Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 686
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
  • Bарна, морето, сините вълни
И аз не бях чувала за тези възглавнички.

Слага се по коремче бебчето, да се опитва да си задържа главичката. Но не мисля, че сега ще мога да я слагам, тъй като още не се заглежда по играчки и само ще стои, без много да се интересува. Grinning

# 301
Малеее, само аз ли съм някакъв пън и не пея на детето!
Споко, нито на каката пеех, нито сега пея Simple Smile Wink

# 302
  • София
Е то никак не е задължително да му пеете. Може и само музика да му пускате, може и нищо, както си го научите вие. Аз обожавам да чета приказки, като малка ми беше хоби и имам книги томове с различни приказки и нямам търпение да порасне и да разбира какво му чета. Simple Smile

# 303
  • София
И аз като Деси. Отделно се чувствам някак по-сближена с детето като му пея докато е прегръдките ми. Знам, че е рано, но осъзнавам, че ей сега ще порасне и ще бяга от мен.

# 304
  • София
Лаленце точно това си говорихме с мъжа вчера, че сега иска мама и дори някой друг да го държи ме следи с поглед къде ходя. Или пък преди малко баща му го гушка и почна да реве, взех го аз и млъкна. Grinning A след време ще има - ооо майка ми, не ме разпитвай, остави ме на мира и т.н. Grinning

# 305
Аз имам такава възглавница за кърмене и я ползвах с дъщеря ми, но имайте предвид, че да се изправя бебето от нея и от равна повърхност е различно усилие, от равното е по-сложно. В тази връзка кога се слагат бебетата по корем?

Моят Рафи пък има сополи и сега трябва да правим промивки преди всяко хранене.

Лаленце, аз такова хранене го броя за едно, въпреки че от родилното не броя колко хранения има понеже качва много добре.

# 306
Аз пея и разказвам всякакви глупости на малкия. Измислям си на момента. Важното е да чува гласа ми. Сега му чета "Ние врабчетата", изслуша 'мслкиа принц',  2 разказа на Охенри, част от 'понеделник започва в събота' на Стругатски на руски, Карлсон, който живее на покрива,
част от улица консервна, педиатъра посъветва да Му говорим, като на голям човек, да му разказваме какво правим, а и не ми се четат твърде детски неща.

И ние имаме такава възглавничка, слагам го веднъж дневно на нея, като я пускам да свири и вибрира. с
Слагам малкия по корем от ~ 3тата седмица, тогава започна да  изправя главата, като го слагахме да се уригне. колкото на по-равно е - толкова по-трудно му е.

Активна гимнастика преди 3я месец няма да да правя по съвет на ортопеда. От 6-9 сядане и после пълзене. Тренираме следене на предмети с очи, обръщсне на глава към звук. Поглаждам, потупвам и погалвам, пускам музикалната играчка на шезлонга и една музикална, която се върти над главата му в леглото, показвам му частите на лицето, ръцете...плезя му се, намигам.

Ползвам низита спрей преди ядене от както се е родил.

# 307
Добро утро мамчета, да ви кажа моя мъник тотално си е обърнал нощта в ден и деня в нощ. Точно 2 вечери спахме всички през нощта и пак се почна хленчене, пъшкане по цяла нощ. Нещото което ме стресира напоследък е че два пъти вече за последната седмица получава много силни кризи, но  като че ли е по-различно от друг път и не зная от колики ли е, тъй като започва да плаче много ама адски много, без да си поеме въздух дори и като спре за момент се чува един хриптящ звук но не е от носа му. По-скоро все едно има нещо като храчка в гърлото и не може да си поеме хубаво въздух, дави се и почва повече да реве. Миналата седмица го водихме в болницата заради това защото помислих че е от гърдичките това хриптене, а това ме изплаши предвид че се роди преждевременно и дробчето му не се беше разгърнало хубаво. Докато стигнем до болницата обаче всичко изчезна и заспа в колата. Лекарката го преслуша и каза че няма хрипове. Снощи обаче пак се случи същото и от 8 до 10 плака неутешимо и заспа. Не знам дали от това хъркане в гърлото беше цялата работа или колики. На някой случвало ли се е подобно нещо?
Понякога го отдавам на това че не излизаме все още изобщо само на терасата за малко и от въздуха вкъщи му се запушва много носа. Обаче се страхувам да го извеждам защото още няма БЦЖ- отложиха му я за след 6 мес и се притеснявам така без ваксини да излизаме. То като цяло всички ваксини са му отложени за тогава, само за хепатит му сложиха и това е.

# 308
Добро утро мамчета, да ви кажа моя мъник тотално си е обърнал нощта в ден и деня в нощ. Точно 2 вечери спахме всички през нощта и пак се почна хленчене, пъшкане по цяла нощ. Нещото което ме стресира напоследък е че два пъти вече за последната седмица получава много силни кризи, но  като че ли е по-различно от друг път и не зная от колики ли е, тъй като започва да плаче много ама адски много, без да си поеме въздух дори и като спре за момент се чува един хриптящ звук но не е от носа му. По-скоро все едно има нещо като храчка в гърлото и не може да си поеме хубаво въздух, дави се и почва повече да реве. Миналата седмица го водихме в болницата заради това защото помислих че е от гърдичките това хриптене, а това ме изплаши предвид че се роди преждевременно и дробчето му не се беше разгърнало хубаво. Докато стигнем до болницата обаче всичко изчезна и заспа в колата. Лекарката го преслуша и каза че няма хрипове. Снощи обаче пак се случи същото и от 8 до 10 плака неутешимо и заспа. Не знам дали от това хъркане в гърлото беше цялата работа или колики. На някой случвало ли се е подобно нещо?
Понякога го отдавам на това че не излизаме все още изобщо само на терасата за малко и от въздуха вкъщи му се запушва много носа. Обаче се страхувам да го извеждам защото още няма БЦЖ- отложиха му я за след 6 мес и се притеснявам така без ваксини да излизаме. То като цяло всички ваксини са му отложени за тогава, само за хепатит му сложиха и това е.
Поли, на нас. Целодневен рев, от колики, като сменихме АМ от аптамил пронатура на лактана ха. Беше кошмар...задавяше се от рев, което беше мега стресиращо.

И аз не изкарвам малкия често, защото въздуха е мега мръсен в центъра и няма слънце тези дни. Имаме овлажнител за въздух и пречиствастел, обаче. Потдържам ~50%влажност.
Пробва ли да правите къпане преди лягане, да го сложиш в слинг, да го повиеш стегнсто като пашкул, да го поставиш Корем върху корем, низита по 1 пръскане в ноздра преди ядене ?

# 309
Опитах всичко вече само без слинга защото нямаме. Повит не търпи става по нервен,  включително съм скагала загрята кърпа на коремчето и нея не търпи. От 2ма лекари исках да сменим млякото от хип на нещо друго - не било хубаво да се сменя. Аз разбирам но не го сменям всеки ден. За носа ползваме спрей Стеримар бейби но днес ще вземем обикновен физ.разтвор че спрея явно заради налягането при пръскане му пука качилярче в едната ноздра когато му чистя нослето забелязвам точка кръв. Давенето докато се храни е ит това че е лаком и гълта по много мляко а пък с водата е още по голям кошмар. На 2 пъти посинява от задавяне вече. Нямам търпение да поотрасне малко и да яде твърда храна вече Grinning знам че после почват зъбите но мисля че ще е малко по добре положението

# 310
Капилярите се пукат от измукването на сополите. Не знам дали го правите. На мен ми се случи 2 пъти и спрях да ги смуча за момента. Само промивам с физиологичен разтвор.

# 311
Аз купих помпичка да ги смучем ама не ни се получава с нея и с клечка за уши му ги издърпвам. По -удобно ми е така че много шава Grinning сега мисля да вземем някакъв овлажнител за въздуха. Уж на парно се отопляваме не е климатик пък въздуха е бая сух. То и моя нос е нон стоп запушен, особено сутрин е ужас.

# 312
Полито, не е хубаво да се сменят за да не направи алергия към кравия белтък, но ако на детето не му понася...аз смених 5 ....и като погледна съдържанието на есяко са на 98% еднакви, защото има рецептура за млеката. Всеки сам решава в крайна сметка, кое е най-доброто за детето си.

# 313
Ех,момичета,колко много сте изписали!Аз много отдавна не съм писала ,но ви чета.Аз си мисля пък,че моето бебе има праблем със слуха.Често не реагира на силни шумове и съм мн притеснена.Днес имаме час за слухов скенер.Такъв му е правен след раждането и е в норма уж,но аз се притеснявам.И пък му е наред слуха,защо не реагира?Когато го викам отнякъде ,не се обръща по посока на звука и много ме тревожат тези неща.
Поне си излях мъката.Ще ви пиша после какво е станало.

# 314
Ех,момичета,колко много сте изписали!Аз много отдавна не съм писала ,но ви чета.Аз си мисля пък,че моето бебе има праблем със слуха.Често не реагира на силни шумове и съм мн притеснена.Днес имаме час за слухов скенер.Такъв му е правен след раждането и е в норма уж,но аз се притеснявам.И пък му е наред слуха,защо не реагира?Когато го викам отнякъде ,не се обръща по посока на звука и много ме тревожат тези неща.
Поне си излях мъката.Ще ви пиша после какво е станало.

Морело, малки са още не се шашкай. В тумбаците ни е било доста шумно. Това, че не се обръща не значи, че не те чува. Моя също понякога игнорираше звуци, като му се спи.

Общи условия

Активация на акаунт