Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 6 273
Ти си намерила къде да питаш... можеше да прочетеш някоя хибридка, по-добре щеше да се информираш Simple Smile

# 16
 • Мнения: 67
Здравей Simple Smile имам роднина, която отглежда детето си там. Тя е много доволна и вече си е нейн дом. Малкият е на 3,ходи на градина. Доколкото разбирам там наистина имат различни разбирания за възпитанието на децата, но ако си гледаш детето спрямо норвежкия манталитет, не мисля че има проблем. При семейни скандали и свади, има вероятност някой съсед да се оплаче и да дойдат социалните, но просто представите ни за спокойна семейна среда за отглеждане на дете са различни. Тук няма проблем да си ступаш детето като не слуша, докато там нещата са други. Законът на първо място защитава детето. Мисля, че е доста преекспонирано всичко, което гледаме по телевизията
Иначе програмите в училищата и градините са едни от най-добрите в света. Пожелавам ти успех и мисля,че най добра представа ще добиеш от разговори с  майки, които живеят там. Ние останалите само гледаме новините в крайна сметка Simple Smile

# 17
 • Мнения: 347
От толкова много прекрасни места по света, да се забиеш, в която и да е страна от Скандинавия, си е чиста съсипия. Какво толкова се бутате по тия държави? Години наред имах бизнес взаимооношения със скандинавци - е, няма по-надути, надменни, сухи, студени, скучни и гадни хора. Със странни разбирания за възпитание. Норвегия пък съвсем. Липсата на слънчева светлина води до необратими последици за психическото здраве на хората там.

# 18
 • Варна
 • Мнения: 15 958
Днес из новинарските сайтове се върти пак тамошната история.

Eто.

https://petel.bg/comment__294646#comment_637254

Сайтът е жълт ама от най-жълтите. Обаче по тая причина директно копират от други медии, така че много често нещата се оказват верни, в смисъл не си измислят за да трупат рейтинг.

# 19
 • Мнения: 7 072
За себе си не си представям никога да отглеждам деца в тази или подобна държава. Начина, по който могат да ти отнемат децата е толкова отвратителен, че и половин процент риск не искам да поемам.

# 20
 • Мнения: 793
Ако живееш нормално, грижиш се за децата си и не ги биеш, не злоупотребяваш с алкохол и наркотични вещества, никой няма да ти вземе детето. Никой няма да ти вземе детето, защото е много хубаво и някой си го харесал. Никой няма да ти вземе детето, защото си много “умен и му влияеш зле.” Никой няма да ти вземе детето заради кариес и ядене на шоколад. Осъзнайте се малко!

# 21
 • Мнения: 7 072
Да, кое от изброените е направила Цветелина?

# 22
 • Мнения: 793
Тя каза, че децата са изведени, след като с мъжа ѝ са правили тест, на който тя е получила по-високи резултати. От което следвало, че тя е по умна и можела да ги манипулира?!

# 23
 • Мнения: 7 072
Алкохол, наркотици, какво е сгрешила? Не се е грижила за децата си ли?

# 24
 • Sofia
 • Мнения: 1 795
 И това е причина да ѝ отнемат децата?  На базата на една недоказана хипотеза. Те са доказали, че тя е с високо IQ, но не и че е манипулирала децата. Но дори и така да е, в коя държава отнемат детето, защото го "манипулираш" ?Scream

# 25
 • Мнения: 793
Точно това. Не смятам, че това е причината. Със сигурност има други неизказани неща.

# 26
 • Най-красивия град
 • Мнения: 5 912
И въпреки всичко статистиката показва,че процентът отнети от родителите си деца в Норвегия е доста висок.Не вярвам да има толкова много семейства алохолици,наркомани или такива дето си бият децата.Значи има нещо друго...

# 27
 • Мнения: 7 072
Ако имаше неизказани неща, отдавна да ги бяха извадили на бял свят. Съвсем да ти забранят достъп до децата ти е напълно малоумно. И престъпниците в затвора, и убийците имат право да си виждат децата, но една майка - не? Това ми стига.

# 28
 • Мнения: 347
Това са извратени хора. Същите тия ми налагат кое е правилно и кое грешно и определят съдбата на толкова много хора. И пак стигаме до недостига на слънчева светлина....който разбрал, разбрал.

# 29
 • Мнения: 7 072
Да, мен много ме плаши усещането, че влизаш в една машина от пълно бездушие и човешките прояви като страдание за децата ти, плач и ужас са само нови черни точки и ехидно се обяснява, че си психически нестабилна, не изпълняваш предписанията на закона и подобни. Това е толкова страшно, че не мога да го обозра и да си го представя.

Говорим в случая на Цветелина за една млада, талантлива и интелигентна жена, грижовна майка. Точно на нея й се забранено да се види с децата си, дядото на децата го окошарват като престъпник... не й ща на тая държава ни един от плюсовете.

Общи условия

Активация на акаунт