Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 676
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
Ми купила съм си тамън две кутии, ще ги пия, какво да ги правя 😄.

# 241
Деси, на обяд й дадох около 3мл. За първи път й дадох днес.
Дано до утре и малкия да се изходи, че наистина много е неприятно и за малките и за родителите 😣

# 242
Деси, съжалявам да го чуя. При мен тахан(черен сусам най-брутално ми действа), авокадо, домашен пресен доматен сок със зехтин и вода много помагат. Млечните продукти, ми образуват газове и запек, затова използвам кокосово мляко вместо кисело и кокосово масло на гладно  по 1 ч.л дневно сутрин за изхождане, това ме спасяваше докато бях бременна. Също съм и с инсулинова резиствнтност, та мога да ям в много ограничени количества мляко и млечни. Като хапваш ядки, семенани т.н. имай предвид, че теглят от водата ти, така че трябва да пиеш допълнително количество или най-добре да ги киснеш в твчност по твой вкус. Зелени ябълки - имат много фибри, особенно в кората. Кивито на гладно го хапвай за по-добър ефект. Може от не добър баланс на  фибрите са е. Също така, можеш и хуск да пробваш, ако не си. Водата на малкия, успявам да я хлъзна, така пе да пийне повече, като му я дам, преди ядене.
И като краен вариант, слагам 1/2 или по-малко клизма мелилакс педиатрик, ако не се изака детето повече от 48ч.

# 243
  • София
Ще ги пробвам и тези неща за хапване, сливите в началото ни действаха и на двамата, а сега само ме боли корема и ефект няма нито при мен, нито при него. Кивито на гладно също ме боли корема, явно не ми понася да ям такива неща на гладно. И това с тахана и лененото семе с мед ще пробвам, че звучи вкусно. Млечни избягвам да ям по препоръка на личната.. Вода винаги съм си пила 1,5-2,5 л на ден. Моето ходене до тоалетна никога не е било проблем, сега си ходя по веднъж дневно, метаболизма ми е адски бърз. Никога не съм имала запек, дори по време на бременността и сега съм като в небрано лозе с този мъник..
Вчера ни беше четвърти ден и направих половин клизма Мелилакс, след нея ака два пъти доста гъсто и привечер се изака нормално. Ще видим днес как ще е.. Цяла нощ чета за пробиотиците, ще сменя и пробиотика, че в Биогаята дето давам има само един щамп бактерия и тя е за рефлукс. Та ще видим и това дали ще подейства.

# 244
И масажирайте коремчетата, при нас действа винаги, може да не е веднага, но в рамките на деня има резултат.

Рада пък вчера беше с безобразни колики. Опърдя ми живота. Горкото. Обаче след ваксината спа до 18ч. После будува до 22ч и пак спа до 6 сутринта. Няма температура, мястото на ободеното снощи изглеждаше добре, след малко ще я преоблека да видя какво се случва. Чудя се дали ротарикса не ни докара колики или просто нещо аз съм яла...

Снощи я сложих да гледа коледни лампички, гледа и се усмихва...толкова мило ми стана, тя ми е толкова миличка като цяло, може би защото е момиченце. Баткото и той беше сладко бебе, ама не си спомням да съм припадала така от любов или просто майчинският ми мозък е плувнал в хормони...

# 245
Може колики от ротарикса, би трябвало до седмица да минат. Може и по малко де.

# 246
Мами, имайте предвид, че меда е доста силен алерген, така че внимавайте с него. Относно кивито на мен неонатоложката на малкия ми забрани. Гастроентероложката пък ми каза, че Киселото мляко запича бебето. Препоръча ми да сменим пробиотика с Инфантс Дофилус плюс (има 6 милиарда бактерии, 7 щама). Имайте предвид, че на малките човечета им трябва време да се адаптират, а тези които са раждани секцио са населени с още по- малко положителни бактерии. Ще се нормализират нещата с времето, трябва само търпение Wink

П.С.: Весели празници на всички и пълни памперси 💩

# 247
Мами, имайте предвид, че понякога пробиотиците запичат. Ние сменихме биогайа с Линекс, не знам има ли разлика относно запека, но поне е с повече бактерии.

Относно коликите и при нас са зверски. Повръща от свиване и напъване, реве, не спи. Аз разтривам стомахчето с едно масло на веледа, пиша седмици по стъпалата, карахме колело...нищо, купих възглавничка против колики със семки, масло от ким, вода от копър -пак нищо. Казаха ми, че момчетата са с по-нисък праг на болка и коликите при тях са по-изразени. Единственото, което помага за момента е слинга, понякога и гушкането по-корем или както дойде паралелно с масажиране. Хубавото е че всички вървим лека-полека към 3я месец и се моля, коликите да останат зад гърба ни. Че ще имаме месец почивка и после пак на въртележката със зъбките.

# 248
  • София
Аника при нас от хилядите неща дето правих и давах за колики ни помогна Биоамика /заради лактазата/ + чай от семена от копър и топла възглавничка с костилка от череши + спане по корем. Като му я сложех затоплена на коремчето спеше по 3-4 часа като пън. Иначе все се буди, свива се, реве и като се успокои заспива..
Днес още нямаме аки ама все се напъва горкото да се изака, дано стане.
Пробиотиците запичат ако не си избрал правилния. Аз след няколко консултации се спрях на Био Култ - с 14 щампа бактерии, 2 милярда, но ми препоръчаха да започна с 1/3 за него, останалото за мен. Ще пиша ако подейства.
Чай разхлабващ на Блевит някой да е ползвал?

# 249
Деси и аз слагах биоамика в млякото му, но уви нямаше желания резултат и го спрях...

Чая от семена от копър ти ли си го правиш, ако да - как се прави и съхранява? Аз ползвах първия чай от копър на Хип и от него нямаше ефект.

Възглавничката ни против колики е от ленено семе и лавандула, предполагам, че е същото като с черешите - отдава дълго време топлина.

Бебо от няколко дни вече си има сълзи, при вас кога се появиха?

Преди време бях писала за проблемите ми с кърменето...извиках консултант, оказа се че съм с недоразвити млечни жлези и нисък пролактин...но още се боря за всяка капка с цедене, жаблек и едно масло, ако до 10тина дни не се увеличи кърмата, ще трябва май на ендокринолог да ида. Хубавото е че малкия засука и го слагам когато мога на гърда, както и дохранвам със сонда, когато успея - много бързо се усети, че млякото му не идва от гърдата и търси да засмуче сондата....та мами, които искате, но нямате кърма - викнете консултант, битката може са не е загубена за вас, мега са полезни във всяко едно отношение. Аз от 20мл на 2 дни сега съм по около 200мл на ден, което за моя капацитет е супер.

Към мамите раждали нормално - някоя да има проблеми с фокусирането на на близо?

# 250
Момичета, пиете ли нещо профилактично срещу вируси? Мисля да взема Биозин мама. Ползвали ли сте?

# 251
ErnaN, от начлото на бременността си до края на "кърменето" пих и ще пия Биозин мама и фемибион 2. Ако НЕ кърмиш може да прочетеш за Респистим.

# 252
  • София
Аз пиех Биозин мама през бременността и бях много доволна.

_Anikka_, аз също усещам затруднение с фокуса, но на далеч и главно вечер. Мисля си, че е от недоспиването и умората. Чак сега ме замисляш дали не е от напъните.

# 253
ErnaN, от начлото на бременността си до края на "кърменето" пих и ще пия Биозин мама и фемибион 2. Ако НЕ кърмиш може да прочетеш за Респистим.
Кърмя. Ще си взема Биозин мама тогава. Благодаря Simple Smile

# 254
И аз сега си довършвам опаковката Биозин мама, иначе и през бременността пих.

Общи условия

Активация на акаунт