Сватба, булките на 2019 - II част

• 42 076
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Fleur_L и ние мислим февруари да отидем до DUO Jewellery. Знаеш ли, колко време отнема изработката и на вас към колко пари ви излязоха халките (само ако искаш да споделиш 😉 )?

Понеже и нашите са от Duo Simple Smile Изработката отнема 3 седмици. Цената мноооого зависи дали са ви по-тънки или по-широки пръстите, дали искате масивни широки халки, или нещо по-нежно, ако имаш камъни дали искаш да са диаманти и т.н. Ние и двамата сме с тънки пръсти и общо халките ни са 10 грама. Цената на грам злато при момчето струва нещо като 40-на лв., изработката по спомен е 23лв за грам. Ако имате ваше злато, което да дадете, той ще го претегли и за грамовете, които давате, ще платите само тези 23лв на грам за изработка. За остатъка ще си платите около 60 и няколко лв за грам. Малко сложно го обясних, дано ме разбра Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 яну 2019, 00:42 от _Рапунцел_

# 271
Благодаря!
Еумъния ми е близо,ще погледна задължително и аз Flowers Hibiscus

# 272
  • София
Ние също ще подпишем в съвета само с най-близките в началото на деня. Имаме изнесена церемония в ресторанта с всички гости. Нямаме църква, няма да имаме и "крадене на булката", ще се видим с младоженеца направо в залата Simple Smile. Аз също много държа подписването да е в същия ден.

Би ли споделила като часове как сте подредили програмата?

Gabsitouo, видях, че  _Рапунцел_ ти е отговорила доста подробно. На нас ни каза, че времето за изработка зависи много от натовареността, което е съвсем нормално, разбира се. При нас станаха за около 2 седмици. Поръчахме ги в края на ноември или началото на декември (не помня точната дата) и ги взехме на 12-13ти. Но мисля, че по принцип времето за изработка наистина е 3 седмици. За цената Рапунцел вече е обяснила, така че зависи от грамажа, който пък зависи от размера и дебелината на халките. Нашите са класически модел, така че нямам представа, ако има камъчета колко ще се оскъпят.

# 273
За момента програмата ни ще бъде нещо такова:
- 9:00 до 12:00 грим и прическа (не са уговорени часовете и не знам дали е нужно да са чак 3 часа)
- 12:40 до 13:00 подписване в ритуалната зала с най-близките
- 13:00 до 14:30 почерпка вкъщи и снимки с най-близките (близо е до ритуалната зала и имаме много красиво паркче пред вкъщи)
- 14:30 до 17:30 фотосесия
- 18:00 до 19:00 изнесена церемония, приемане на поздравления и снимки с гостите
- 19:00 ресторант
Това съм измислила засега, има предостатъчно време и за път, и за закъснения, мисля че добре ще се получи.

# 274
Здравейте, мислим да правим сватба тази година. Избра ли сме дата 29.09.2019г. пада се в неделя. Дали е подходяща? Сватбата ще е в малък град, който няма сватбени агенции и всичко ще трябва да организирам сама. Дали е време вече да започна с организирането? Не знам как ще се справя...

# 275
Здравейте, мислим да правим сватба тази година. Избра ли сме дата 29.09.2019г. пада се в неделя. Дали е подходяща? Сватбата ще е в малък град, който няма сватбени агенции и всичко ще трябва да организирам сама. Дали е време вече да започна с организирането? Не знам как ще се справя...

Добре дошла Simple Smile Ще се справиш, имаш достатъчно време Simple Smile Ние също сме без агенция, на пръв поглед изглеждат мнооого неща, но като ги отмяташ 1 по 1 си е направо забавно Wink Обикновено се започва от запазване на ресторант, фотограф, видео ако искате и на часовете в ритуална зала и/или църква.

# 276
И аз мисля, че са много и се плаша. Ресторант сме си харесали, само трябва да го запазим, както и датата в църквата. Сигурно няма да са заети, понеже градът е малък и рядко се правят сватби. Тепърва започвам да мисля кое откъде ще захвана. За снимки и видео ще трябва да търся от друг град и става по-сложно.

# 277
И аз мисля, че са много и се плаша. Ресторант сме си харесали, само трябва да го запазим, както и датата в църквата. Сигурно няма да са заети, понеже градът е малък и рядко се правят сватби. Тепърва започвам да мисля кое откъде ще захвана. За снимки и видео ще трябва да търся от друг град и става по-сложно.
Щом няма да ангажирате агенция, ще трябва да разчитате на свои близки и приятели, колкото по-рано започнете с подготовката и си направите подробен план и сценарий, толкова по-добре и по-лесно ще вървят нещата. Най-голяма помощ в организацията ще получите от фотографа и видеооператора, които са със вас през цялата сватба, а също и от DJ-a за организиране на приема и купона в ресторанта. Тези хора ще го направят за вас безплатно, за разлика от "агенцията", която таксува тази услуга, а също и получава комисион от подизпълнителите, ако наемете препоръчани от нея фотографи, видеографи, артисти и изпълнители, така цените на услугите се завишават значително, а подизпълнителите не са особено мотивирани да работят на 100% от възможностите си. Търсете хора с опит и професионалисти в работата, дори да сте от малък град, разликите в цените на услугите обикновено са в транспортните разходи и времетраенето на събитието.

# 278
  • Пловдив
Според мен има прекалено много време до септември, а нещата, които трябва да се свършат, не са чак толкова много и непосилни. Не виждам никакъв смисъл от наемане на агенция. Само още един разход отгоре.

# 279
Не се притеснявайте! Ще се справите. На първа страница има списък с нещата за една сватба, като разбира се не всичко е задължително. Вижте какво от този списък искате да изпълните и започнете още от сега. Имате време. Уточнете приблизителната бройка на гостите, респективно семейства, които трябва да поканите. Така ще знаете колко покани трябва да поръчате, купите или да израцотите сама. Помислете кой ще поканите за кумове и ги поканите. Ако сте решили да имате тема за сватбата, то всичко каквото ще избирате като украса, подаръци и т.н. е добре да я следва. Не е проблем да изберете dj, водещ, фотограф и/или опиратор от друго населено място. Те пътуват почти навсякъде. Просто към цената си добавят транспортни разходи и/или разходи за нощувка.
Мисията да се самоорганизира сватба е напълно постижима, особено като имате достатъчно време. Прочетете темите от сватба 2018 г. има безброй добри съвети, идеи и направени от булките неща. Много от тях си продават или подаряват нещата и може да ви свършат работа. Има и контакти за различните видове услуги, които ще са ви необходими.

# 280
Момичета, нещо не ми стана много ясно за халките от Дуо. 23лв за изработка на грам , а колко пари излиза самото злато? Тука покрай нас е 70-75лв грам. Там не ми стана много ясно .

# 281
И ние сами действаме освен украсата за ресторанта, която ще бъде от изкуствени цветя ...вази и номера на маси Simple Smile но и това може сами да направите Simple Smile
Според мен не е рано започнете да ви е спокойно като наближи

# 282
За цените в Дуо - ако носите ваше злато, давате 23 на грам, ако нямате злато и ще го купите от тях - 40на лв за грам (41 или 42 може да е било, не помня, така май върви на борсата златото в момента) + 23лв за изработка = около 63 лв за грам злато + изработка Simple Smile  
То е много хубаво обяснено на скрийн шот-а точно под цените, аз не знам дали го обяснявам добре Grinning

# 283
Благодаря за точния отговор. Значи излиза по-евтино отколкото златото в Перник.

# 284
Така е, цената на златото зависи от цената на борсата, ние през октомври платихме при Дуо 64лв на грам с изработката (т.е. 41лв на грам злато и 23 изработка).

За цените в Дуо - ако носите ваше злато, давате 23 на грам, ако нямате злато и ще го купите от тях - 40на лв за грам (41 или 42 може да е било, не помня, така май върви на борсата златото в момента) + 23лв за изработка = около 63 лв за грам злато + изработка Simple Smile 
То е много хубаво обяснено на скрийн шот-а точно под цените, аз не знам дали го обяснявам добре Grinning
Момичета, нещо не ми стана много ясно за халките от Дуо. 23лв за изработка на грам , а колко пари излиза самото злато? Тука покрай нас е 70-75лв грам. Там не ми стана много ясно .

Общи условия

Активация на акаунт