Сватба, булките на 2019 - II част

• 41 529
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, може ли да споделите колко ви струва украсата в ресторанта и дали сте с естествени цветя?

# 541
При нас шаферки няма да има.
На кумата няма да плащам нищо аз освен една нощувка в хотела, но няма и да я ангажирам с нищо финансово. Отделно ще вземем някакъв подарък на кумовете, де, вероятно ваучер за почивка.
И при нас така. Може би с кумовете ще отидем заедно на почивка и няма да си разменяме подаръци.

# 542
Момичетата със меден месец в Доминиканската Република, сами ли си я организирахте или бяхте с агенция?

С агенция бяхме ние. Simple Smile

# 543
Момичета, може ли да споделите колко ви струва украсата в ресторанта и дали сте с естествени цветя?
С естествени цветя сме, около 1800лв (+арка за изнесен ритуал и цялостна украса), но може и по-малко да излезе, зависи.

# 544
Ние сме с истински цветя е ресторанта и с предимно изкуствени за изнесения ритуал. Някъде към 1500лв влиза с всичко включено - табла, букети и тн. Има и много страшни агенции с цени от 3500лв+, но според мен това е ненужно

# 545
Нашите цветя, арка и дреболии за изнесен ритуал, шампанско, менче, пита, кутия за подаръци и присъствие на агент през цялата сватба бяха общо 700.

# 546
Нашите цветя, арка и дреболии за изнесен ритуал, шампанско, менче, пита, кутия за подаръци и присъствие на агент през цялата сватба бяха общо 700.

Коя е агенцията 🙄

# 547
Аз също искам живи цветя,но ще де довеля на семейна  приятелка,флорист от 15 години. Проблема е там,че е точно около 8ми март,и се надявам да не 3ни цени. За самата арка,мисля да са изкуствени,защото едва ли естествени ще могат да се сложат и да седят.
Намерих страхотна страница във фб,където правят всичко,и общо взето от там са ми поканите,подаръчетата,табелите за масите ,и кутията за кумовете с койта ще ги каним. Доволна съм,цените са супер,чакам да дойдат,дано пак са така хубави хаха.
Ние на фототраф заложихме на Н.Митев,страхотен човек,допадна ми много.
Чудим се за ди джей,или оркестър но тези дни ще го решим.
Украсата ще ползваме от ресторанта.
Да попитам в момента как върви златото,тук в София и в Пловдив или Позарджик,имате ли наблюдения?

# 548
Това с цените на цветята около 8ми март и на нас ни е драматично. Ако нещо ни откаже от украсата със саксийни цветя, вероятно ще е точно това Sad
За цената на златото - ние си правихме нашите халки в "Дуо" в София и цената на грам злато + изработка ни излезе някъде около 63-4-5лв, не съм сигурна. Изработката е 23, значи златото е било 40на лв, като това беше в началото на декември. Там го продават по борсова цена, което както и да го погледнеш си излиза адски изгодно.

# 549
Момичетата със меден месец в Доминиканската Република, сами ли си я организирахте или бяхте с агенция?

С агенция бяхме ние. Simple Smile
Би ли споделила агенцията?

# 550
Дайте идея от къде мога да си поръчам залепващи етикети за бурканчетата с мед
   Royal Stikcer,това е страница във фейса.

При нас няма да има шаферки,моите деца плащат спането на гостите,които не са от града,вкл. и кумовете.Няма да си разменят подаръци,а ще си изберат дестинация за съвместна почивка.Обсъждат Барселона,Йордания или Хърватска.

# 551
Ние също сме с естествени цветя. Излизат ми някъде към 2000лв. Отделно ми е декорацията на изнесения ритуал и ресторанта.
Относно Доминикана ми прави впечатление, че агенциите пускат изгодни пакети.

Тази тема за Доминикана е много полезна http://www.bg-mamma.com/?topic=952425.msg38058352#new

# 552
Аз също искам живи цветя,но ще де довеля на семейна  приятелка,флорист от 15 години. Проблема е там,че е точно около 8ми март,и се надявам да не 3ни цени. За самата арка,мисля да са изкуствени,защото едва ли естествени ще могат да се сложат и да седят.
Намерих страхотна страница във фб,където правят всичко,и общо взето от там са ми поканите,подаръчетата,табелите за масите ,и кутията за кумовете с койта ще ги каним. Доволна съм,цените са супер,чакам да дойдат,дано пак са така хубави хаха.
Ние на фототраф заложихме на Н.Митев,страхотен човек,допадна ми много.
Чудим се за ди джей,или оркестър но тези дни ще го решим.
Украсата ще ползваме от ресторанта.
Да попитам в момента как върви златото,тук в София и в Пловдив или Позарджик,имате ли наблюдения?

На самата арка и нашите ще са изкуствени. Няма смисъл там да са естествени.

# 553
Това с цените на цветята около 8ми март и на нас ни е драматично. Ако нещо ни откаже от украсата със саксийни цветя, вероятно ще е точно това Sad
За цената на златото - ние си правихме нашите халки в "Дуо" в София и цената на грам злато + изработка ни излезе някъде около 63-4-5лв, не съм сигурна. Изработката е 23, значи златото е било 40на лв, като това беше в началото на декември. Там го продават по борсова цена, което както и да го погледнеш си излиза адски изгодно.
Рапунцел, може ли да споделиш, как ще ти бъде украсата със саксийни цветя. И аз обмислям тази идея, гледах в пинтерес , но там има само сукуленти и разни букетчета в саксийки. Ще имаш ли и друга украса и саксиите с цветовете на сватбата ли ще са ти съобразени?
Нашият ресторант няма никаква украса. Има само бели покривки и бели калъфки за столове, и бели панделки, та това май ми е най-най трудната част от сватбата за сега 😁 , а ми се иска да се справя сама без агенция, предпочитам да си спестя тези пари за сметка на нещо друго.

# 554
Момичета,а за украсата,щом искате да я правите сами помислихте ли за следните неща:
-ако искате допълнителна украса на столовете и масите,трябва да си купите плат,от който да си ушиете акцентите
- същото важи и за аранжировката с другите неща-напр. свещници,вази,свещи,пънчета,рамки,кой каквото си е намислил
- някой,вие или ваш близък,трябва да се ангажира със сглобяването на тези неща,за да придобие завършен вид
-булчинската маса,фона зад нея-ако искате да има акцент,трябва да го купите,аранжирате и поставите
-ако ползвате калъфи от ресторанта за столовете,на повечето места искат наем на стол
-ако искате балони с хелии,някой трябва да ги вземе,да ги транспортира,да ги опази до началото на събитието
На цялата лудница и емоция,която ви очаква в този ден,кой ще свърши всичко това?
    Всичко това ви го пиша съвсем добронамерено,защото в началото и ние обмисляхме този вариант.Но булката няма как да се занимава с това.Аз категорично отказвам,вместо да се наглася като тъща,прическа,грим,да си посрещна спокойно гостите у дома и единствената ми грижа да е прекрасната емоция,която трябва да изживеем,да ходя в ресторанта и да се правя на аранжор.Същото важи  и за другата мама,за двете баби,за сестра ми.
   След като изумувахме всичко това с дъщеря ми,тя реши да наеме агенция-2.00лв на стол,вкл. и цветните покривки.С тяхната маса и украсата по масите за гости,около 550-700лв.Куриоз,но ресторанта предлага техни бели калъфи срещу 3.50 на стол.

Общи условия

Активация на акаунт