Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 135
 • Мнения: 1 134
Пуснах темата с надежда да се включат майки от норвегия и да споделят какво е положението там?

Положението там е съвсем нормално. Истерията е точно истерия, ужасно преувеличена. Лъжите са 99% от твърденията по темата. Но е забранено със закон да се удрят децата и правата на децата са много по-защитени от например положението в България. Точно там настъпва сериозен културен сблъсък между много чужденци и норвежките закони. Ако смяташ детето ти за твоя собственост и че никой няма право да ти се бърка дали го гледаш добре или зле, не заминавай за там. Ако обаче смяташ детето ти за отделен индивид със собствени чувства, мисли, права и полагаш добри грижи за него, то съвсем спокойно можеш да го отглеждаш там.

В една друга тема във форума сериозно се защитават плесниците и шамарите като се наричат възпитателни, дисциплиниращи и леки корективни мерки, но в Норвегия това е незаконно и няма никаква търпимост към такива неща. Обикновено хора, които дори не са стъпвали в Норвегия или такива, които кратко са живели там и не са успели да се запознаят с местните порядки, са тези, които създават истерията. Ако питаш старите емигранти като мен, които са живели много години там, отгледали деца и били пълноценна част от обществото - те ще ти разкажат съвсем неистерични неща.
Спокойно, това е съвсем нормална страна с прекрасни условия за отглеждане на деца. Педофили има навсякъде, също и в България. Изобщо не са толкова разпространени, както някои се опитват да го изкарат. А отношението към хомосексуалните е в стотици пъти по-нормално, отколкото в България, където все още се обижда на гей и тази група се маргинализира. Изобщо Норвегия в много отношения е много крачки по-напред в човешките права и отношенията между хората от България, просто за сравнение.

Вени, thelocal е шведски сайт за Норвегия, не е норвежки.

За случая Уланд стана ясно, че тя не е спазила съдебното решение за разделянето на децата колко време да са с нея и колко с бащата и е възпрепятствала бащата да вижда децата в отреденото му време. Това определено не е в нейна полза и определено е натежало срещу нея. Оказа се, че тя действа по системата отчуждаване на родител, което също не се толерира. И много други подробности има не в нейна полза, които излезнаха с времето.

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 18:08 от Fenris

# 136
 • Мнения: 1 134
Такива са законите. Нямаш право да извеждаш децата, без съгласие на единия родител. В Бг, как е? Не е ли същото?

Бащата е имал право да извежда децата, имал разрешение от майката, но не и да ги заселва за постоянно в друга държава. Там е разликата. Това е на практика отвличане и за съжаление и в тази тема виждаме двойния стандарт, който се прилага от потребителките в такива случаи. Задължително и винаги 100% в защита на българския родител и очерняне на небългарския.

ХайСпийд, чети си там жълтите медии и вярвай на всичко написано. Ти се излагаш като разпространяваш глупостите им. Ти написа, че майката била в затвора, сигурно си го прочела там. И няма нужда да избухваш като те разобличат в лъжа. Грозно е да правиш категоричния извод, че майката не е загрижена за децата, не ги обича и не си ги иска, и да инсинуираш, че ги иска само за по-лека присъда. Ти ако сгазиш лука и те грози съдебно дело, автоматично ли ставаш лоша майка, която не си иска и обича децата повече? Време е да се засрамиш да спреш да сипеш лъжи, защото наистина си като махленска клюкарка. Докато родителските й права не са отнети от съд, тя има право да си вижда децата и със сигурност иска да го прави. И дори да влезе в затвор, пак има право да си вижда децата. Бащата няма право да ги задържа в друга държава, освен ако не е единствения родител с родителски права. И за да провериш колко си пристрастна в този случай, смени ролите - българския родител, който го грози затвор и норвежкия родител, който извежда децата за постоянно в Норвегия, за да не му ги отнемат българските служби.

Вени, ти не знаеш защо са били изведени децата, които са били изведени. Журналистическата истерия за кликбайт и особено активното участие на жълтата преса, не са никакъв сериозен фактор. Писала съм вече и за политическите дивиденти в някои държави от очерняне на държави с голямо имигрантско население. Това са известни неща. Все пак тази тема е за положителните страни и те са ХИЛЯДИ пъти повече от спекулациите. Норвегия е много по-сигурна и уредена страна за отглеждане на деца от България. И патриот да си, не е срамно да се признае. Норвегия всяка година е в челната тройка държави в света, където е най-добре да отглеждаш дете. И никакви жълти сензации не могат да го променят. Един линк на английски за новопристигналите родители: https://www.bufdir.no/en/English_start_page/Are_you_considering_ … th_your_children/

Гледам, че темата е модерирана, та ми се получиха два поредни поста като изчезнаха постове между тях.

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 12:05 от Fenris

# 137
 • Най-красивия град
 • Мнения: 5 912
Не знам защо постът ми е изтрит.Нищо обидно нямаше в него.
Fenris,аз не знам защо са изведени тези деца.Но прави впечатление,че хиляди деца са отделени от семействата си само за една година.Това са огромен брой деца.
Не е логично да има чак толкова много семейства,които са некадърни да отгледат детето си .Значи има нещо друго...
Международните скандали също са факт.
А това не е нормално.

В Норвегия нищо сигурно няма що се отнася за децата,защото не знаеш кога Барневерн ще почука на вратата ти.

# 138
 • Мнения: 1 134
Вени, съвсем нормални евтини сензации на жълтата преса. Разбира се, че положението е много силно преувеличено, но кой иначе би кликвал да чете, ако го нямаше скандала? Норвегия е много по-сигурна държава от България, а и горе-долу мнозинството европейски държави. Барневерн няма причина да почука на вратата, освен ако не им се даде такава - лошо гледане на дете, шамари, нарушаване на закона, и т.н. И от почукването на вратата до извеждането на детето са много други стъпки. Извеждат се деца в краен случай, няма нужда да се драматизира. Ако родителите откажат да се съобразяват с местните закони и порядки и съзнателно саботират процеса, определено не им се пишат плюсчета. В крайна сметка основната разлика между България и Норвегия като изключим чисто икономическата страна на въпроса, е в отношението към децата - собственост на родителите или отделен индивид със собствени права. Когато родителите нарушат правата на детето, трябва да се намеси трета страна, държавата, която да защити детето. Норвегия е една прекрасна страна за живеене и отглеждане на деца. Бих си отгледала там моите отново и отново.

# 139
 • Варна
 • Мнения: 15 958
Фенрис явно е привилегирована от модераторите, след като и моите постове ги няма, а нейните обиди седят. Аз няма какво да кажа повече по темата.

# 140
 • На остров
 • Мнения: 11 922
А моят пост защо е изтрит ?

БГ МАММА засрамете се, и най малко се очаква пояснение защо парвите нещо.
Кое правило не съм спазила с поста ми ???

# 141
 • в кукувиче гнездо
 • Мнения: 1 928
 Комунизъм. Тва е. Скрит зад някакви измислени правила.

# 142
 • Монреал
 • Мнения: 1 107
Напоследък в Британска Колумбия (Канада) индианците нададиха рев подобно на източноевропейките в Норвегия,  че всяко второ дете отнето от социалните било от индианските малцинства.

Тъй като за никого не е тайна какви мизерници са индианците скандал се "разрази" само из блоговете и форумите. Официалните медии само го споменаха и забравиха.

# 143
 • Мнения: 448
ВНИМАНИЕ ВИДЕОТО СЪДЪРЖА НАСИЛИЕ !
ОТКРАДВАНЕ НА БЕБЕ ОТ РОДИТЕЛИТЕ МУ
ОТ СЛУЖБИТЕ ЗА "ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО" ,
"БАРНЕВЕРНЕТ" В НОРВЕГИЯ
https://www.facebook.com/1115900071910214/videos/409938933117343 … 33117343&t=37

ВНИМАНИЕ ВИДЕОТО СЪДЪРЖА НАСИЛИЕ !
https://www.facebook.com/1115900071910214/videos/399644800829742/

СЛУЖБИТЕ ЗА "ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО" ,
"БАРНЕВЕРНЕТ" В НОРВЕГИЯ
https://www.youtube.com/watch?v=is0Hq1OfHaE&feature=youtu.be … hvomcJsHxUJMt1Mys

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 20:40 от RichiRich

Общи условия

Активация на акаунт