Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 688
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
  • В сърцето на любимия човек
Вие реагирате ли на всеки звук?
Изобщо не ми е хрумвало да проверявам дали реагира на името си на тази възраст нито баткото, нито нея. Тествани са и двамата в родилното, това ми е достатъчно. Мария наскоро забелязах, че се заглежда и следи с поглед. Може би защото ми е второ дете и не се впечатлявам толкова за всичко...

# 316
Морело, това е напълно нормално, доста време ще мине преди да научат имената си и да реагират на повикване. Има едно приложение какви умения трябва да придобива бебето по месеци baby major steps се казва.

# 317
  • София
Калин реагира когато той си пожелае на звуци. Понякога нито прахосмукачка може да го събуди, нито някакъв трясък, нито ремонт на комшийте. Друг път само да мина покрай него и да скръцне паркета се е ококорил, или парата от ютията Grinning Иначе нито реагира ако някой го вика, нито се ориентира от къде идва шума. И според мен им е рано за такива неща, по кучето съдя Grinning Grinning Grinning

# 318
Мойта бебка реагира на разни шумове- като отварям шкаф и скръцне тя се стряска от този шум, като кихна и съм я събуждала, но на името си не реагира, но мисля, че те по- късно научават името си. Но на музика много се успокоява. Пускам и и детски песнички, но повече и харесва музиката, която слушам и аз, на нея си и танцуваме , както съм я гушнала и и пея понякога и не отделя поглед тогава от мен, имам чувството, че по 5 мин. не мигва дори, така ме гледа втренчено. Вчера така бях и пуснала Mariah Carey - all i want for Christmas is you и много и хареса.

# 319
  • Bарна, морето, сините вълни
Нашето бебе най-много реагира на лая на кучето, ама то си е за реагиране. Grinning
Тя направо подскача и се стряска, пък той нали е пазач, не може тихичък да стои.

# 320
И аз мисля че им е раничко още да реагират на името си. Но факта че се стряска ако примерно изпусна нещо или като спра телевизора нощем и се събужда и най големия показател и тест е белия шум. Само като чуе звука на сешоар и започва да клепа на парцали и до 5 секунди е заспал, също така му пускам веднъж седмично детски на лаптопа и когато спре звука нещо и губи интерес. Даже си има любимо филмче- том и джери само тях гледа в захлас по около 30 минути  и после те го гледат. Иначе не реагира като го викам но това е нормално все пак е само на 2 месеца и 20дена. И аз като Деси по кучето аз пък по котката съдя, тя на 4 месеца почна да реагира на името си Grinning  значи при децата ще трябва да почакаме още.

# 321
  • София
Поли, защо пускаш детски или телевизор на двумесечно бебе? 😳

# 322
Интересно му е а и така или иначе той гледа телевизора постоянно не мога да го спра или аз да не гледам тв. А и това се случва само най много един път седмично докато изгладя примерно или да пооправя стаята така кротува и не плаче. Не си представяй че по цял ден гледа или че всеки ден му пускам нещо само когато съм сама а трябва бързо да свърша нещо.

# 323
  • София
При нас когато телевизорът е пуснат слагаме една от възглавниците на дивана между бебето и телевизора, че да не го вижда. Внимавай, че това си е нож с две остриета, децата много лесно свикват и се зомбират.

# 324
  • София
Сега ме замислихте, ние не крием телевизора ама не му е интересно. Гледа го максимум минута и си търси елхата или някоя стена. Мазилката вкъщи най-много го впечатлява.

# 325
Старая се всичко да е в граници но не мога да го държа като в аквариум и да го изолирам от всичко. Просто не прекаляваме а и той е толкова будно дете докато гледа към тв рита с крачета и си мърмори нещо смее се ,ще кажеш че разбира направо и като му го спра си намира друго занимание -гледа лампата все едно е кой знае колко интересна 

# 326
Телевизия за толкова малко бебе съвсем не е ок, дори и за няколко минути.

# 327
Ползвате ли овлажнител за въздух в стаята при бебето? Чудя се дали нослето му не се запушва от сухия въздух. По принцип държим по-хладно у дома, но сега заради него е 22-23° и на мен също ми се запушва носа понякога. Но не смеем да намалим температурата, на дечко все са му студени ръчичките Confused

# 328
  • София
Ние поддържаме 21.5 градуса, влажността е около 50%. Напоследък мокрим обилно една хавлиена кърпа за ръце и я оставяме да се суши в стаята ни и докарваме влажност до към 60%. Определено и аз дишам по-добре така.

# 329
Потдържам влажност 50%, температурата около 20 - 21°вечер, въпреки че препотъките са за 19°, а през деня 22-23°.
Ръцете и краката може да са студени, но на бебо да не му е, знам че се гледа нос, врат и уши да са топлички. Ако има зелено ако или обривче, може бебо да е претоплен.

Общи условия

Активация на акаунт