Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 674
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
  • Стара Загора
Момичета, голям проблем имаме с храненето. Педиатърът ни каза- не знам какво й е. Преди малко ходихме в дежурния кабинет, където ни казаха същото, а бебето отказва да се храни. Реве и писка още с първите глътки от млякото, отказва гърда, после отказва и шише. Пие по 40-50 мл с триста зора. Нямаме вече и 3 часов режим, защото се буди често, гладна е и не може да се наяде. Започна да връща и малкото изядено. Ходих днес да купя АР формула, защото си мисля, че има т.нар. тих рефлукс. За докторите, щом наддава, значи нищо й няма. Е как нищо й няма, като не се храни пълноценно. Първо мислих, че са колики, после ,че е някакъв скок в растежа, но от вчера положението е тежко. Утре ще търся детски гастро, дано имам късмет, защото вече всички излизат в отпуска. Малко съм отчаяна, че няма доктор, който да е наясно какво става...

# 211
Maria ако имаш кърма , изцеди и предлагай само кърма.... аз бих давала и пробиотик редовно и ще отида на преглед при гастроентеролог. Опитай в Токуда на частен прием , обикновено така имат скоро свободни часове . С честа смяна на различни млека ( без да се знае какво и е ), според мен ще стане само по-зле . Ева връща обикновено около супена лъжица след всяко хранене и спи на антирефлуксна възглавница - но за мен е нормално и не сменям млякото ( като добавка давам адаптирано козе мляко на Лактана)

# 212
  • Стара Загора
Само на кърма сме, дали от гърда или шише, друго не давам. Биогая ползвам и Лефакс. С АР мляко исках само да видя дали може да помогне, защото четох, че 30 мл преди кърмене помага за връщането. Отдавна спи под наклон. Всъщност самото връщане не ми е проблем, не е фонтан,но ако ядеш малко и връщаш, това вече е проблем. Сънят й не е спокоен, на всяко пръц се събужда с рев, като суче цялата почервенява, ръмжи и маха с ръце и крака. Живея в Стара Загора, и представете си тук има само един детски гастро.... монополист!

# 213
Няма какво да направиш повече според мен.... давай няколко дни само от шише , за да знаеш колко точно яде на всяко хранене и да го кажеш на лекаря.  Даже си записвай на всяко хранене колко изяжда и колко връща горе-долу. Може да реагира много остро на коликите. Отиди при единствения гастро утре или до Пловдив или София- ако нещата не се подобрят до няколко дни.

# 214
Maria, нямам претенции да разбирам, но пробвала ли си да кърмиш докато бебето спи? Бях чела някъде за кърмаческа стачка, може да е нещо такова...

# 215
  • Стара Загора
Пробвала съм всичко вече, след баня се кърмим най- добре, но през другото време става някакъв ад.

# 216
Връщаме се от консултация. Утре прави 2 месеца, качила е 1,1кг., пораснала е с 3см. Вече е 5.220 / 56см. Поставиха й Инфанрикс Хекса и на място реших да сложим и Ротарикс. Вече е в имунизационния календар, пожелателна е. Не бях мислила да я слагам, но съм чела и чула, че няма странични реакции, а баткото ми лежа в болница със стомашно-чревен вирус и бих си спестила изживяването отново. Сега съм сложила куулпач на крачето и ...дебна за реакции.

# 217
Тази ваксина за рота вируса колко време действа, трябва ли скоро да се подновява? Че все ми се струва, че лятото по има смисъл. Не че вирусите не са целогодишно де.

# 218
Ротарикс може да се сложи до 3 месец само, не се подновява. 2 дози са доколкото помня, но има определен срок в който може да се сложат. Аз сложих на дъщеря ми и съм доволна и сега пак ще сложа.

# 219
Ще видя нашата педиатърка дали ще предложи, ако не, ще си поискам, като ще помоля да я вмести между другите ваксини, че да не се събират на куп. Като знам една колежка какви ужаси ми разказва за внук си, който карал рота вирус и как едва не отървали детето...

# 220
Втория месец е първи прием, следващия месец е вторият и толкова. Държи докато трябва, деца до 5 години са в голям риск от ротавирус.  Зимните месец по-скоро са ротавируси, а лятото аденовируси или нещо такова. Абе, аз заради вируса на баткото лежах бременна с Рада в четвъртия месец обезводнена в инфекциозна болница. Както се казва, парен каша духа, иначе можеше и да не се реша да я сложа.

# 221
Янна, а казаха ли ти, че не трябва 2 дни да даваш кърма на бебе след тази ваксина?

# 222
Не, казаха ми да не давам нищо 15 минути след приема. Аз ако не я кърмя .... какво ще правя?

# 223
  • София
ЯННА, голяма Рада Simple Smile браво на нея Simple Smile

На нас педиатъра ни предложи да сложим Ротарикса. На 4.01 ще сложим първата по календар, февруари първата доза на ротарикса и март втората.

Fossy, защо да не се кърми!

Maria, съвет не мога да дам, но стискам палци Малечка да започне да хапва скоро и да е било само моментна стачка.

Ние в петък пътувахме 200км на гости на свекърите, и снощи се прибрахме. На отиване му понесе добре пътя, на връщане почти, защото заради снега бяхме във великото задръстване на АМ Тракия и се движехме с 10км/ч.
Бяха намаляли коликите, обаче от 2-3 дни е ад под небето. Не спира са реве и да търси цица. Не иска да спи. Преуморява се от реване и съвсем не може да се отпусне да заспи. От вчера 18:30 е спал два пъти по час и веднъж близо 5 часа. За успокоение го държа на гърда, ама зърната започнаха да ме болят ужасно. Снощи след като беше висял повече от час да суче, орева света, че е гладен. А кърма си имам, не е като да няма. Наложи се да размразявам и да давам от шише.

Минутка за мрънкаме, че няма на кой да се оплача Simple Smile
Скрит текст:
Гостито естествено не мина без да се изнервя, не знам как ще се науча да не обръщам внимание и да приема, че няма винаги да стават нещата както аз искам. Хиляда пъти казах, че не трябва да го взимат да го успокояват на най-малкото мрън, а да се остави да се разреве наистина. Много често той си спи и мрънка и поне половин час не е необходимо да му се обръща внимание. Е да де, ама гък да каже и тичат. И понеже го оставям в количката да спи там през деня и веднага започват да я лашкат напред-назад, че като не млъкне продължават още по-силно. Аз да съм, морска болест ще хвана. Опитах се да обясня, че ние така не правим и не желая да го приучавам така да заспива. Количката е за разходка (с движение само напред, а не лашкане напред-назад) или за спане в статична позиция.
А за това, че слагат дърва в печката и правят 26 градуса сауна, че било студено, и ходят и да го завиват, няма да коментирам. То вир вода става милото.

И седя нощем блеейки в тавана, докато се опитвам да го успокоя и се чудя - аз ли нещо прекалявам с вижданията си как да си гледам детето? Толкова ли е трудно да се съобразят с изискванията на майката? Разбирам, че са баби и им е мило и искат да прекарват време с него. Не искам да ги лишавам от това, но и не искам да правят неща, които не са ми приятни. В крайна сметка свекърите го виждат веднъж в месеца, майка ми 1-2 пъти в седмицата. А аз съм 24/7 и после аз да им сърбам попарата.

# 224
Понеже съм лаик в медицината, химията, биологията и пр. не мога да го кажа така, както ми го представиха 2ма педиатри, но е нещо от типа на това, че кърмата намалява защитата, която Ротарикс осигурява и реално слагаш ваксина, която се потушава от кърмата.
Това сега го намерих в интернет:
"The antibodies in human milk identify the live vaccine - which contains disease-causing microbes, albeit a weakened version - as a threat and attack it.".
А за 2-та дни беше нещо от типа, че толкова време е необходимо на Ротарикса за да не бъде победен от кърмата...

Общи условия

Активация на акаунт