Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 670
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
Да, моето момче повръща много. И веднага след ядене и след известно време така пресечено. Според мен също преяжда и понякога му давам биба. За сега не се впечатлявам много защото наддава добре.

# 166
  • В сърцето на любимия човек
Библиотеките за слингове дават бвзплатен наем за еластичен слинг за бебета до 3м. Може да вземете за проба.
Аз си купих еластичен Боба от групите за 40лв, вместо за 80лв. Отгледал е 2 деца и е почти като нов. Със сина ми ми бяха дали Зилана и провисваше.

# 167
На мен Зиланата почна да ми провисва когато бебето понаедря, но аз имам и тъкан слинг и почнах да използвам него. Сега бебе номер 2 е между 3.6 и 4 кг. и е удобно. Но повтарям, че нямам опит с по-качествени еластични слингове. 40 лв. е много добра цена, бих си взела, но вече няма смисъл при мен.

# 168
Включвам се и аз за акането. При нас е през ден доста обилно с добра консистенция. Ползваме про комбо бейби. Сега ще го сменям с инфантс дофилус, Пи препоръка на гастроентероложката на бебо. Имал много добър ефект с малко повече бактерии е.
Относно повръщането и ние го правим от време на време, но наддаваме доволно.
Имаме лек рефлукс, даваме квамател за киселини и е добре положението. Не се тръшлявим много след хранене и задължително го оригвам и го държа поне 30 Мин изправен, спим на възглавница за рефлукс

# 169
  • Стара Загора
Вярвате ли в урочасването и в баенето?
Аз не съм суеверна, но сега й баеха на беба и веднага се изака и се успокои, че и заспа. Дали е чиста случайност или се изака, щото й баеха? Баячката казала, че много е урочасана... ми кво друго да каже?!

# 170
  • София
Аз вярвам до толкова, че майка ми ми бае като ме боли глава и ми минава. Ходила съм да ми леят коршум преди да забременея /но не в тази връзка/ и ми каза бабата, че вижда бебе скоро. На мъжа ми същото му казала, без да знае, че сме женени /имаше много хора/. Таа това е, в друго не вярвам, не знаех, че има и баячки.
Аз пък тръгнах да му правя масаж за пореден път и като му пипах коремчето така ревеше, уж не беше твърдо ама като тръгна да му свивам крачетата направо се дереше и му направих клизма. Веднага се изака, после хубаво се наяде и преди малко пак се изака. Сега до мен се хили на всичко и е много спокоен. Утре ще нося пробата на личната и ще видим какво още ще измислим с това акане, явно ни е проблем на нас.

Мале до сега се мъчих с един еластичен слинг, уж схващам как трябва да е, ама се скъса да реве това бебе. Иска да го вадя, изобщо не иска да стои вътре. Като го махна и се успокоява, като го сложа и почва страшен рев. Егаси.

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 22:06 от Десислава``

# 171
Може да пробваш с някоя кукла или играчка да я вържеш няколко пъти. Може да плаче ако му е много стегнато или ако крачетата са много разкрачени. Ако искаш качи снимка да видим как е връзването.

Аз не вярвам в урочасването.

# 172
Здравейте, мами,
И аз ползвам еластичен слинг - на боба. При силни колики, това е едно от малкото ми спасения. Много е удобно. Държи бебето много стегнато(в момента е  около 4,300-4,400). Дърпа се в началото, но после заспива и е много по-спокоен, като се събуди. Това ми е и начина за разходки към момента, защото нямаме асансьор и не мога да сваля тежка количка и бебе от 4я етаж, а и е доста по-чисто, иначе ще трябва и количка да мия всеки път(нямам опция да държа количката някъде долу за момента).

Нашето момче, също повръща. Когато го хранех с хип и лактана хипоалергенна, повръщаше от храната, сега като върнах на аптамил, връща от напъване при коликите. Имам чувството, че до пролета ще има плочки на корема, за разлика от майка си.

За акането, ако повече от 48ч не се изходи - правя клизма, та и при нас е драма. Ще пробвам да спра биоамиката и да му давам вода между храненията. Четох, че и тя и пробиотиците на кратко всичко може да докара на детето газове и запек, както и обриви...Като пробиотик сме на Линекс, преди бяхме на биогая, но тя го запичаше повече.

За да спечеля малко време за задачки/цедене, го слагам във възглавницата си за бременни, която увивам като глездо и я застопорявам добре, за да не се изплъзне(качвам снимка). Така газовете излизат по-лесно. Понякога и шезлонга върши работа, но по-рядко. Иначе започва да се гърчи от колики. За тях ще пробвам да давам чай от копър, при някой помага. Маслото от ким (колик стоп), не ни свърши работа.

Спокоен ден на всички, нека бебенцата ни са усмихнати, гукащи със здрав и сладък сън!

# 173
А как обличате детето като е в слинг (за време като сегашното - 0, 1, 2 - 5 градуса)?

# 174
  • София
Аз не съм го извеждала със слинга още, но може би с домашните му дрехи + слинга и под яке за бебеносене. Само бих добавила по-дебели чорапки или терлички, че иначе тялото ще се топли от мама, но крачетата изстиват.

# 175
А, някое бебе вече да гука?

Рада заглежда брат си, следи го неуморно, върти главата след него и го гледа критично.

# 176
И нашата гледа начумерено.... като баща си 😁😁
Днес й направих клизмичка Мелилакс. Бях решила да я изчакам до утре, обаче от снощи почна да се напъва и да се изчервява, и да плаче като не се получава. След като я направих и бая се изака, но си беше нормално. Значи не е запек, а просто не ака 🙄 Надявам се да се нормализират нещата.
Иначе се тъпча със сливи, круши, киви и кисело мляко с овесени ядки.
Дано и на нея да й подействат, защото на мен ми действат 😆

# 177
  • София
Ние се захилваме с глас само, и издава нещо като писъци като му говориш и е на кеф. Много е смешен, като е при някой друг и ме види ми се смее. Мърмори и на играчките, ама не гука още.

# 178
Ооо, това е напредък. Аз я слагам на активна гимнастика, говоря, гимнастика правим на ръчички и крачета, всъщност бих ви опсала какво правя ако е интересно на някой:

1. Хващам ръцете и ги слагам пред гърдите, после разтварям и пак пред гърдите.
2. После ръчичките горе над главата, долу до тялото.
3. Крачетата свиваме в коленцата.
4. Кара колело
5. Хващам ръчичките и бавно повдигам
6. Хващам за лявата ръчичка и дърпам внимателно наляво, така че да се завърти на една страна и връщам. После с другата ръка надясно.
7. Сгъвам крачетата в колената, така че стъпалата да стъпят на повивалника (или върху каквото е сложено бебето). И тупкам със стъпалцата.
8. Обръщам по корем. Така да стои около 2-3 минутки, като й говоря, галя по гръбчето и слагам ръка на стъпалата, за да се отласква. Имам и една възглавница на FisherPrice, която пее и я слагам под нея.

Гледам да е в добро настроение и между храненията.

# 179
  • София
И ние правим същото преди баня + масаж. Ама абсолютно същите неща ни каза и педиатърката да правим. Simple Smile Сега ме подсети за тая активна гимнастика, ще взема да я извадя. Предлагах му я преди две седмици ама никак не го интересуваше. Нещо не може да си задържи вниманието дълго на нищо. Лежи и зяпа играчките до леглото си 15 минути, после реве. Обикаляме апартамента на носене 5-10 минути, почва да мрънка. Слагам го в шезлонга да се люлее, издържа 20 минути и почва да реве. И така повтарям тези неща докато не дойде време за следващото хранене.

Общи условия

Активация на акаунт