Уреаплазма и Микоплазма - 2

• 62 392
  • 762
  •   5
Отговори
# 240
Момичета вече нямам идея какво да правя. Моля ви споделете при кой лекар сте се излекували. Да сега съм пила (всичко по антибиограма) азакс, вибрамицин, сумамед, клацид и авелокс, и всичко си продължава, ужасното парене и дискомфорт. Много ще съм ви благодарна ако споделите с какъв курс и при кой доктор сте се излекували.

Доксициклин на Стада- 10дни!
Вибрамицин пих преди 10 дни, не е ли едно и също или трябва точно доксациклин на Стада?

Досициклина на Стада ме излекува, не знам защо Вибрамицина не е подиействал🤔. След седмица си направи изследване с антибиограма.
Всички изследвания са ми правени с антибограма, и всички пити антициотици са изписвани по антибиограма. И аз не знам защо вибрамицина не помогна...

# 241
*ioli* каква бактериална инфекция получи ?

# 242
gabrinii, от Аугментин получих гъбички Candida и още някаква бактерия Gardnerella както и намалени лактобацили.

Иначе и аз пих първо Доксициклин Стада и после Вибрамицин. Много се чудих каква е разликата, защото някои лекари държат антибиотика да е на конкретна марка. На листовките пише, че едното съдържа доксициклинов монохидрат, а другото доксициклин хиклат. Има ли някаква разлика между двете не знам, ако някои отива скоро на лекар може да попита Grinning

Напоследък много чета по руските форуми и гледам, че там лекуват уреаплазмата предимно с антибиотици от групата на макролидите (напр. Рулид, Клацид) и твърдят, че тетрациклиновите антибиотици като Доксициклин не са чак толкова успешни. Даже като напиша в гугъл Рулид ми излиза доста инфо и от други форуми, че хората са го пили за уреаплазма. Аз от ходенето ми по лекари оставам с впечатлението, че въобще не са запознати с уреаплазмата и как да я лекуват, затова сигурно масово изписват Доксициклин, а явно не е чак толкова добър.

# 243
Аз също бях със съмнения за Микоплазма. Излезе ми в Цибалаб без микробно число от влагалищен секрет. Пуснах втори път в Геника, щото нямаше никаква логика да имам Микоплазма. Моногамна съм, не съм била с друг мъж освен моя и може и да съм много наивна, ама бих се заклела, че и той не ме е сменял в последните 11 год. Та той отрицателен аз микоплазма. В крайна сметка Геника даде отрицателно. Пих Азакс все пак 6 дни и повторих в Геника този път със секрет от шийката. Пак отрицателно всичко. Но през това време бях умряла от страх и изчетох всичко живо. Останах с впечатлението, че Микоплазмата я лекуват с Клиндамицин хората, а не с азитромицинови препарати, както масово се практикува у нас. Питайте за Клиндамицин

# 244
*ioli* , пи ли нещо за Gardnerella и бързо ли се махна. Защото на мен след аугметина се махна е.коли но се появи Klebsella , не съм я лекувала все още ,защото много антибиотици бях изпила вече .

# 245
*ioli* , пи ли нещо за Gardnerella и бързо ли се махна. Защото на мен след аугметина се махна е.коли но се появи Klebsella , не съм я лекувала все още ,защото много антибиотици бях изпила вече .

Всъщност сега се сетих, че и тази Klebsiella съм имала. Обаче всичко това беше много отдавна преди 5-6 години и не си спомням всичките лекарства и схеми. Помня със сигурност, че първо пих Арилин за Gardnerella и после някакви други таблетки и глобули. Май че едните от тях бяха Клион Д, но не съм много сигурна.

# 246
Здравейте, момичета! За съжаление усещам, че и при мен не се е махнала все още гадната гадина, въпреки че последния тест с вагинален секрет излезе отрицателен и най- последния с урина пак беше отрицателен, все още имам гадни сърбежи и бодежи и съм отчаяна. Не вярвам много на последния тест с урината, беше за 7 гадории и излязоха отрицателни, успкоих се за седмица две, но симптомите си продължиха.... въпреки, че моята приятелка джи пи ми каза, че този тест бил достатъчен... май пак ще се ходи на гинеколог и после в Геника... ужасно е, срива ми цялото ежедневие...

# 247
Здравейте, момичета! За съжаление усещам, че и при мен не се е махнала все още гадната гадина, въпреки че последния тест с вагинален секрет излезе отрицателен и най- последния с урина пак беше отрицателен, все още имам гадни сърбежи и бодежи и съм отчаяна. Не вярвам много на последния тест с урината, беше за 7 гадории и излязоха отрицателни, успкоих се за седмица две, но симптомите си продължиха.... въпреки, че моята приятелка джи пи ми каза, че този тест бил достатъчен... май пак ще се ходи на гинеколог и после в Геника... ужасно е, срива ми цялото ежедневие...

Колко време е минало от последния ДНК тест?

Аз още имам симптоми, въпреки че имам два негативни днк теста (от октомври/ноември и от март месец). Всичко ми е отрицателно и теченията не спират, паренето поне не е постоянно...

# 248
  • София
Здравейте, момичета, може ли някой да разкаже за този ДНК тест какво представлява? Започнах темата отначало, но няма да имам възможност да я изчета цялата.. Каква е разликата с "обикновените" тестове? На мен са ми взимали проби за изследване на уреа и микоплазма в Сити клиник и се чудя дали резултатите са коректни..

# 249

Колко време е минало от последния ДНК тест?

Аз още имам симптоми, въпреки че имам два негативни днк теста (от октомври/ноември и от март месец). Всичко ми е отрицателно и теченията не спират, паренето поне не е постоянно...

Ох милата.. разбирам те, аз нямам и грам течение, нито парене, но сърбежите, бодежите и дисконфорта си остават.... последния ДНК тест беше през март месец - отрицателен след 2 курса антибиотик - сумамед за 5 дни и после доксициклин за 14 дни по 2 на ден... после си направих и тест с урина за 7 от гадните болести вкл уреа и мико плазма - пак отрицателен, не зная какво е вече дали е уреаплазмата или някоя друга гадна бактерия, покой не ми дава .... ще правя пак тест няма как..... притеснено ми е, защото имаме планове за деца скоро, а не знам дали ще се излекувам и кога....

# 250
_dbdb_, аз знам, че ДНК тестът трябва да е с цервикален, а не вагинален секрет. Даже в сайта на Геника пише - цервикален или уретрален секрет или урина. За тестът с урина пише, че трябва да се даде първа порция сутрешна урина без да е правен тоалет преди това (за разлика от стерилната урина). Това също е от голямо значение, ако пробата не е дадена правилно може да окаже влияние и затова да излиза отрицателен резултат.

# 251
_dbdb_, аз знам, че ДНК тестът трябва да е с цервикален, а не вагинален секрет. Даже в сайта на Геника пише - цервикален или уретрален секрет или урина. За тестът с урина пише, че трябва да се даде първа порция сутрешна урина без да е правен тоалет преди това (за разлика от стерилната урина). Това също е от голямо значение, ако пробата не е дадена правилно може да окаже влияние и затова да излиза отрицателен резултат.

Здравей, ДНК теста ми в геника беше с цервикален секрет, не вагинален, гинеколожката ми го взе и ме прати в геника директно. Теста ми с урината ми беше точно по изискването и си го направих точно, както го казваш - първата сутрешна порция без тоалет. Мисля, че всичко е направено както трябва, но може би антибиотиците не са ми повлияли..... или не са били правилните...

# 252
Изследването на Геника Фемофлор се прави с вагинален секрет и има включени микоплазми и уреаплазми - може и с него. Даже с него е най-добре, защото има микробно число и може да се види колко е бактерията като количество. Но пък действително всичко казват, че най-сигурно е с цервикален секрет

# 253
А за изследването на уреа/микоплазма в сайта им не пише вагинален секрет... странно  newsm78 Иначе и аз 4 антибиотика изпих и не усещам ефект засега.

# 254
Така е, да. Изследването, което си е само за плазми и хламидия не може да е с вагинален секрет, аз също не знам защо

Общи условия

Активация на акаунт