Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 673
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
Деска, според мен си наваксва. Баткото ми го прибрах у дома 2690, първият месец качи 1.3кг, че и повече и порасна със 7см. На педиатъра ни очите й бяха по-големи от бебето от почуда. Вторият месец качи 1кг и 5см. И натам започна леко да смъква. Към 5 месец кърмата не достигаше вече, но магарето не искаше АМ и биберон, само цици. Сега е 12.2кг. в долната граница за възрастта си, не е нито дебел, нито преял.

Рада я прибрахме 2740. Първият месец 1.3кг. и 5 см. Сега още няма месец и е +1 кг.

Просто си наваксват. ЛЛникога не ми се е мръщила за мерките, казва "добре си я нашишкала". И все пак, при комбинирано хранене е хубаво да знаеш какво количество яде детето. За това меренето не е излишно.

Поли, сладък пухчо. Simple Smile

# 196
  • В сърцето на любимия човек
Мимето само на кърма качи 1640гр и 6см за 1 месец. Аз явно определено я прехранвах от страх, че се роди мъничка (2820гр, изписаха я 2620гр). Сега и давам да суче от една гърда и си търси на около 3ч. Вечер и предлагам двете гърди и вече няколко нощи яде около 9ч и се буди в 2ч за следващо хранене, т.е. сама си маха едно хранене. Мен часът ме устройва, защото си лягам по-рано, а баткото често се буди също около 2-3ч.
Баткото ми качваше по 1кг първите 3 месеца, после постепенно намали. Сега е на 2г и 2м и е 13кг (ръста не знам колко е, че бяга и не дава да го измерим, около 86см е или малко повече).

# 197
  • София
Много сладки бебоци.❤
Ясно, значи си е ок. Нас ни изписаха 2,5 кг и първия качи 1 кг точно и 5см, ама си акаше много често, а сега за три седмици 1,2,кг и не ака, и като и казах, че дохранвам раЗлично (30/60/90) според мен мислеше, че кърмата си ми е ок и с дохранването го тъпча. Ама си се оказах права, че вечер почти нямам - 40 мл, то нормално детето да си търси още доста. Ще меря още два дни и не знам какво ще го правим тоя запек.
Вашите човечета през нощта колко си хапват? Моя е много поспалив и някои дни едвам изяжда едната. Съответно сега в 10 се събуди от неистов рев за ядене.

# 198
Деси той и моя е голям поспаланко и вечерта е единственото време в което яде по 100-120мл (което сравнено с през деня е малко) именно защото заспива докато яде и не го насилвам защото се дави и повръща доста. Той после към 3-4 часа си се буди гладен и тогава вече яде повечко. А иначе успявате ли да ги оригвате след всяко хранене защото на мен не ми се получава всеки път и често повръща или започва да хълца. А пък го държа изправен по половин един час и той си разглежда из стаята и не се оригва. Естествено накрая ръцете ми не издържат и го оставям легнал, но много ме е страх да не се задави някой път

# 199
  • София
И аз не успявам да оригна всеки път, но след ядене гледам да го държа или по корем или изправен около 30 минути и обикновено се оригва слабо. През нощта не чакам, храня, изправям и ако не се оригне, а си спи, си го оставям да спи. Нормално е да връщат бебетата.. и да оригваш все тая. Моя връща по малко кърма като е ял лакомо, например сега сутринта изяде 120 мл от гърдите лакомо, защото беше много гладен, държах го 30 мин изправен и след час върна малко като пресечена кърма. Така че, няма какво повече да направя по този въпрос. А колкото до страха ти, че ще се задави, няма страшно. Моя се е давил веднъж, закашля се, вдигнах, потупах и се оправи. И да кажа, че си спи по гръб винаги, така че няма страшно. Също така, дори и да спи като се случи да върне се буди, така че не мисля, че има как да се случи нещо опасно. Ако случайно върне и не съм около него започва да реве за да дойда. Ако съм наоколо просто ме гледа и чака да го забърша или преоблека.

# 200
Да аз вече свикнах че е нормално да връщат малко мляко. Даже на няколко пъти се случи да повърне яко чак през носаа му изкочи мкякото което си беше доста стресиращо но се случва понякога по често когато е заспал и се задави докато яде. Абе, още малко и този период ще отмине ккато поотраснат малко

# 201
Нямам търпение да стане на 5-6 месеца и да започваме с нормалната храна. Заради това връщане, заради постоянното чудене с кърмата, има ли, няма ли? Заради това, че сме зависими една от друга 99% от времето. Съня, кибиченето седнала с бебе в ръце. Оффф, измрънках. Иначе обичам да си я гушкам и ме радва много, че така лесно я приспивам, по-леко минават колики, зъби, драми. Изобщо плюсове бол.

# 202
Аз пък изобщо нямам желание за захранване този път. Да приготвям храни, които няма да яде и само да се ядосвам. Ужас, захранването ми е един от най - стресовите периоди. Кърменото ми е толкова лесно, всичко е готово без никакво усилие.

# 203
Здравейте!
Да питам,продължават ли ви коликите и ако не,докога бяха?
При нас що годе леко минават,още нищо не давам ,освен класическият чак копър и анасон-не че много го пие.
Поръчах и един Лефакс,да имам.
Нашият малък мъж сравнително прилично ги приема,иначе за месец е качил 950гр и 2см,вече е 4кг.

Нашата педиатърка смята,че вече трябва да махнем храненето в 00ч като сме на АМ,реших да й спестя,че и през нощта пие мляко.
Иска да правим пауза от 21ч до 6ч,което не виждам за момента как ще стане,ще разреждам млякото и ще чакам сам да се откаже,но като съдя по батко му-това никога не се случи.До 2г пиеше по цяло нощ АМ,докато избият зъбите,а сега вече на 3г си ляга с няколко глътки айрян и през нощта също.

Слагате ли още бебетата на една страна?

# 204
Най-добре за ставите е да лежат по гръб бебетата. Аз слагах Ева настрани само първите 10-12 дни ( на 2 - рия ден повърна и тръгна да  се задушава , защото се паникьоса и не знаеше какво да прави). Сега вече не я слагам настрани , защото се научи да се оправя като връща храна и не се дави.

# 205
Това със задавянето ми е голям страх и на мен, но като се задави я оставям сама да се бори. Почервенява, напъва, кашля, реве, но се връща в строя. Спи по гръб. Аз сипвам колийф само в добавката вечер, т.е е на 4-8 капки на денонощие. Онзи ден мина без добавка, а вчера с 30 мл следобяд, защото не бях вкъщи и таткото се е справял някак си. Тази вечер обаче често се буди, без вечерната добавка не може да прави такива паузи по 6-7 часа. Има и газове, доста се напъва и пъшка (в момента), защото не пих чая на хип. Тези чайове според мен помагат на коремчето, пиеш-кърмиш и нещата са по-добре.

Нямам кофти спомени от захранването, може би защото баткото винаги е папкал. Е, имам едно клипче, в което целият е омазан с тиква, защото не е искал да яде, но това беше за много кратък период съвсем в началото. После имаше 4 дни мръщене на частната кухня, бил е на почти 9м. и от там много рядко да се цупи на нещо. Сега ще видим беба какви ще ги дъвче. Дано яде, че това е отврат - да не ти яде дедето.

# 206
Много сладки бебоци, пу пу 🤗😊
Малката откакто почна сама да си спи на гръб, не сме я пипали. То и да я нагласим настрани, тя сама пак се намества по гръб. Иначе се дави някой път, когато цока лакомо или гърдата пуска повече кърма. Изправям я и я тупам по гръбчето. Напоследък повече връща, както си лежи и започва да тече от устата й.

# 207
Моето бебче от няколкл дни насам се храни от двете гърди по 10 мин., а понякога и по-малко.Суче доста активно през това време и сама пуска гърдата. Преди сучеше по около 20 и повече минути от гърда. Последните дни е спокойна спи по 3-4 часа, което означава, ще е сита. Предполагам, че вече е заякнала и суче по-добре, затова и се храни по-кратко...

# 208
Кърмещите мами , какво мислите да правите по празниците с алкохола? Мислите ли ако си позволите някоя чаша да изцеждате преди това или да смятате кога ще е следващото кърмене ?

Тъй като аз не знам колко кърма поема на хранене как мога да разбера ? Ще покаже ли реално ако с ръчна помпа изцеждам към 15 Мин , колкото време той суче попринцип или с електрическа ще е по вярно 🤔

# 209
Чаша вино или бира не е никакъв проблем . Просто я изпийте след кърмене. Не е нужно да хвърляте кърма . Това го казаха и на лекциите за кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт