Сватба, булките на 2019 - II част

• 41 543
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
А някой знае ли откъде се поръчват малки иконки? Подарявали са ни на сватба, исках да разгледам варианти и цени, но нищо не намирам!

Ние като ходихме до Бачковския манастир продаваха много иконки на сергиите, сигурно има и пред други църкви.

Последна редакция: нд, 13 яну 2019, 16:43 от Reni Co

# 451
Момичета кой поема организацията ...плащанията за моминско парти ?

# 452
  • Варна
Момичета кой поема организацията ...плащанията за моминско парти ?

Доколкото съм чувала кумата ..., но аз лично не искам да натоварвам моята кума по този начин при условие че аз и останалите ми приятелки сме във Варна а тя живее в София няма как да искам да организира от там всичко

# 453
При мои приятелки обикновено кумата организира, но накрая се поделят разходите по равно между всички момичета. И така всички плащат и за булката. А пък булката често подарява на момичетата нещо или черпи по някоя напитка в бара. И при мен мисля да е така. Преди няколко дни дадох на кумата списък с момичетата и определихме горе долу дата.

# 454
Здравейте  момичета  ,

нашата сватба беше на 23.09.2018 , вчера получихме снимките си и сме много щастливи от избора си . Препоръчвам Ви работата на нашия фотограф - Георги Стратиев , пресъздал е по невероятен начин емоцията от сватбата . Изключително сме доволни и от сватбеното видео , за което се доверихме на Веселин Лазаров .

Последна редакция: нд, 13 яну 2019, 15:53 от lavolupteee

# 455
При мои приятелки обикновено кумата организира, но накрая се поделят разходите по равно между всички момичета. И така всички плащат и за булката. А пък булката често подарява на момичетата нещо или черпи по някоя напитка в бара. И при мен мисля да е така. Преди няколко дни дадох на кумата списък с момичетата и определихме горе долу дата.
Благодаря и ние имаме дата за моминско Simple Smile мисля да си поръчаме чаши,ленти и балони с надпис както и нещо като меденки за момичетата Simple Smile мислим за кръчма и бар с кумата дано не стане голяма сумата за всеки

# 456
  • Пловдив
Вчера ходих до Асеновград. Ами, момичета, тюл, тюл, много тюл. А аз искам рокля без тюл. Grinning Моделите са много подобни навсякъде, нямаше нещо, което да ми стои като за свят и да ме грабне. А и за тези модели, които ми стояха приемливо, искаха да ми продадат мострата, а мен не ме устройва да взема нещо, което е мерено, сурнало се по земята и т.н. Като качество също не са кой знае какво, имаше разнищени дантели, криви вградени чашки и т.н.
Като обслужване съм най-доволна от "Каприз". В "Агресор" на прословутия Стоян Радичев бяха страшно отегчени и незаинтересовани продавачките.
Също така има и много абитуриентки и някак по към тях е насочено вниманието по това време.
Все повече клоня към това да си шия рокля някъде.

# 457
Вчера ходих до Асеновград. Ами, момичета, тюл, тюл, много тюл. А аз искам рокля без тюл. Grinning Моделите са много подобни навсякъде, нямаше нещо, което да ми стои като за свят и да ме грабне. А и за тези модели, които ми стояха приемливо, искаха да ми продадат мострата, а мен не ме устройва да взема нещо, което е мерено, сурнало се по земята и т.н. Като качество също не са кой знае какво, имаше разнищени дантели, криви вградени чашки и т.н.
Като обслужване съм най-доволна от "Каприз". В "Агресор" на прословутия Стоян Радичев бяха страшно отегчени и незаинтересовани продавачките.
Също така има и много абитуриентки и някак по към тях е насочено вниманието по това време.

А цените как са? Чудя се дали да ходя до там, далече ми е. Моя приятелка си беше купила рокля в Плевен за 400 лв. Гледах много и в Алиекспрес, някои със снимки от клиентки, като се има предвид, че са за по 150 лв не е зле.

# 458
Много странно наистина, аз също я бях харесала датата 22.6. (защото в Германия 20ти е празник и почивен ден и щеше да е удобно за някои гости) и бях проверила, че е ок за църковен, но понеже беше заета в ресторанта взехме друга. Стискам палци да намерите друга църква!
Ето тук можя да прочетете на кои дати е забранен църковния брак, както и какви изючения прави църквата. https://nmitev.com/blog/църковен-брак-пости/
Също е важно в чужбина православните църкви по кой календар изповяднат вярата. Дали е Григориански, Юлиански или стар правосравен както са руснаците, сърбите, гърците и т.н.

# 459
  • Пловдив
Като цени са основно в диапазона 400-700. Има и някакви намаления на места, например от 500 на 400 и нещо.

# 460
За София за рокли може да посетите  модна къща Лита, но на място, т.к. в сайта им не са качени всички модели. Цените им са прилични. Моя колежка си купи рокля от там за 700 лв и беше много хубава.
Ето я и нея.

Последна редакция: пн, 14 яну 2019, 20:12 от fatalina

# 461
А за Варна можете ли да ми препоръчате магазин за рокли. Чувствам се толкова невежа на сватбена тематика Grinning

# 462
Здравейте. Може ли някоя булка с пловдивски диджей да сподели каква оферта и е дал? Ще се женим близо до Пловдив и засега сме се спряли на диджей от София, защото сме ходили на негова сватба и ни хареса, но ми е интересно дали има съществена разлика в цените. Нашата оферта е за 120лв/час за сватба на открито, където се изисквала малко по-силна апаратура.
Благодаря!

# 463
Момичета,търсим дървена кутия,която да бъде преобразена за покана за кумовете.В нея трябва да се събере бутилка вино и още нещо.Гледах,гледах сайтове-или са малки,или искат по 80-100 лв за лукс кутия.Много ми се виждат,при положение,че ние тепърва ще я променяме.Някакви идеи?

# 464

Аз също бях крайно разочарована от консултантките в давата магазина на Стоян Радичев, понеже аз също ще съм в началото на 5-ия месец на нашата сватба исках специално среща с него, а тези в магазина ме изругаха че никой няма да се занимава с мен там. Въпреки всичко аз отидох в неговото ателие и лично той ме посрещна, страшно земен и отзивчев човек, там всички бяха много мили въпреки лудницата. Той като дизайнер се съгласи да ушие роклята, която аз искам по мой модел, което също много ме изненада, но ето че може!
Относно постите, нашата дата е 09.03.19 и в църквата ми казаха, че това е последния ден, в който може да се извърши  ритуалът преди постите.

Общи условия

Активация на акаунт