Уреаплазма и Микоплазма - 2

• 62 404
  • 762
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, искам да ви попитам за тази бактерия - предава ли се чрез целуване уста в уста. Че се предава чрез френска ми е ясно, но чрез обикновенно целуване как стоят нещата. И другото, понеже имаме доста играчки, дайте идея как да ги почистим, защото не ми се иска да ги изхвърляме-струват си пари...
Благодаря

# 256
Не се предава чрез целуване, нито чрез френска любов...предава се по полов път.
Заразяването посредством битови принадлежности е почти невъзможно.

# 257
Не се предава чрез целуване, нито чрез френска любов...предава се по полов път.
Заразяването посредством битови принадлежности е почти невъзможно.

Гениталната микоплазмена и уреаплазмена инфекция се предава по полов път (при генитален или орален контакт). Възможно е и вертикално пренасяне на инфекцията от майката на детето (при раждането или по време на бременност), както и при трансплантация на тъкани.

https://dermasofia.com/page.php?IDMenu=916

в тазии статия пише, че се предава и чрез орален контакт.. тоест и  чрез френска, заатова се чудиме само с целуване дали се пренася.... а и не само в тази статия е упоменато че се предава чрезфренска. но навсякъде където  чета не е упоменато само чреез целувки уста в уста дали се пренася. питам защото поне  като не може да правиме секс, нито фреснки ласки , то ддали поне ще моожем да се целуваме пък напрежението да освобождаваме с ръка.....

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 22:42 от AnMary

# 258
Еми използвайте презерватив...

# 259
о не, никакъв секс докато не се излекуваме. Засега само целувки ....

# 260
Еми бързо излекуване пожелавам тогава, но в такъв случай трябва и да изчакате след лечението да пуснете ново изследване да проверите дали е било ефективно...поне 21 дни от последния прием на антибиотик ми бяха казали на мен, за да не даде фалшиво отрицателен резултат, ако е твърде скоро след лечението....

Но вариантът с презерватив също е ефективен според мен, все пак от доста по-опасни венерически болести предпазва....

# 261
съгласна съм , но все пак да не забравяме, че и с него винаги има риск. Особено към края на акта винаги той може малко да се изхлузи и оттам да се пренесат на лигавицата. няма 100% защита... иначе на нас ни изписаха азакс за 10 дни и ни казаха 2 седмици след последният прием да си направим изследване. Според думите на доктора чрез целуване само не се пренасяло, но все пак реших да питам препатилите. иначе всички секс играчки, които имаме мисля да ги мина със спирт, сапун и гореща вода...не искам да ги изхвърлям, защото не са евтини  Simple Smile)

# 262
Имам един въпрос. Тези които усещате парене при уриниране- постоянно ли го усещате, на всяко пишкане ли? Ако не, забелязвате ли някаква последователност/зависимосг? И освен уреаплазмата/ микоплазмата, имате ли някакви бактерии, левкоцити, вагиноза или други признаци за инфекция?

# 263
съгласна съм , но все пак да не забравяме, че и с него винаги има риск. Особено към края на акта винаги той може малко да се изхлузи и оттам да се пренесат на лигавицата. няма 100% защита... иначе на нас ни изписаха азакс за 10 дни и ни казаха 2 седмици след последният прием да си направим изследване. Според думите на доктора чрез целуване само не се пренасяло, но все пак реших да питам препатилите. иначе всички секс играчки, които имаме мисля да ги мина със спирт, сапун и гореща вода...не искам да ги изхвърлям, защото не са евтини  Simple Smile)
Оле, аз чак сега загрях за какви играчки говориш хахахахха ами спирт, или да се преварят нещо за дезинфекция ....
И на мен Азакс ми изписаха втория път и с него се оправих 9дневен прием... пожелавам бързо възстановяване

Des,аз когато съм имала такова парене е било от цистит, причинен от еширихиа коли бактерии...и след лечение с антибиотик си изчезва (дори ден-два след започване на антибиотика се усеща облекчение)...
При уреаплазмата нямах никакви симптоми , никакви неразположения, които да ми подскажат, че я имам тази гадина, сигурно години съм я имала без да знам......

# 264
Здравейте,
Реших и аз да споделя моята двугодишна сага. От 2 години се опитвам да лекувам бяло течение - с неизяснен произход. Смених 6-7 гинеколози в София. Лекуваха ми гъбички няколко пъти, бактериална вагиноза, хламидия открита с кръвни изследвания. Чух стотици мнения, все противоречиви - за хламидията, за течението за всичко. Тази година освен течението, ми се появи парене при уриниране и сърбеж и с ДНК тест ми откриха Уреаплазма ур. и освен това и Кандида. Изследвали са ме за уреаплазма поне 3 пъти последната 1 година с ДНК тестове на различни места и винаги беше отрицателно. Мъжът ми нямаше никакви симптоми. След последния положителен резултат се лекувахме и двамата с 2 антибиотика около месец. Сега си пуснахме контролни изследвания и чакаме. Но въпросното течението най-накрая почти изчезна. Исках да попитам според вас възможно ли е уреаплазмата да не е открита през тези 2 години и тя да е била причината за това течение? Толкова различни мнения има за уреаплазмата, че вече не знам какво да мисля. Възможно ли е мъжът ми да я е имал дълго време и чак сега да я предаде на мен /както за хламидията знам, че може да я има човек с години/  или най-вероятно е скорошно заразяване? Също възможно ли е ако се излекуваме и двамата, без да имаме контакти с други хора разбира се, пак да се развие сама? Наистина ми е мн странно, защото едни смятат, че е нормален обитател и се развива при определени условия, други смятат, че до някакви граници не трябва да се лекува /никога в резултатите ми не е имало граници дори в Геника, а само + или - ; трети смятат, че не е нормален обитател и единствено се заразяваш от болен...

# 265
Къде ти излезе положителна тая уреаплазма? От какъв материал се изолира? В Геника какви са ти резултатите?

# 266
От цервикален секрет. Лабораторията е към болница Доверие. В Геника беше отрицателна уреаплазмата, но изследвания там съм си правила месец преди да ми се появи парене и сърбеж, търсейки причина за течението.

# 267
Здравейте,
Реших и аз да споделя моята двугодишна сага. От 2 години се опитвам да лекувам бяло течение - с неизяснен произход. Смених 6-7 гинеколози в София. Лекуваха ми гъбички няколко пъти, бактериална вагиноза, хламидия открита с кръвни изследвания. Чух стотици мнения, все противоречиви - за хламидията, за течението за всичко. Тази година освен течението, ми се появи парене при уриниране и сърбеж и с ДНК тест ми откриха Уреаплазма ур. и освен това и Кандида. Изследвали са ме за уреаплазма поне 3 пъти последната 1 година с ДНК тестове на различни места и винаги беше отрицателно. Мъжът ми нямаше никакви симптоми. След последния положителен резултат се лекувахме и двамата с 2 антибиотика около месец. Сега си пуснахме контролни изследвания и чакаме. Но въпросното течението най-накрая почти изчезна. Исках да попитам според вас възможно ли е уреаплазмата да не е открита през тези 2 години и тя да е била причината за това течение? Толкова различни мнения има за уреаплазмата, че вече не знам какво да мисля. Възможно ли е мъжът ми да я е имал дълго време и чак сега да я предаде на мен /както за хламидията знам, че може да я има човек с години/  или най-вероятно е скорошно заразяване? Също възможно ли е ако се излекуваме и двамата, без да имаме контакти с други хора разбира се, пак да се развие сама? Наистина ми е мн странно, защото едни смятат, че е нормален обитател и се развива при определени условия, други смятат, че до някакви граници не трябва да се лекува /никога в резултатите ми не е имало граници дори в Геника, а само + или - ; трети смятат, че не е нормален обитател и единствено се заразяваш от болен...

Аз също минах през тези въпроси и честно казано отговор не намерих.
И за хламидията - свежи, стари инфекции, кръвни, ДНК тестове, всичко ми беше пълна мъгла, уреаплазми, какво ли не ми мина през главата. Но ясен, точен отговор не открих.
Лекувах се от уреаплазма, защото имах течение + бактериална вагиноза. След третия антибиотик (доксициклин) я махнах уреаплазмата, но бях пила и още 2 антибиотика за вагинозата, плюс още 2 предните месеци за бронхит.
Получих силно парене по време на приема на доксициклин, като се оказа, че се бях сдобила с клебсиела и ентерококи във влагалищния секрет. Секс не бяхме правили от няколко месеца. Попаднах в омагьосания кръг на "едно лекуваш, с друго се сдобиваш". Още 7 дни Аугментин пих и сега на последната контрола се изолираха гъбички. Лекарят ми предписа Донафил и пробиотици и забрана за всякакви антибиотици за дълъг период от време.
Не знам къде е разковничето, но тези проблеми могат да разклатят сериозно психиката. Моята се срина тотално.
Моят мъж нямаше нищо от споменатите бактерии. Въпреки това се лекува с мен до един момент, но след 3 месеца просто спря да пие антибиотици, защото вече не виждахме смисъл да се трови.
Един лекар ми беше казал, че като махна уреаплазмата, ще изчезне и течението. Моето определено намаля, сякаш имам още, но не много. Паренето изчезна след Аугментина, но пък не е минало и кой знае колко време, за да кажа дали е трайно подобрението.
Ако резултатите ви са отрицателни, направете си и една стандартна микробиология за всеки случай, може и стерилна урина.
Всичко ще бъде наред и бъдете спокойни, че с тия бактерии човек може да се докара до лудост Grinning

# 268

Реших да споделя с вас ако ще помогна на някой. Така изглежда антибиограмата от Торакс за уреаплазма.

# 269
От цервикален секрет. Лабораторията е към болница Доверие. В Геника беше отрицателна уреаплазмата, но изследвания там съм си правила месец преди да ми се появи парене и сърбеж, търсейки причина за течението.

Според мен тествай пак в Геника с цервикален секрет. И на мен ми излезе микоплазма в Цибалаб, което се оказа фалшива тревога. Намаленото течение може да се дължи просто на това, че антибиотика трепе и нормалната флора на влагалището - лактобацилите. И съответно влагалището се чисти по-малко и течението наамлява

Общи условия

Активация на акаунт