Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 678
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ние ходихме днес на преглед, отново е пораснал с 5 см и е вече цели 60 см Simple Smile Голям маркуч ще бъде май. Килограми 4,820 кг, качили сме за месец 1,300 кг. Мери го, гледа го и каза че е идеален и, че не и пречи запека, явно така ще си бъдем до захранването. Ще правя клизми като се наложи, каза че са по-добър вариант от свещите и не се свиквало с тях. Поръчах и един чай Блевит, каза, че е много хубав ако го намеря. Взех и пробиотика Био Култ и ще видим как ще сме с тези неща. Днес се изака сам след обичайната гимнастика и сливи доста редичко. Каза като свършим Фризовома да си минавам пак на Лактаната щом няма разлика с него. НА 8 януари сме на ваксина и ще ни сложи и Ротарикса. Дала ми е да му дам деня преди ваксината, същия ден и следващия Туя Окциденталис 9CH /уж с приема намалят страничните ефекти ако има такива от ваксината/, също лепенки Кул Пач да имам и едни хомеопатични свещички. Даде ни и направление за ортопед.
Аз не съм пила Биозин мама, но знам, че е хубав. Пия си Прегнакеъра вече 10 месеца и да чукна на дърво не съм била болна нито по време на бременността, нито сега, а около мен постоянно има болни - я сестра ми, я мъжа.
Аника чай взимам на Билек и сварявам 200 мл. вода, като кипне слагам 2 ч.л. семена и спирам котлона. Така се запарва 1 час и после отцеждам и добавям 1/2 ч.л. захар.

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 21:07 от Десислава``

# 256
И през бременността периодично и сега редовно пия Биозин Мама. В допълнение пия Прегнакеър за  кърмачки. Не съм усетила проблеми с фокусирането, но според мен веднага отиди на очен лекар!

# 257
  • София
Какво имате предвид с проблем с фокусирането?! Бебетата си имат бебешко кривогледство и е нормално до 1 г, после се оправят. Даже си има обяснение, заради мъничкия череп нещо. При нас имаше кривогледство при всякакъв опит да се фокусира, без значение близо или далеч. Някъде около погачата се оправи и вече не криви очите.

# 258
Какво имате предвид с проблем с фокусирането?! Бебетата си имат бебешко кривогледство и е нормално до 1 г, после се оправят. Даже си има обяснение, заради мъничкия череп нещо. При нас имаше кривогледство при всякакъв опит да се фокусира, без значение близо или далеч. Някъде около погачата се оправи и вече не криви очите.
Майката има проблеми, не детето Simple Smile
Аз при единия от напъните имах болка в очната ябълка, даже АГ се стресна много и се притесни, не спря да ме пита после дали ме е боляло пак след това...

# 259
  • София
Ааааааа, много важна подробност LaughingLaughingLaughing

# 260
Anikka, браво! Точно жаблека много ми помогна с първото кърмене и страшно много ми увеличи кърмата. Моята педиатърка ми беше казала тогава, че дори да е на смесено хранене, всяка капка кърма е важна. Тогава това ме амбицира много да не се откажа и даже успях да махна добавката към 4 месец. Пожелавам ти да успееш и ти.

Пс
Внимавай с жаблека, той трябва да се дозира много точно.

Аз също имам проблем с фокуса, и първият път се оправи след време. Знам, че е нормално и не се ходи на очен определен период след раждането защото може да се получат фалшиви стойности. Не знам доколко е вярно това де.

# 261
Аника как успя да си увеличиш кърмата ? Какъв е този жаблек и как се пие ? Аз цедя 30-40 мл макс . от двете гърди и каквото и да правя няма повече кърма Sad

# 262
  • София
Аз пък искам да попитам кое тегло се гледа при тегленето на  1 месец-рожденото или това от изписването?

# 263
От изписването 🙂

# 264
  • София
И за мен това е по-логичното, но нашата педи ми казва от рожденото, което за мен е странно.

# 265
Благодаря ви момичета!
Йоана, най-добре е да извикаш консултант по кърмене, който да види къде е проблема при теб. Така ще може да изпише точните дози от всяка добавка, която трябва да пиеш. Най-важното е много цедене. Минимум 8-10пъти на ден дори да не пуска в началото. Не пропускай интервала между 3-5 през ноща. Слагай бебето винаги когато можеш на гърда. Пий много течности, храни се здравословно. Ядеш ли достатъчно, аз ям след всяко  кърмене. Ползвам за недоносени, която подпъхвам в устата му като засуче за да тегли мляко от шише, без да се отдгчава или заспива от умора, така стимулира гърдите ми чрез сучене. Трудно е, но си заслужава.

Аз имам инсулинова резистентност, нисък пролактин и неразвити млечни жлези. Ако ти кажа моите дози, рискуваш да си докараш някой мастит или неполучавайки очаквания резултат да се разочароваш.

Ако там където живееш няма консултант, можеш по скайп/телефон да се допиташ до някой от Ла ла лече. Аз се свързах с Хедра и съм много доволна!

Има един чай в който има жаблек, но не е в толкова голяма доза колкото пия аз и е хубав - https://lactessa.com/amp/, по никакъв начин не съм свързана с фирмата и го споменавам с цел реклама, просто споделям опита си. Има го и във вариант със сминдух, но не трябва да имаш проблеми със щитовидната жлеза. Внимавай с жаблека сваля захарта...

А проблемите ми с фокусирането, много е странно, защото родих много бързо, за 30тина минути, раждането ми започна на 7см(нямаше време за упойка дори), за което ми помогна лекарката ми, защото въпреки системата окситоцин, матката ми не се отпускаше при контракциите....сигурно на 4тата или 5тата контракция с леко побутване, че нямах сили. Много отслабнах по време на бременността и като родих бях около 59кг на ръст 183...а всичко от вливането до раждането е било 2:45мин...затова се чудя, но особенно в болницата не можех да видя бебето като го хранех с шише или се опитвах да го сложа на гърда...сега е много по-добре, но след обед, когато светлината е малко пак ми е трудно да фокусирам на близо. На по-далеч от циците ми, не ми е проблем. Ще се опитам да ида на очен...

За обличането при изкарване със слинга, слагам памучно боди с дълъг ръкав, ританки и дебела шапка, от горе съм със суитчър за кърмене памучен и яке при 5°, ако е мвга студ мога да метна шал върху мен, но мисля че на под 5° още не съм го изкарвала, че нямаше слънце и от всякуде чивам кашлящи...

Последна редакция: ср, 19 дек 2018, 12:48 от _Anikka_

# 266
Аз питах нашата педиатърка и тя каза, че се гледа теглото от изписването.
Какъв е този жаблек?

Момичета, наближава Коледа. Ще се събираме със семейството на ММ и пак се депресирам, това е любимият ми празник, но едно време го празнувах вкъщи (където сега живеем) с майка ми и имахме определени традиции на Бъдни вечер. Винаги къдяхме с тамян, казвахме молитвата на масата, палехме си свещи, спазвахме броя и вида на ястията, пускахме си коледна музика и някой от онези библейските филми, които винаги дават по телевизията и пиехме червено вино на дивана... тихо, лежерно...
От както нея я няма и съм с ММ, няма и една Коледа вкъщи да сме били. Никъде не е като у дома. Много ми липсва този уют на Коледа. ММ изобщо никакъв го няма в това отношение, нито подаръци обича да опакова, да прави изненади, само лампички признава. Коледата ни е една шумна, вечно има някой сърдит, някой реве или се тича наляво надясно... и баба му и сестра му са адски ангажиращи личности, все с тях трябва да се занимава човек. Просто си излях чувствата... мрън един вид.

# 267
Аз питах нашата педиатърка и тя каза, че се гледа теглото от изписването.
Какъв е този жаблек?

Момичета, наближава Коледа. Ще се събираме със семейството на ММ и пак се депресирам, това е любимият ми празник, но едно време го празнувах вкъщи (където сега живеем) с майка ми и имахме определени традиции на Бъдни вечер. Винаги къдяхме с тамян, казвахме молитвата на масата, палехме си свещи, спазвахме броя и вида на ястията, пускахме си коледна музика и някой от онези библейските филми, които винаги дават по телевизията и пиехме червено вино на дивана... тихо, лежерно...
От както нея я няма и съм с ММ, няма и една Коледа вкъщи да сме били. Никъде не е като у дома. Много ми липсва този уют на Коледа. ММ изобщо никакъв го няма в това отношение, нито подаръци обича да опакова, да прави изненади, само лампички признава. Коледата ни е една шумна, вечно има някой сърдит, някой реве или се тича наляво надясно... и баба му и сестра му са адски ангажиращи личности, все с тях трябва да се занимава човек. Просто си излях чувствата... мрън един вид.
Янна,
Изпращам ти голяма виртуална прегръдка!

Ние ще се съберем скромно с родителите ми. Без шумотевици.

Пожелавам на всички ни, тази коледа да донесе само радост и усмивки!

# 268
  • Bарна, морето, сините вълни
ЯННА, прегръдка и от мен.
Аз също съм човек, който много държи на семейния уют, а и Коледа си е точно семеен празник, празник на семейството, на новото начало - Рождество Христово.
Обаче при мен какво се случва, не помня вече от колко години, точно на този свят празник всички се изпокарваме... Просто е традиция, миналата година се скарахме с мъжа ми, по-миналите с тати. (Едната година се скара с мен и мама, защото на Бъдни вечер, мама не му заклала петел Grinning а ние с нея държим поне тогава ястията да са постни).
И така, колкото искам спокойствие, все нещо не е както трябва.
Тази година решихме да сме си вкъщи само с мъжа ми, бебето и кучето, като ново младо семейство. Само, че си представям какво празнуване ще е, с коликите на бебка. От следобяда като почне да се превива и да плаче. Вчера чак прегракна. Тя реве и аз заедно с нея. Защото с часове не спира и съм безсилна, не мога да ѝ помогна. Почва главата да ме боли, направо става ужас.
Мъжа ми купи слинг, но не какъвто трябва, този само се премята през рамо и ми е малък, имам широк гръб, а и още не съм отслабнала. Сега искам еластичен, че дано поне в слинга малко се успокоява. Иначе вечерта веднъж заспи ли, спи си до сутринта, обаче тия следобедни часове направо ми разказват играта.

# 269
  • София
Яна, страхотна Коледа сте карали с майка ти! Според мен ако си поговориш с мъжа ти и му обясниш колко е важно за теб и как би искала да я прекарвате човека ще те разбере. Плюс това имате и батко, за мен е изключително важно да предам всички традиции за празниците ни на малчо и да празнуваме, а не само подаръци.
Мъжа ми, преди да се запознаем не празнуваше никакви празници, с техните си правят по-богата вечеря и това е. Та като заживяхме заедно и видя колко много обичам празниците, особено Коледа и Великден и как празнуваме и той започна да иска да празнува и винаги се съобразява. И ние следим за ястията, включва се да измисля, ходи да търси дрян за здраве, една Нова Година обикаля да ми търси бенгалски огън, че бях забравила да взема. Чака с нетърпение баницата с късмети и да гледаме Сам вкъщи. Като сме при родителите му организира нещата пак. Едни от най-хубавите спомени от детството ми са от празниците и определено ще се стремя да пресъздам такива чувства и в Калин.

Общи условия

Активация на акаунт