Сватба, булките на 2019 - II част

• 41 544
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,
На Коледа се сгодихме с моя приятел,и август живи и здрави чакаме бебе.
Много се чудя какво да направя. Винаги съм искала лятна сватба,но сега ще Май месец примерно ще съм около 7м бременна,и не знам дали ще е окей за мен самата. Дали по-ранно няма да е студено да е навън. Вие какво бихте ме посъветвали. Или пък само подпис? Но пък винаги съм искала да съм лятна булка..Моля за съвет

И аз миналия декември разбрах, че съм бременна, а на Коледа се сгодихме и решихме да отложим за догодина сватбата, за да мога да й се насладя, 9те месеца минаха добре и изобщо не съжалявам, че решихме да изчакаме и ето ни сега започваме подготовката. Моя приятелка, която също беше бременна реши да си направи сватба през май ( на сватбата беше в 5 месец ) и като цяло много съжалява, то по време на цялата бременност й беше зле. Лично мое мнение е че по време на цялата бременност бъдещата майка не трябва да се натоварва нито физически, нито психически. Пожелавам ви лека бременност и ще се радвам ако мога да ви бъда полезна с нещо!

# 436
Здравейте,
На Коледа се сгодихме с моя приятел,и август живи и здрави чакаме бебе.
Много се чудя какво да направя. Винаги съм искала лятна сватба,но сега ще Май месец примерно ще съм около 7м бременна,и не знам дали ще е окей за мен самата. Дали по-ранно няма да е студено да е навън. Вие какво бихте ме посъветвали. Или пък само подпис? Но пък винаги съм искала да съм лятна булка..Моля за съвет

И аз миналия декември разбрах, че съм бременна, а на Коледа се сгодихме и решихме да отложим за догодина сватбата, за да мога да й се насладя, 9те месеца минаха добре и изобщо не съжалявам, че решихме да изчакаме и ето ни сега започваме подготовката. Моя приятелка, която също беше бременна реши да си направи сватба през май ( на сватбата беше в 5 месец ) и като цяло много съжалява, то по време на цялата бременност й беше зле. Лично мое мнение е че по време на цялата бременност бъдещата майка не трябва да се натоварва нито физически, нито психически. Пожелавам ви лека бременност и ще се радвам ако мога да ви бъда полезна с нещо!

Аз лично не се притеснявам ! Коментирахме с една позната, че е била на сватба на булка бременна в 8 месец, е тръгнала си е първа, но аз мисля че всичко ще бъде ок при мен !!

# 437
И ние се сгодихме август и сватбата ще е март, но миналия месец разбрах, че най-хубавата новина ни е сполетяла- планирано беше и ще съм в 4ти месец, но не мисля, че е проблем.

# 438
И аз бях казала на диджея, че може да имаме играта с обувките и ще помисля за някоя друга, но така и нямахме, беше голям купон и чак като отмина сватбата се усетих, че не направихме такива игри.
Кумовете обаче ни бяха устроили игра. Бяха ни подготвили като подарък една наша карикатура и, за да си получим подаръка имаше игра. Дадоха едни надути балони, в които имаше пари. На мен дадоха плавници, а на младоженеца боксови ръкавици. Аз трябваше да пукам балоните с плавниците, а той да събира парите с ръкавиците. Получи се забавно. Simple Smile

За жартиера - една приятелка беше с рокля тип русалка, а и тя също не искаше младоженецът да ѝ се навира под роклята, отделно, че и нямаше как, защото е тясна. Все пак имаха жартиер като организираха на младоженеца нещо като игра. Трябваше да отговаря на разни въпроси от водещата, да мете с една метла, за да показва как ще помага в домакинството, да се обясни в любов на булката пред всички и накрая като награда му дадоха жартиера, за да го хвърли, та може да измислите нещо такова и пак да имате жартиер за хвърляне. Simple Smile

# 439
Пожелавам на бъдещите мами лека бременност, здрави бебчета и приказни сватби. Моята дъщеричка Йоана на 3ти август живот и здраве ще стане на 1г., трябва да уредя някой да тича след нея на сватбата Grinning . Аз се радвах, че си изкарах зимата с моите си дрехи, за лятото си купих 3, 4 рокли и това беше. Ако мога да помогна с нещо, насреща съм!

# 440
Момичетата със сватби на 22ри юни, запазили ли сте църквата, говори ли ли сте с попа? Че тук ми казаха, че на 22 започват пости и не могат да ни венчаят. А тогава, когато проверявах и избирах дата още 2017,пишеше, че поста е от по-късно. И сега няма да имаме църковен брак. 😔Ще питам и друга църква. Може някъде да се съгласят. Странно ми е в България да може, а тук в Англия да не може. Църквата е православна румънска. Те имат същите религиозни празници като нас.

# 441
Момичета,
Може ли някоя да ми препоръча добър гримьор и фризьор за София?
Предпочитам, да са на едно място, че да не обикалям. За да мога да запиша часове за мен и майка.

Благодаря ви!

# 442
  • Бургас
Момичетата със сватби на 22ри юни, запазили ли сте църквата, говори ли ли сте с попа? Че тук ми казаха, че на 22 започват пости и не могат да ни венчаят. А тогава, когато проверявах и избирах дата още 2017,пишеше, че поста е от по-късно. И сега няма да имаме църковен брак. 😔Ще питам и друга църква. Може някъде да се съгласят. Странно ми е в България да може, а тук в Англия да не може. Църквата е православна румънска. Те имат същите религиозни празници като нас.
Специално питах и казаха, че няма проблем за 22.06. Вече ми е запазена датата, дори не бях първата записала се. Попитайте и на друго място...

# 443

Реално погледнато и тук в България е забранено защото са чисти, които падат на 29.06 когато всъщност е нашата сватба, на няколко места попитах, но тук всичко е толкова пошло за пари всичко правят, щом си затварят очите за връщане на кумството, което се оказва, че църквата също отхвърля... Всичко си е до лично разбиране според мен, ако трябва да направя нещо, което не е прието от самата църква просто защото така искам за какво ми е тоя църковен брак ... Ама разни хора, разби разбирания ....

# 444
А някой знае ли откъде се поръчват малки иконки? Подарявали са ни на сватба, исках да разгледам варианти и цени, но нищо не намирам!

# 445

Всъщност ние избрахме тази дата, защото точно отец ни каза че няма проблем за венчавка тогава. Постите са по рано, на 15.06 е задушница и заради нея 😊

# 446
Явно навсякъде казват различни неща. Нашата дата е 10ти март, като първото нещо беше да проверя, дали е разрешен църковния брак и питах в семинарията, казаха, че няма проблем. Впоследствие се оказа, че е сирни заговезни и реално от 11ти започват постите и някои хора казват, че не може, дори в общината излезе, че и 10ти е пост. При ново запитване и супер притеснение, защото и поканите ни бяха раздадени казаха, че не е проблем . Вече и аз не знам Sad

# 447
И нашите покани са раздадени. Но каквото такова. Ще питаме и на друго място и ако се окаже, че не може ще остане за друг ден. Но ме е яд, защото не държахме специално на тази дата, можеше и да е друга. И тогава не беше забранена. Сега гледам на различните места различно пише.

# 448
Много странно наистина, аз също я бях харесала датата 22.6. (защото в Германия 20ти е празник и почивен ден и щеше да е удобно за някои гости) и бях проверила, че е ок за църковен, но понеже беше заета в ресторанта взехме друга. Стискам палци да намерите друга църква!

# 449
Проверете дали няма българска църква. Ако сте в по-голям град, може и да има. Много неприятно

Общи условия

Активация на акаунт