Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 672
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
Абсолютно така е и при нас. За това ако може, слагам в слинга и тръгвам. Спи много там. Времето минава бързо, мама се разхожда и харчи пари. Само дето е зима, а лятото можеш да седнеш на обществено място, да скандализираш бабичките наоколо и да си накърмиш бебето. После пак да си обикаляш.

# 181
  • София
Уф тоя слинг, ще видя какво ще го правя ще гледам клипчета. Нещо хич ме няма, а звучи много добре като ви слушам. Simple Smile

# 182
 Рада винаги протестира първите 2-3 минути като я сложа. Изведнъж отнася плувката. Важното е да се движа. В момента, в който спра и се отваря едно око.

# 183
  • В сърцето на любимия човек
Мимето ми е с много изразен мускулен хипертонус. До сега подхождах несериозно с гимнастиката, защото с баткото не съм имала подобен проблем, много бързо сам се отпусна, но при нея ще се наложи по-активна работа. Поякога едва и отварям крачетата, за да я избърша при смяна на памперса Sad

# 184
Пънче-мънче, и аз виждам зор докато преоблека Камен по същата причина. Но той е на 12 дни още. Педиатърката каза, че до месец било нормално, после се правела гимнастика. Изобщо не си спомням с баткото кога почнахме гимнастиката. Въобще, оказа се, че доста неща съм забравила, а беше едва преди четири години.

# 185
  • София
А по кое време правите гимпастика с масажното олио? Ние мажем с хидратиращ крем след баня, опитвам да помасажирам, но хем бързо попива хем бебето е вече изморено.

# 186
  • София
Ние преди баня за да не е изморен и да не настине после. Обикновено след баня има сила само да яде и да спи на топло. Ето ни на коледната фотосесия. Simple Smile
Скрит текст:

Ох, мъжа ми сега беше пак до личната. Дала му е кантара си до понеделник иска да го мерим преди и след всяко кърмене и да дохранвам само до 120 мл. Според нея го прехранваме и му се тормозят червата, а не е запек. И сега минаваме на диета на 3 часа 120 мл., не повече. Като чула, че сме 4,300 се хванала за главата /а той е 4,640 кг./. Не знам как ще стане, той постоянно търси да яде, ще пада голям рев тези дни. Дадохме и аки за проба и в понеделник ще разберем дали ще ходим на гастро.

Последна редакция: пт, 14 дек 2018, 20:46 от Десислава``

# 187
За облеклото и слинга - най-ниската температура при която съм излизла към момента е 5°, като е бил облечен с - боди с дълъг ръкав и ританки и дебела шапка. От горе е слинга, суитчър за кърмене в което още влизаме 2ма и отгоре якето ми. Слинга определено помага при колики.

Нашето момче също започна да гука и да се хили.

Гимнастика, не правим преди да навърши 3м по съвет на ортопеда и педиатъра ни.

# 188
  • София
Малкия започна да гука и от време на време да се усмихва, но рядко. Научи се вече, че смяната на памперса е хубаво нещо и повечето пъти е спокоен и си приказва нещо Simple Smile
През деня доста си поплаква, но пък в същото време има и моменти, в които е спокоен и си гледа наоколо. Тази седмица реших и му спрях капките за колики, само сутрин давам Био Гая. От време на време пак пъшка и се напъва, но и с капките беше така.
ММ вече е добре и чак днес си свали маската и доближи малчо.
Снощи бях на коледно парти от работата и майка ми дойде да го гледа, за да може ММ да седи настрана. Беше се съдрал от рев милия, но го бяха приспали накрая в 12 и изкарахме доста спокойна нощ след това.
И на консултация бяхме, 10 дни преди да навърши 2 месеца е станал 4200гр, 55 см, което прави 6 см и 1600 гр от изписването досега. За 10 дни е качил 400гр и педиатъра ме похвали, че добре се справям с кърменето.
Днес направихме и първото голямо пътуваме - 200км. През цялото време спа. Дойдохме на гости при свекърите, водим и майка ми. Бях го оставила за около час с двете баби на долния етаж, докато оправям горе и го бяха изнервили доста.
Взех го да го оправям за баня и веднага се успокои, все едно с нетърпение си чакаше банята, гимнастиката и масажа. Гимнастиката я правя като го съблека преди къпане, а масажа след къпане. Правя го обикновено с хидратиращия лосион, но някой път замествам с олио. Сушим му косата със сешоара и си умира от кеф Grinning
След банята обаче като му надвиснаха бабите и братовчед му на главата и пак започна много да реве. С ММ го качихме горе в стаята и веднага се успокои. Вързах го в слинга, за да изкара спокойно вечерта и почти веднага заспа. Сега съм се опънала на дивана с него както е вързан и си го пазя от външни намеси Simple Smile не знам защо така се изнервя от бабите.

# 189
Елена също си говори от около седмица насам, може би. От днеска започне да ми олюе млякото и не разбирам защо. Докато суче пуска леко и млякото се излива от устата и.
Педиатърката каза, че масажи и гимнастика ще правим след 4кг. Аз не знам как ще смъквам количката по стълбите, трудно ми е даже да нося бебето в коша за кола...

# 190
Деси, колко се роди твоя юнак? Защо да е на диета? Рада е 5кг. Т.е за втория месец е качила 1 кг. Вчера ММ я нарече кит, дебела била, а аз дохранвам само вечер на последните две хранения. Правя по 60мл, но тя рядко ги изпива, по- скоро по 40-50. Ака по веднъж на ден, без особени проблеми. Колко пък да е дебела....

# 191
  • София
Не е дебела, а е много сладка!

# 192
  • София
Оф не знам вече, идва ми да се гръмна с това ядене. От 20 ноември до сега е качил 1,2 кг. Това и е чуденката. Иначе снощи мерих, 4,700 е, роди се 2,700 кг. Аз бях чела, че недоносените и родените преди термин бебета в началото са по-лакоми, че наваксват наравно с другите. Та вчера имах само 80 мл кърма към 9 и дохраних с 30 мл АМ, а после в 12 имах само 40 мл! Дохраних с 50 и заспа. Яденето в 9 ми иска още и ако не беше везнатя щях да му дам. Еми значи не го прехранвам пък да му се невиди.. от къв зор е тоя запек. Sad
Преди да родя знаех, че не е лесно, ама не очаквах най-големия ни проблем да е запек....
И той не е дебел, хич даже на фона на височината си. По горе има снимки.

# 193
Нашия юнак яде доста явно а аз се чудех дали го храня правилно. Не изяжда по малко от 150мл даже има случаи яде 170мл но пък мисля че си качва добре. Последно за 2 седмици горе долу беше качил от 3700 на 4300. Проблема със запека го имаме и ние но се получи заради Лефакса. Иначе коликите намаляха драстично и му го намалих и него и започна от време на време да ака самичък ако ли не се изака му помагам с термометъра и така. Много са сладки бебоците ви. Да са живи и здрави всички и да растат щастливи дечица. Ето го и моя маймун. Нищо че е недоносен вече изглежда много добре и стана един сладък пухчо Grinning

# 194
Много сладки бебенца! Heart Eyes

Рафи е вече 4500, вчера бяхме на консултация. Качил е кг от изписването, а още няма месец. Сега ми е любопитно колко сантиметра е, че вече почнаха да му умаляват дрехите.

Общи условия

Активация на акаунт