Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 682
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Да не сте с колики? Ние бяхме така с коликите. Най-дълго през деня спим като е по корем върху мека възглавница.

# 286
Като ви чета, не сме само ние с трудното приспиване вечер 😄
През деня спи, даже откарва 3 4 часа, като може да цокне малко в просъница и продължава със съня. Но вечер като я изкъпем, нахраня я и заспива на мен. Чакам я поне 30 мин и като я оставя в кошарата се ококорва 👀 Предната вечер бяхме така до 4ч. Снощи беше по-нормално, но вече ми се иска да започне да изгражда някакъв режим. И всяка сутрин си казвам "Сега през деня тя като спи и аз ще легна", да ама тя като заспи и аз все гледам нещо да свърша. Вчера легнах с нея от 19 до 20ч. и към откарала здрав сън за 1 час. Еми снощи тя като заспа аз се кокорех. Абе угода няма 😂

# 287
Може и да са колики не знам. Пръцка много и й къркори коремчето и понякога това я държи будна. Но друг път просто си мрънка. Ясно й се различава плачът когато има някакъв дискомфорт и когато просто иска внимание. Тя като е будна ококорва едни очи и иска да я носиш изправена, за да може да оглежда хора, лампички, предмети, въобще всичко. И накрая докато не си изреве реването и не получи една цицка за награда не заспива.

# 288
  • русе
Майчета да запитам нещо- Изследвате ли нивото на билерубин в кръвта на бебчета? Днес ходихме до ЛЛ на преглед и тя ни даде направление за да го изследваме. Преди малко проверих резултата и какво да видя, при референтна стойност 17 нашия е 53,8. Утре ще се обадя на ЛЛ да чуя какво лечение ще ни назначи. Та докато чакам реших да питам вас, ако някоя го е изследвала ,какъв е бил резултата.

Спокойно, не е страшен. Ние на първата седмица лежахме на лампа с 313, заради не изследван преди това при раждането. Море ще ме разбере, че и тя е пострадала от същата лекарка. Не е висок. На колко дни сте. Най-вероятно ще намалее с времето. ЛЛ ще ти каже да даваш или глюкоза 5% или подсладена със захар водичка. Важно е да НЕ се обезводнява.
Момичета всичко е наред, поне така каза лекарката. Да продължавам да кърмя и всичко щяло да е наред. ЛЛ каза че за бебе стойността на билерубина е до 50.
П.П ние сме на 43 дни.

# 289
  • София
Евита ние бяхме точнно така по време на коликите и докато не отминаха нямаше спокойствие. Приспивах и след 30 минути се буди от корем, пак приспивам и пак се буди и така минаваше деня. И той има различен рев за всяка ситуация. Simple Smile Ние вечерта в 11 ядем до 12, после го нося в спалнята на тъмно,лягам до него и почвам да го галя по главата и да пея зайчето. В началото мърмори и ръмжи, може и да пореве минутка някои дни и след 15-20 минути е заспал. Ако не стане го слагам на цица и след 2 минути е заспал.
Триковете, които му действат на Калин са 1. тъмно, дори без да мига телевизора.2. пеейки постепенно да намалям тона и накрая пея шепнейки. 3. задължително галенето по главичката и 4. да го гушна и да съм много близо до него, че да ми усеща аромата и дишането.

# 290
  • София
Деси, като спомена за Зайченцето бяло ще споделиш ли какви други песнички пееш? И въобще, който пее песни моля да сподели. Аз много му пея на малкия, но се изчерпвам и започвам да си измислям вече.

Аз много харесвам този сайт и от тази статия намерих доста идейки за приказки и стихчета, които да му чета.

Момичета, тези от вас, които храните само с кърма колко хранения имате за денонощието? И ако примерно бебето яде 10 минути и след 15 минути пак суче за още 10 минути това за едно хранене ли се брои или за две?

# 291
Да и аз я кърмя на тихо и с приглушена светлина. Вечер я кърмя легнала на спалнята и я оставям понякога направо там. Пея, пускам шум , галя я, минавам така с ръка в една посока от темето пред очичките надолу до брадичката. Това много я унася и заспива. Нооо това коремче я тормози. Понякога такива пръцки вадии Hushed като на баща й са Smiling Imp Smile Дано да й мине скоро и ние като вас да си спим спокойно Simple Smile Мерси, Деси

# 292
Това с броя хранения за мен е много относително. Може да има 12 хранения или 7 хранения, но колко време продължават те и по-важно според мен, колко активно суче бебето през това време са по-важни неща. Може да има 12 хранения всяко по час, но да спи на гърда, да суче вяло или 7 хранения по 15 мин активно сучене. Тааа, аз лично спрях да се трогвам от тези неща щом бебето качва добре. Записвам си само за да знам горе долу кога ще се събуди след всяко хранене.

# 293
  • София
Лаленце за приспиване пея Зайчето и Шаро и първия сняг. Най добре е да въртиш една-две песни за да свикне с тях, а не да събудиш интереса му и да слуша с любопитство, че тогава няма заспиване. През деня любима е Пет малки патета, пея и Кравата Лола, Жаба Жабурана,  Патешкия танц, Арам зам зам/много пъти пускам това клипче и пея с момичето https://www.youtube.com/watch?v=pwqLXrWMbj0&start_radio=1&am … ist=RDpwqLXrWMbj0/ още Червените ботушки, Джингъл белс, Зън, зън, зън, кой е вън, Дядо Коледа, Над смълчаните полета,  Снежен човек, Край елхата - сега сме на коледна тематика.

Вчера съм пуснала микса и пея, пея и накрая стигам до омразната ми песен за автобуса, ама пея кво да правя. А таткото ни играеше на компютъра и по едно време се обръща и вика "кво казала майката" спуках се да се смея. Нашия и той си слуша хахаха.

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 12:33 от Десислава``

# 294
Малеее, само аз ли съм някакъв пън и не пея на детето! То явно ми е останало от баткото, който и до ден днешен не дава да му пея, явно съм много зле. Моят пък нощно време като се наяде и задремва, но изгася ли лампата почва да мрънка и ако не му се обърне внимание, го избива на рев. А аз едвам гледам, абсурд да го дондуркам и разнасям, не стига че по два пъти му сменям памперса, че го пълни, а се подсича за нула време (и това с баткото ми се размина, явно всяко бебе с номера си). Обаче ако оставя нощната лампа пусната, заспива. Та така.

# 295
  • София
Аз също съм го чела това за освобождаване на емоциите вечер.
Но според мен по-скоро не може да заспи и се изнервя (както Деси предполага).
През деня колкото и да го приспивам спи половин час и се буди, някой път за да пръцка, друг път не знам защо. Като е буден или седи в шезлонга и блее или иска на ръце, за да разглежда наоколо. Не знам, може и още колики да са, но определено откакто спрях капките се държи различно, по-добре.

Ние взехме активна гимнастика, а от едната баба - лампа прожектор хипопотам.

# 296
  • София
Като каза активна гимнастика, моя като го сложа в нея и почва да рита с крака и да маха с ръце все едно ще се бие и се плъзга надолу, после пак го изтеглям и пак се плъзка. Както риташе и се беше смъкнал и ритна това отстрани дето са наредени играчките на него и какъв кеф, почна още повече да рита. Не се хили ами седи и го рита. Все си мисля, че не и е това предназначението на тая гимнастика, ама никакво внимание не обръща на играчките, веднъж ги оглежда и това е. Вашите как се забавляват с нея?!

# 297
  • София
Още не сме я разопаковали, ще я пробваме на Коледа. Предполагам, че и при нас няма да има веднага интерес, защото и сега не обръща особено внимание на играчките, които има. Надявам се обаче като осъзнае за какво са играчките, да му хареса.

# 298
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз пея песнички рядко, обаче баща ѝ как ѝ пее, мале, мале. Grinning Той по принцип хубаво си пее и ги измисля едни, не знам откъде си ги вади, хахаха. Иначе и ние пеем познатите Зайченцето бяло, Шаро и т.н. Аз много ѝ пускам диско и рок. Grinning Адски се успокоява.
Днес се видяхме със снаха ми, разменихме подаръчета за бебчетата, тяхното е на 7 месеца кака. Много ме зарадва, много сладко ромпърче са взели и активна възглавничка.
При нас коликите всеки ден са различни, но по-късно от 00:30 не е заспивала, не ср буди вечер по принцип, единствено ако е заспала по-рано да се събуди към 4-5 да хапне малко и да заспи пак.
Долу-горе гледам някакъв режим да създам, будене в 7, ядене, масаж, преобличане, после пак си спи по 3 часа, мога да поспя или да си свърша някоя работа, следобед стои най-дълго будна.

# 299
  • София
Деси, аз мисля, че точно това е идеята на активната гимнастика - да стимулира детето да се движи. А вече как се е получило е друг въпрос Simple Smile Мерси за линка и идеите с песничките Simple Smile

На нас в неделя ни е погачата и една приятелка каза, че това ще ѝ е подаръка та нямам търпение да пробваме и ние.

Иначе влязох да си похваля детето - след прегледа във вторник ми дадоха зелена светлина за тренировки, но вчера не сколасах с времето да си пусна видеото. Е, днес бях твърдо решена и след обедното хранене  когато малкия заспа го преместих в спалнята, пуснах видеофона, пуснах си тренировката, после успях да си взема душ, след това си направих обяд и успях да ям! Simple Smile А малкия още спи Simple Smile Имам чувството, че се получава такъв дълъг сън, защото си е сам в стаята, няма ме мен да му шумя и да го разсейвам, а и е една идея по-хладно. Ще видим дали ще се запази традицията.
Ели, можеш да пробваш да го слага да спи сам в стая по същата логика.
despicable, браво за режима ви! Каква е тази активна възглавничка?

Общи условия

Активация на акаунт