Уреаплазма и Микоплазма - 2

• 62 392
  • 762
  •   5
Отговори
# 225
Аз лично изследвах в Селена Пловдив,но антибиограма не са ми правили...само група антибиотици влияели и нямало смисъл така ми обясниха, но виждам, че някои момичета имат и антибиограми

# 226
Аз съм с уреаплазма изследвана в рамус, но без антибиограма и с ешерихия коли с анбиограма.  АГ то реши да мори два заека с един коршум и помеже ешерихията е чувствителна на Аугментин ми изписа това, а към доксициклина е резистентна.

Преди 2 месеца пих доксициклин за ешерихията, без да знам че е резистентна на него. Съответно нищо не стана, още е жива, но поне уреаплазмата трябваше да уморя с него, но уви. Тогава не знаех че я имам.

Май ще направя един курс с Азакс, на сама глава...

# 227
Тя може тогава да не е била резистентна еширихиата , а сега да е станала като си пила и тя да се е приспособила.... Въпреки това уреаплазмата ми се струва по-трудна за убиване и по-скоро това, което ще убие нея трябва да убие и еширихито....

# 228
Във Варна пускам изследвания в Лаборекспрес. Микоплазма и уреаплазма там са задължително с антибиограма. При мен уреаплазмата излезе чувствителна към всички антибиотици, но ми изписа доксициклин. Ешерихията я утрепах с един прием на Монурал, пак по антибиограма.
Успех в борбата Simple Smile

# 229
Във Варна пускам изследвания в Лаборекспрес. Микоплазма и уреаплазма там са задължително с антибиограма. При мен уреаплазмата излезе чувствителна към всички антибиотици, но ми изписа доксициклин. Ешерихията я утрепах с един прием на Монурал, пак по антибиограма.
Успех в борбата Simple Smile
.

Изследвахте ли партньора?
Ние не, но ще пие антибиотика 10 дни заедно с мен.

# 230
Много пъти съм успявала да убия Ешерихия коли само с еднократен прием на Монурал. Има и други схеми на прием - няколко прахчета през няколко дни. За разлика от тежките антибиотици Монурала не предизвиква гъбички. Преди години Аугментин не ми помогна за Е.Коли и ми докара страшна бактериална инфекция. Накрая успях да се оправя с Монурал, но бактериалната инфекция си я влачех с месеци.

# 231

Изследвахте ли партньора?
Ние не, но ще пие антибиотика 10 дни заедно с мен.
[/quote]

Гадинката я имам от преди. От известно време нямам партньор  Simple Smile

# 232
Здравейте! Предстои да си пусна изследвания за тези гадинки, но честно казано малко се обърках и ще се радвам да ме насочите. В ценоразписите виждам доста различни варианти за изследване на уреа и микоплазма (кръв, днк, секрет и т.н.) Коя опция е най-надеждна? И трябва ли да изследвам IgG,A,M (всичките)? Благодаря!

# 233
Aз занесох вагинален секрет в Геника и четейки ценоразписа, реших да пусна разширен пакет, който включва ураплазма parvum, която пък излезе положителна. Още не съм правила консултация Геника, ноти с АГ. Четох, че повечето лекари не назначават нищо в този случай, но опитвам да забрененея и ще я лекувам някак. Антибиограма няма. Ето резултатите, за да добиете представа как изглеждат там.

# 234
Задължително я лекувай , правилно си го решила...малко неглижират някои лекари, но не е никак безобидно...

# 235
Здравейте! Предстои да си пусна изследвания за тези гадинки, но честно казано малко се обърках и ще се радвам да ме насочите. В ценоразписите виждам доста различни варианти за изследване на уреа и микоплазма (кръв, днк, секрет и т.н.) Коя опция е най-надеждна? И трябва ли да изследвам IgG,A,M (всичките)? Благодаря!

ДНК ти трябва. За съжаление, това ще е и най-скъпия вариант най-вероятно. Повечето лаборатории правещи ДНК тестове предлагат комбинирани пакети - с микоплазма и хламидии.
За кръвните нямам личен опит, но ДНК на вагинален секрет уж е най-надеждното. С урина не винаги се хващат като че ли

# 236
Аз имах точно уреаплазма парвум и бях пробвала и с урина да тествам. Не стана. Нищо не се изолира. Само с ДНК тест ми я засякоха.
Търсех антибиограма, но така и не намерих, и всичко лекувах насляпо. Но то и вариантите така или иначе не са много. Ако се нацели правилния антибиотик, мисля, че бързо ще се махне. Но аз три месеца се лутах яко. След доксициклина се махна, но многото пиене на антибиотици ми докара сериозна дисбактериоза и спад на имунитета. Затова е хубаво да се подсили организма по време и след лечението.

# 237

ДНК тест на урина или цервикален (не вагинален) секрет. В теста трябва да са включени задължително и двата вида микоплазми и двата вида уреаплазми. При ДНК теста няма посявка и антибиограма. Микробиологичното изследване с посявка и антибиограма не е много надеждно, вероятността да излезе нещо от него е 30%. Така или иначе такова изследване с антибиограма на уреаплазма парвум не се прави никъде в България. Само за уреаплазма уреалитикум има. Най-добре е ДНК тестът да се направи в Геника, мисля че беше около 50-60лв.

# 238

ДНК тест на урина или цервикален (не вагинален) секрет. В теста трябва да са включени задължително и двата вида микоплазми и двата вида уреаплазми. При ДНК теста няма посявка и антибиограма. Микробиологичното изследване с посявка и антибиограма не е много надеждно, вероятността да излезе нещо от него е 30%. Така или иначе такова изследване с антибиограма на уреаплазма парвум не се прави никъде в България. Само за уреаплазма уреалитикум има. Най-добре е ДНК тестът да се направи в Геника, мисля че беше около 50-60лв.

Благодаря!

# 239
Момичета вече нямам идея какво да правя. Моля ви споделете при кой лекар сте се излекували. Да сега съм пила (всичко по антибиограма) азакс, вибрамицин, сумамед, клацид и авелокс, и всичко си продължава, ужасното парене и дискомфорт. Много ще съм ви благодарна ако споделите с какъв курс и при кой доктор сте се излекували.

Доксициклин на Стада- 10дни!
Вибрамицин пих преди 10 дни, не е ли едно и също или трябва точно доксациклин на Стада?

Досициклина на Стада ме излекува, не знам защо Вибрамицина не е подиействал🤔. След седмица си направи изследване с антибиограма.

Общи условия

Активация на акаунт