Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 681
  • 728
  •   1
Отговори
# 270
ЯННА, сега е моментът да започнете да създавате ваша си традиция за празниците. Ако ще ти е по-спокойно у дома, пробвай да спестиш събирането с роднините на мъжа ти. Сега ако не мине номерът като сте с бебе, по-натам ще е още по-трудно. Ние също обикновено сме с родителите и сестрата на мъжа ми в тяхната къща, но те живеят в провинцията и няма да пътуваме, още повече че майка ми и мъжът й са ни на гости (иначе живеят в чужбина). Ние не успяваме да се изпокараме, но обикновено става гъчканица в къщата и ми идва малко в повече. А сега с това постоянно недоспиване пък хептен не бих си го причинила. То и у нас идва малко пренаселено в момента, но си е друго да си си в собствения дом.

# 271
Не, никакъв шанс няма. Свекър ми е в един град, бабата е в друг, ние сме в София с майка му и сестра му. Освен това бабата стана вдовица преди почти две години и мъжът ми много внимава с нея, тя му е като майка, сутрин и вечер й звъни, а тя нон стоп му се оплаква, все иска нещо, все нещо я боли, бетер децата е. Без нея празник не минава. Нямам против, просто като трябва да съжителстваме известно време и ми  идва в повече, особено на Коледа, защото у нас винаги е витаел духът на празника, а тя нон стоп говори за ... гадории, болести, умрели, поверия и пр. От там свекърва ми и зълва ми й се нервират, счепкват се, тя се сдухва и ми реве на мен, другите сърдити и това е всеки път.

А, ММ казва - не искам да знам. Сещате се, банална ситуация. Ще се опитам каквото мога да пресъздам като обстановка без да питам, искам и очаквам, някак ще си празнувам вътрешно.  Да видим.

На беба поръчах дрешки от некст , дойдоха за 4 дни с безплатна доставка (над 60лв) , доволна съм. Купих си шапка с помпон и на кучето една гумена топка да я гняви. Grinning

# 272
  • София
Ние тази година се разбрахме, че ще сме си тримата на Бъдни вечер, само нашето семейство. После по Коледа ще обиколим и едните и другите родители, а на Нова година ще сме всички заедно у нашите, че чак и с преспиване. Надявам се да не ни дойдат в повече бабите и да няма изнервена обстановка.

Днес за първи път излизахме с малчо със слинга и с едно яке на баща му. Мноооого добре ми дойде разходката, а той си спинка през цялото време. Това бебеносенето дава голяма свобода Simple Smile

# 273
Здравейте момичета, отдавна не съм писала.
Честито на всички...да са живи здрави бебоците, много щастливи и любознателни да растат.
Ние се родихме 2440, изписаха ни 2270 и в къщъ продължихме да падаме и беше много сресиращо. На изписването бяхме събрали най-близките, хапнаха...пийнаха и си тръгнаха а аз си мислех че свекървата ще ми покаже как да я изкъпа малката...е да ама не, стана ми ясно че явно ще се гледаме самички.
Следващите дни свекървата, може и да не помага но се оказа че има доста упреци към мен как гледам малката, изпокатахме се с ММ, плачех постоянно.
Кърмата така и не дойде хубаво докато бях в МД ама след това покрай скандалите и по-намаля.
Първите две седмици в къщи общо взето беше смяна на памперс, кърмене, давам изцедена кърма, после АМ, изцеждам се. На края на втората седмица се разболях, грип, и бях с 40 градуса температура....само се ицеждах и хвърлях защото бях на куп лекарства някой от който не са ок с кърменето.
Кърмата така и не дойде хубаво но в момента ми е минимално количество около 10 мл. На ядене т.е. около 60 _70 мл. И то в най-добрия случай. .пия чайове,взимам добавка(Лактил),пия вода, ям жито цеда през деня колкото мога повече. През ноща не цеда.и кърмата не помръдва.
Коликитемай свършиха, от 4 дни не давам капки...само днес поревава малко.
С акането и ние имаме пробле общо взето ако се изака веднъж на два дни е супер.

# 274
Момичета не се отчайвайте, каквито проблеми имате вие, ги имам и аз, имаме ги всички и от край време са така. Баби, дядовци, майчинство всички се справяме с едни и същи неща. Тази еуфория покрай внучето е временна. След време и вие ще свикнете и те ще свикнат и по ще улегнат нещата. Не се ядосвайте много. И бебчетата ни ще пораснат и коликите ще минат, аз това си повтарям и гледам да се наслаждавам на момента. След време ще си спомням с умиление за тези моменти. Най-запомнящите се и даващи кураж и сила са трудностите, с които сме се справили. Малко като гуру звуча Grinning дано не съм ви отекчила Heart Весели празници желая,
 и никога ама никога не спирайте да се усмихвате и радвате на живота. Всичко е преходно. Nature Sparkles Nature SnowmanChristmas Tree

# 275
Янна, много хубаво звучи как сте прекарвали Коледа, но не се настройвай предварително за тази Коледа, току виж мине без мрънкане и сръдни 🙂
Ние тази година решихме родителите да идват вкъщи, а не ние да обикаляме. Всички сме наблизо и така ще е по-удобно. На Нова година също ще сме си вкъщи, не знам засега дали някой ще идва.
Georgea, дано са поотминали нервите и скандалите. Много е неприятно така да няма разбиране, а само пилене 😤

# 276
  • русе
Майчета да запитам нещо- Изследвате ли нивото на билерубин в кръвта на бебчета? Днес ходихме до ЛЛ на преглед и тя ни даде направление за да го изследваме. Преди малко проверих резултата и какво да видя, при референтна стойност 17 нашия е 53,8. Утре ще се обадя на ЛЛ да чуя какво лечение ще ни назначи. Та докато чакам реших да питам вас, ако някоя го е изследвала ,какъв е бил резултата.

# 277
Georgea, с теб сме.
Наистина всички имаме сходни проблеми.

За кърмата аз вече казах, имах кърма по 20мл на два дни до съвсем скоро, не спирай с опитите, ако имаш сили, ако не -не се притеснявай. Много бебете са отгледани само на АМ и са си здрави, натдават и се развиват отлично.
При мен освен всичко, се оказа, че не трябва да ям всички тези въглехидратни лактогонни неща които ядях(овесените ядки и те там), защото с инсулиновата резистентност вместо да ми помагат, се оказа че ми пречат, защото още повече ми бъркат хормоните. До 3я месец всичко е обратимо с кърменето. Не мога да стресирам достатъчно в/у нуждата от викане на консултант по кърмене. Аз също се дърпах и борих 45 дни сама, точно тогава успях да накарам малкия най-сетне да засуче, защото преди това буташе гърдите ми и отказваше категорично - това ми даде надежда и потърсих Ася Дерменджиева и Хедра, както и още една консултантка. Хедра първа отговори и дойде много бурзо у нас. Намери своя мотиватор, своята искрица надежда и всичко ще се нареди.

Свекито-игнорирай. Ако не помага, да не ти се меси, стреса много влияе на кърменето. Тя си е имала нейното бебе с което е взима правилните според нея решения. Редно е партньора ти да помага с къпането, бебенцата ни стават все по тежки. На мен вече ми е трудно, като съм сама да мия дупето на мивката, но все още се справям, но цяло къпане сама не мога. В родилното не ти ли показаха как става къпането?

Venci10, не се шашкай, педиатърката ще ти каже какво да правиш.

# 278
Майчета да запитам нещо- Изследвате ли нивото на билерубин в кръвта на бебчета? Днес ходихме до ЛЛ на преглед и тя ни даде направление за да го изследваме. Преди малко проверих резултата и какво да видя, при референтна стойност 17 нашия е 53,8. Утре ще се обадя на ЛЛ да чуя какво лечение ще ни назначи. Та докато чакам реших да питам вас, ако някоя го е изследвала ,какъв е бил резултата.

Спокойно, не е страшен. Ние на първата седмица лежахме на лампа с 313, заради не изследван преди това при раждането. Море ще ме разбере, че и тя е пострадала от същата лекарка. Не е висок. На колко дни сте. Най-вероятно ще намалее с времето. ЛЛ ще ти каже да даваш или глюкоза 5% или подсладена със захар водичка. Важно е да НЕ се обезводнява.

Последна редакция: ср, 19 дек 2018, 21:53 от ми_д

# 279
Georgea, ако искаш да кърмиш точно нощем трябва да цедиш или слагаш бебето да суче поне веднъж, в твоя случай и повече. Еволюционно, количеството кърма за деня се задава от предната нощ.

# 280
  • София
Georgea, силно гуш! Дано негативите да останат зад гърба ти и оттук нататък само хубави емоции.

ЯННА, тъжно е когато начина на празнуване се променя и то в негативна посока. Опитай се максимално да си го пресъздадеш и да игнорираш негативните хора и коментари.

Аз също много обичам Коледа и да си украсявам елхата и апартамента. Тази година късно украсих, едва вчера, иначе предишни години украсата ми седеше от Никулден до Иванов ден. В нашето семейство винаги се е спазвала постната вечеря, питката и т.н. В семейството на ММ се е колело прасе по това време и са си ядяли пържоли.
Първите две години мрънкаше, за празничната трапеза, обаче набързо разбра, че аз държа на това и го прие. Тъй като е семеен празник, държа да сме си вкъщи. Каним майка ми и сестра ми, за да не са сами. За първи път миналата година отидохме в свекърите и ние с мама приготвихме всичко, много им беше странно на всички там, но си изядоха боба и сърмите Grinning

Моя калпазанин от около седмица пуска сълзи като плаче и става много жален така. Капки за колики не съм давала близо 2 седмици, само 2 пъти еспумизан при голям рев. Сутрин реве, обаче не се гърчи така както преди. Не спи обаче особено много - преди обяд веднъж за по-малко от час. Като излезнем на разходка може да докара към 3 часа сън, но не винаги. След това се буди и до банята в 19ч. мрънка или се кокори. След банята заспива за максимум час (няма и толкова) и от 22ч. до 01ч. се скъсва да реве. Заспива към 1 - 1:30. Но тази истерия в късните часове е ужасна. Не знам какво му става точно тогава. Взех АМ да му давам на това хранене, уж да съм сигурна, че се е наял и е спокоен. Снощи хем реве, че е гладен, хем реве като му дам шишето, реве като му взема шишето. Разката ме направо. Накрая яде и от цицата и заспа. Като заспи обаче го чакам поне половин час преди да го преместя в леглото, защото в момента, в който стана от дивана и отваря очите.

Купихте ли подаръци за Коледа на бебчетата?

# 281
Elllie, на мен са ми казвали, че бебетата вечер плачат, защото така изпускат парата един вид и напрежението от деня.

# 282
И моето бебе е така. През деня спи най-много до към 17ч. и после се почва: първо будува, гледа си играчките след това се изнервя и почва да нервничи, не може да заспи..спи за по 30мин. най-много час и така е до 2ч. Вчера за първи път я сложих в слинг и спа следобед и вечерта. Затова ни държа будни след това до 4:30....Според мен също плачат от събраните впечатления през деня и така отпускат напрежението Simple Smile

# 283
  • София
Ели според мен му трябва повече сън на твоя човек и за това така реве вечер. Ние с Калин сме си изградили режим от 5 дни и няма такъв рай, той почти не реве, а като се разплаче е краткотрайно само да ми привлече вниманието. И това стана като започнах по-често да го приспивам през деня. Преди си мислех, че ако спи много през деня, ще ми будува през нощта и не го приспивах, ако заспи - заспи. Но като нямаме вече колики си поспива общо 14-16 часа за денонощие и е много спокоен. По принцип плаче като е гладен, боли го корема или му се спи. А като му се спи е най-зле, става голямо лайненце. Хем иска да яде, хем не иска, после иска на ръце, пак плаче, после иска да при майка си, пак не е доволен, после иска да лежи и пак плаче след минута. И като видя, че е така почвам да люлям и да пея песни, обикновено така заспива. Ама като е много изнервен нищо не помага, само на гърда и с три смуквания е заспал. После и аз го чакам 30 минути преди да го преместя, защото като не е спал много часове и е изнервен много и от най-малкото нещо се буди. Когато обаче си следваме режима и си спи през деня си заспива много лесно и е дете слънце, даже личната ме пита реве ли вкъщи, че не и се вярваше.
Разбира се винаги може и просто твоето дете да не обича да спи през деня, и това е вариант, но ако искаш пробвай с по-често приспиване.
От малкия разбрах две неща, 1. бебетата мноого обичат да имат режим и да го следват, 2. като му се спи нищо не помага и трябва по най-бързия начин да поспи поне час за да се успокои малко.
Ние от два дни акаме след сиропа, явно най-накрая подейства. А и започнах да го давам на гладно, явно подробност за която не се бях сетила. И днес на поредното даване с лъжичка, понеже беше гладен и мърмореше и се задави. Направо си изкарах акъла, обърнах веднага и тупах ама това бебе не реагира, почервеня и за секунди спря да диша май. После се оправи, ама тия няколко секунди ми се сториха безкрайни. Ужасно беше! И после се смее глупчо, направо ми скъси живота. Не знам как да му обясня, че като се яде не се ръмжи.

За Коледа съм купила лампа прожектор на звездички със звуци - октопод.

# 284
При нас не проработват тези неща...приспивам я и след 30 мин макс се вдига врявата.

Общи условия

Активация на акаунт