма  да търпите да тормозят детето ви безнаказано и всяко агресивно действие от страна на агресорчетата ще има последствия.
И така всеки път ,докато не вземат някакви мерки .
Ако има и физически тормоз-веднага вадите медицинско.

Общи условия

Активация на акаунт