Зимен студ навън настана, вече съм ноемврийска мама.

• 36 694
  • 728
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Пънче и аз я гледах тази, ама в крайна сметка май ще е тази Бош https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wtr85v10by По-скъпа е и много се замислям за този инверторен мотор. Уж ще е по-икономична с него и се надявам да си избия тази разлика в цената. Но имам още малко време да помисля, дали си заслужават толкова пари отгоре заради него.
Кики акаме по един път на ден всеки ден, но не съм спирала сиропа. Някои дни в които се изаква сутрин не го давам цял ден и на следващия пак давам. Примерно днес се изака сам с първото хапване за деня. Но определено сме много по-добре. С нов пробиотик сме обаче и според мен това доста наклони везните. Но, както казваш пу пу.
Дей и моя не обича физиологичен разтвор, но като накапя първо киселее, после го баламосвам с нещо и си кротува. Но определено ако дърпаш без да са се разкиснали сополчетата само ще му причиниш дискомфорт и нищо няма да извадиш. Сигурно за това не ти се получава. Също може да оставиш без да дърпаш, той ще си го изкиха сам. И това съм правила, като има малко сополки и не са много. Ние сме с дозички на Naso Libero и г/д половин дозичка използвам за двете ноздри.
Дей за гърдите не мога да ти помогна, четеш ли темата за кърменето? Там мацките дават добри идеи, но наистина трябва да се справиш с този проблем, защото заради него изпадаш в такива депресивни състояния и не ти се излиза никъде.
Ние като бяхме при бабите за празниците голямо мъкнене падна от къща на къща и съвсем си разби режима през деня. Изобщо всеки ден различен беше и сега вече втори ден не можем да си го оправим. Ама ще го натискам да го връщаме някак си, защото и двамата бяхме по-спокойни. Сега съм супер изнервена нещо и аз от два дни и се притеснявам с това гърло. Днес втори ден ме боли и даже гърдите ме болят като поемам въздух и явно ще ходя до личната днес. Дано не е някой вирус, че само това ми липсва преди ваксина. Sad
Ние днес за пръв път трябва да ходим в мола с него и хем ми се иска, хем ме е страх с тая ваксина на 8ми да не лепне нещо и не знам какво да правя. Ама не мога и в клетка да го държа вкъщи под карантина две седмици...
Ето маймуна как се забавлява сам, горе-долу около 30-40 минути

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 13:05 от Десислава``

# 361
Деси, голям сладкиш е 😊 Кучето също изглежда спокойно до бебчо 😁 Сега с какъв пробиотик сте? Аз мисля като й свърши Биогаята, да й взема Прокомбо.
И ние през повечето време ползваме Naso Libero или дозичките на Юриаж.

# 362
  • София
Yakamoz, да се оправяте бързо!

За сушилнята - аз нашите дрехи никога не ги суша докрай, а само да падне голяма влага и после простирам на сушилник а под климатика. Чаршафи, кърпи суша на макс. Бебешки дрешки пера веднъж на няколко дни и суша докрай. Започнах да ползвам многократни пелени и това малко ми увеличава прането и сушенето.

За влагата - ние имахме много влага (сега след ремонта намаля) и миналата година си купихме влагоабсорбатор. Сега при нужда го пускаме.

За сополите - има от време на време сухи, след къпане капя физ. разтвор без да дърпам.

Започна да ака по 1-2 пъти на ден. Продължавам си био гаята. Нали бях взела АМ за всеки случай и евентуално за вечерноро хранене. За щастие ми се налага рядко да прибягвам до него.

Аз също бях с болки в гърлото няколко дни. Взех си една кутия прополки и ми се оправи. Премина в лека кашлица, но по-скоро защото бяхме доста изсушиши въздуха. Аз не се притеснявам, че ще го разболея, защото нали антитела му предавам с кърмата.

По празниците 3 дни подред имахме гости и милия много се изнервяше от това. Спи му се, а не иска да изпусне нещо. Заспиваше след велик рев в 12, но пък две вечери спа чак до 7, и една до 5 сутринта. Ходим на дълги разходки по 4 часа, с колата до центъра и после обикаляне по Витошка и НДК, само и само да спи. И в квартала със слинга обикаляме.

Обаче от 2ч. снощи беше със страшни колики и нищо не помогна. Сега вече пътуваме към провинцията и заспа в колата.

Аз също установих, че му харесва на по-ниска температура, кефи го да седи по голо дупе и да размахва крачета. И къпането много му харесва. Дори и да е в лошо настроение, като го сложим на масата в хола знае какво следва и веднага се усмихва.

# 363
Пънче и аз я гледах тази, ама в крайна сметка май ще е тази Бош https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wtr85v10by По-скъпа е и много се замислям за този инверторен мотор. Уж ще е по-икономична с него и се надявам да си избия тази разлика в цената. Но имам още малко време да помисля, дали си заслужават толкова пари

Гласувам с две ръце “ЗА” много съм доволна за сега от нея

# 364
  • София
Пробиотика е Био Култ, само че не бебешкия, че нещо не ми харесаха бактериите, а обикновения. Казаха ми да започнем с 1/3 за бебето, другото аз го взимам и след седмица да го направя 1/2 и вече сме така.
ми_д много се радвам за отзива, никъде не намерих мнения.

# 365
  • София
Ели, браво за многократните пелени! Аз бях поръчала 3 кашона с памперси от Англия и ни остават за около месец да изразходим и минаваме и ние на МП. Сега докупувам бройки, че излизат солено. Ще споделиш ли какви ползвате и по колко вървят на ден? С ЕБХ как се справяте? Ние вече почти не сменяме наакани пелени, защото малчо си ака в легенчето и се надявам това да ни улесни с прането после на многократните. А щом сте мобилни може да се видим за разходка в Южния след Нова година? Ние вече два пъти ходим понеже открих, че мога да кърмя в кафето на Био Балев когато е студено (на входа на парка).

И ние сме със сушилня и също си я експлоатирам на макс. Направо не знам как са ни гледали едно време хем без сушилня, хем на прали пелени на ръка...

# 366
  • София
Лаленце, с удоволствие ще се видим в Южния. В квартала не става за дълги разходки, а очевидно на малкия му харесва да е навън.
С ЕБХ се захващам сериозно след нова година. В средата на месеца бяхме за няколко дни на гости на село, сега пак и не ми е много комфортно при толкова хора наоколо. Той и без това се изнервя от присъствието на повече хора, а като му виснат на главата и за това, съвсем ще се стресира.
Още съм в процес на набавяне на пелени, така че не мога със сигурност да кажа колко биха заминавали на ден, но предполагам, че няма да са по-малко от 6.
Засега имам 1 Pop-in V2, 1 Little Lamb, 3 Bambino Mio. Днес получих 4 Tots Bots. Другата седмица очаквам още 2 Pop-in, 3 Bambino Mio и 3 Little bloomz (китайски). Тогава вече ще мога да ги въртя ефективно и да ползвам еднократните само нощем, докато се престраша да приложа МП. Сега реално един ден ползвам и то не целия, после един ден пера и съхнат, тъй като не смея още да ги суша докрай в сушилнята. Евентуално ще взема още 2 Little Lamb, ако преценя че не ми стигат.
Сега като се наака малкия в многокрарните и до 5-10 минути е съобщил и иска смяна Simple Smile

# 367
  • София
Супер!
Аз за момента имам по няколко AIO Bambino mio, GroVia и Blueberry. Сега купувам и такива тип джоб с подложки за да докарам бройка към 15, че да имаме за 2 дни и да не пера непрекъснато. Кои са ти най-удобни до момента? Имам код за 10% намаление от пелени.бг ако искаш ще ти пусна на лично ако поръчваш от тях.

# 368
  • София
Засега и трите марки са ми еднакво удобни, не мога да преценя още кои са ми по-любими. На POP-in като им се закопчаят копчетата за дълбочина малко по-обемни стават от страни на крачетата. Little lamb имат доста копчета за закопчаване, още не мога да преценя колко да стягам. Bambinoto май най-лесно ги слагам.
Поръчвам от peleni.bg, Amazon.co.uk и babipur.co.uk, както и от фейсбук групата за многократни пелени.

# 369
Yakamoz, бързо оздравяване!

За сополките, от самото начало ползвам Низита спрей, преди всяко ядене. Ако са повече, добавям низита маз *3 на ден. Физиологичния разтвор не мога да го поставя, много се дърпа.

Деси, на нас педиатърка ни забрани всякакви контакти 3 дни преди 6 валентната ваксина, която ще постави другия месец и каза да мерим и записваме температурата тези дни .
За гърлото вдигни биозин мамата на 2 пъти дневно. Яж джинджифил или го пий на чай. Аз ползвах бронхостоп спрей за пресичане, но се консултирай с лекар за него. Има малко спирт. А за моя нос хималая колд и стеримар.

Госпожа Лаленце, като се стопли и аз ще идвам към южния, че сега още се боря с много цеденета за кърма и не мога да изляза за по-дълго.

# 370

че сега още се боря с много цеденета за кърма и не мога да изляза за по-дълго.

Сподели как се бориш, че при мене положението е мн зле.

# 371

че сега още се боря с много цеденета за кърма и не мога да изляза за по-дълго.

Сподели как се бориш, че при мене положението е мн зле.
Дей, извиках Христина Янева за консултация. Като се чухме първия път ми даде задача  да се цедя 8-10 пъти, без нощно, да видим ще има ли подобрение и да се чуем.
За тази седмица цедене  вдигнах количеството кърма от 20 на почти 270 мл и малкия най-сетне засука и от двете гърди. Сега изцеждам между 400-560, което от 20мл на 2 дни е мега добре. След суксне дохранвах с АМ. После Христина дойде у дома и говорихме за всичко, което имам като съпътстващи заболявания, погледна ми гърдите и се оказа, че съм с недоразвити млечни жлези, грешен хранителен режим(основно въглехидрати на фона на инсулинова резиствнтност) и нисък пролактин (пуснах TSH, FT4 и пролактин)
Първо трябваше да задържим бебо на гърда за по-дълго, което се случи със сонда за недоносени в шиленце с мляко, която се слага в устата на бебето, докато е на гърдата. Така не остава гладен, докато суче. После промених хранителния режим, демек върнах го до сходен с този от бременността и накрая започнах да пия жаблек по схема, заедно със едно масло. С тази билка трябва да се внимава, затова е добре дозата да ти предпише някой разбиращ. Най-важното е много цедене и поне 2 нощни цеденета в 2 и 4 напр., тогава пролактина е най-висок, като стойност, слагай детето максимално често на гърда. Трудно е защото си ходеща цица 24/7, но си зсслужава. Нито една билка няма да увеличи кърмата, ако не цедиш често. Можеш да се свържеш и с консултант по скайп, телефон, виж в ла ла лече.

# 372
  • София
_Anikka_, много полезни неща си споделила, благодаря! Ще се радвам да се видим в Южния, ако ще и на пролет Simple Smile Ще споделиш ли как ти каза Хедра да се храниш?
Аз също кърмя на час, час и малко и затова споменах за кафето на входа, че е удобно. С цеденето няма как да стане...

Ние снощи борихме колики от 8 до 11 вечерта. Така жално плачеше малкия, че и аз си поплаках с него, татко му се видя в чудо. За първи път ми се случи дори и с кърмене да не мога да успокоя бебето и в резултат дясната ми гърда щеше да се пръсне от препълване. На едното нощно кърмене даже видях две новопоявили се стрии Sad На сутринта се надявах да не съм видяла хубаво или да съм била прекалено изморена, но не би. Каквото - такова!

# 373
  • София
Ще пратя мъжа за Биозин мама, до сега не съм пила. Също и за лимони и джинджифил. За сега слагам тантум верде, прополки, витамин ц ампули, прегнакеър витамините и пия чайове. От вчера гърлото е мнооого по-добре, ама имам 37 температура и ме тресе. Сложила съм маска заради малкия, че сме сами и съм се навлякла. Дано не вдигна повече температура и дано не е заразно, да го заразя и него. Sad

# 374
Ще пратя мъжа за Биозин мама, до сега не съм пила. Също и за лимони и джинджифил. За сега слагам тантум верде, прополки, витамин ц ампули, прегнакеър витамините и пия чайове. От вчера гърлото е мнооого по-добре, ама имам 37 температура и ме тресе. Сложила съм маска заради малкия, че сме сами и съм се навлякла. Дано не вдигна повече температура и дано не е заразно, да го заразя и него. Sad

Десислава ако кърмиш лимони и джинджифил не е много удачно

Общи условия

Активация на акаунт