Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 696
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Да, кърмя. Ще следя за реакция, ако има ще спра.

# 376
Аника, аз помислих, че се опитваш да намалиш кърмата, извинявай. Тези мл, до които си достигнала не са ли страшно много?
Аз цедих по 400 на ядене и само ревях. После успях да я намаля с нецедене и с чай. Заради буците от запушени канали, обаче се цедя постоянно, за да не задържам кърма, но пак е задържана, разбира се. Ходих два пъти на консултант, но не съм от София и не е хедра. Не са ми правили такива прегледи и вече се изнервям страшно много, защото изглежда, че никой не обръща внимание, че ме боли. Дадох толкова много пари за лекарства, доктори и процедури и накрая се мажа с едно лекарство за крави за 6лв, което поне ми облекчава болката.
Както и да е, моя проблем е явно рядко срещан и не намирам нито разбиране, нито подкрепа, нито лечение. Поне се надявам, че най-големите болки минаха, ама като станат целите гърди на камък без да намирам причина и изпадам в паника.... Поне се оплаках.

# 377
Day, цедя толкова на ден, не на кърмене. Салвията по принцип намаля кърмата.

Деси, цитрусите не се препоръчват много при кърмене. Приемай ги в много ограничени количества и следи за колики.

Госпожица Лаленце И аз ще се радвам да се видим на пролет, а за диетата - нисковъглехидратна-високомазнинна диета, не сме влизали в подробности защото имах инсулинова резистентност и гестационен диабет през бременността и от там знам как да се храня. Ето статията към блига и https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2012/11/26/momdiet/amp/

# 378
Ще пратя мъжа за Биозин мама, до сега не съм пила. Също и за лимони и джинджифил. За сега слагам тантум верде, прополки, витамин ц ампули, прегнакеър витамините и пия чайове. От вчера гърлото е мнооого по-добре, ама имам 37 температура и ме тресе. Сложила съм маска заради малкия, че сме сами и съм се навлякла. Дано не вдигна повече температура и дано не е заразно, да го заразя и него. Sad

Десислава ако кърмиш лимони и джинджифил не е много удачно
Аз бях (все още се лекувам, де) така - гърло, 37.3-37.5 и неразположение. Педи каза - тантум верде, чай с лимон и джинджифил. Сега имам цял буркан с мед, лимон и джинджифил.

# 379
Мами, вашите бебенца вечер към колко часа заспиват? Мойто преди 2  не ляга. Нито приказки, нито друсане на ръце помагат. Днес и купих "Дормикинд"  и ако утре пак е така, мисля да и дам. Някоя от вас пробвала ли го е?

# 380
Десислава ефекта върху детето ще прояви най-рано един ден след консумация

На мен детската гастроентероложка ми е абсолютно забранила всякакви цитруси под каквато и да е форма.

Относно спането-заспиваме след баня към 21:30 и се буди към 3:30-4:00 да яде

# 381
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз тъкмо ви се похвалих, че долу горе има някакъв режим, заспиване към 00 и събуждане в 7 и БААААМ, всичко се промени. Изведнъж почна да не спи, вечер едва я приспиваме, по цял ден рев, почна да яде много по-често. Четох, че вероятно е криза на растежа и обикновено изчезва толкова спонтанно, както се е появила. Ама наистина откачам, страшно ме боли главата, спане нито вечер, нито денем. Мъжа ми и той, уморен след работа в 23 се мъчи да я приспи, да мога да дремна до следващото ѝ среднощно ядене.

# 382
ми_д, благородно завиждам, ще се опитам и аз в 21.30 да заспи, ама абсурд. До преди седмица не заспиваше преди 2 ч. (с каката беше същото), отскоро заспива в 00:30-1 ч.
деспикабъл, при децата няма ден като предишния, а особено за спане Wink

# 383
  • София
Аз съм яла по някой друг резан лимон и преди това и не съм усетила промяна в детето. Мисля, че ще е пп-добре лимони и джинджифил все пак отколкото антибиотик. Вчера беше кошмарен ден, накарах мъжа да се прибере по-рано от работа, понеже вече нямах сила. Направо треперех вече, тресеше ме и се оказа, че съм вдигнала температура 38 градуса. После пробвах всичко, което знам за температура и против вируси и вечерта нямах никаква температура. После пък глава ме боля и повръщах. Не знам какво чудо беше това ама направо ме свали от раз. Днес съм перфектно, но имам суха кашлица. В тоя ред на мисли някой пил ли е сироп за кашлица съвместим с кърменето? Четох за на Д-р Тайс били съвместими, но на листовката няма много информация.
Бебчо за сега си е както всеки ден, на всяко кърмене меря температурата с галиев гермометър, щото се оказа, че електронния за глава е пълна пародия. Язък му за парите. Аз съм с 38 градуса, той показва 36,6....

Нашия режим беше единн, но след празниците си го разби. Иначе вчера почти цял ден си е поспивал и е бил добричък. Заспа към 11 и стана за ядене в 3:30 ч.

# 384
  • София
И ние се бяхме зарадвали на 3те нощи хубав сън и бааам...
Коликите в момента са във вихъра си. Уж бяха преминали малко, даже капките бях спряла. Завърнаха се с пълна сила, толкова не го е боляло досега. Добре, че ММ е на работа чак на 3ти, тя някак си се редуваме нощем и пак не спим повече от 3-4 часа, сумарно. Снощи се принудихме да го вземем при нас на спалнята да спи, за да е малко по-спокоен. В резултат имаме спало бебе и схванати мама и тати.
През деня е по-добре, особено ако сме навън. Излезнахме в 12 и се прибрахме в 18. Возихме се в колата, разхождахме се, на пицария ходихме, в Кауфланд пазарувахме. Ако не го бях събудила към 4 да му дам да яде, нямаше и да се сети. И вечерта идилията свърши Sad

# 385
Нашата бебка и тяес болки в корема и пръцка много. Давам й вече еспумизан Л и изкарва газовете по-лесно. Вечер пак си поплаква и топлим коремче, но за сега е доста по-добре от преди. Има нощи,в които ставам по два пъти да я кърмя, има и такива, в които се буди чак на сутринта. Честно казано очаквам всичко всеки ден Grin

# 386
  • София
А често казано вече изпитвам ужас като се стъмни и го изкъпем. През деня някак си по-лесно ми минават неразположенията на малкия, но вечер много се мъчи горкия.
Аз давах еспумизан в началото, обаче според мен ме му понесе добре. После една опаковка Лефакс. После био Гая и Абоколикен. После спрях всичко за две седмици, освен Био гаята. От една седмица отново давам Абоколикен-а. От снощи включих чак от копър на хип, по 1-2 лъжички. Наливам се с чая за кърмачки за хип, с надеждата копъра и анасона да преминават в кърмата. Бял шум не му помага, изобщо не му обръща внимание. Топлене на коремчето със сешоара помогна малко и масажи/гимнастика. Обаче преди всяко пръцкане е голям рев.

# 387
Тъкмо щях да питам как са коликите при вас и дали са отминали и гледам,че масово всички са на тази вълна.
Чакам с нетърпение да минават,че е ужасно.
Принципно що годе леко минават при нас ,щом нищо не давам само чай правех от копър ама май и от него толкова ефект има.
Имам Лефакс,но не съм го почвала,с баткото веднъж дадох и това беше,изкарахме ги без нищо.
Сега малкият пак е по същият начин,през деня спи и вечер към 00ч като се ококори и така почва през час да иска да яде,само това го успокоява.
От няколко дни се редуваме с ММ и го взема в хола,че иначе всички в спалнята става голямо напрежение.
Тази нощ легнахме към 1.00ч и ги оставих в хола,към 3.00ч чувам как реве и отивам да ги видя,взех го при нас с баткото,таткото да се наспи.
През 1ч реване,едва изкарах нощта,добре че баткото спи и нищо не чува.
И така с това нон стоп ядене на АМ ,няма никакъв режим.
По едно време чак на агресия ме избива към ММ,някой трябва да е виновен.
Добре че не ми обръща внимание,но наистина недоспиването е нещо ужасно.
С всеки изминал ден ,сме по-близко до краят на Ерата колики и началото на тази на зъбите!

# 388
Нека силата бъде с нас! Hands Fist Hands Fist

# 389
  • В сърцето на любимия човек
Нещо забавно на тема майчинство:
https://www.boredpanda.com/funny-mom-memes/?utm_source=facebook& … v9XGiDUjVTenNXHlE

За недоспалите - номер 10, 11 и особено 37 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт