Уреаплазма и Микоплазма - 2

• 62 282
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
Днеска ми излезна резултатът от изследването в Геника - отрицателен е. Имах парвум, бях 15 дена на антибиотици и пуснах контрола на 25ти ден. Не очаквах да излезне отрицателна. Все още пишкам често и сега вече започвам да се чудя да не би да съм избързала с контролата като изчетох сумати страници с информация. Макар че лекарката каза, че се изчаквало 20тина дни. На някого случвало ли му се е да излиза отрицателен резултат след 20 дена, и другия месец да е положителен? Пускам и урина да видя все пак да не би да имам някакви други бактерии - нищо не се изолира. Май др месец ще пусна пак контрола за по-сигурно. Просто това често пишкане си остана...

# 391
Може да се е раздразнил мехура и уретрата. Изчакай. Попий някакви чайове или прахчета с червена боровинка за профилактика на пикочните пътища. Няма да навредят, дори и да не помогнат.

# 392
Може да се е раздразнил мехура и уретрата. Изчакай. Попий някакви чайове или прахчета с червена боровинка за профилактика на пикочните пътища. Няма да навредят, дори и да не помогнат.

Благодаря! Много добра идея!
Hug

# 393
Днеска ми излезна резултатът от изследването в Геника - отрицателен е. Имах парвум, бях 15 дена на антибиотици и пуснах контрола на 25ти ден. Не очаквах да излезне отрицателна. Все още пишкам често и сега вече започвам да се чудя да не би да съм избързала с контролата като изчетох сумати страници с информация. Макар че лекарката каза, че се изчаквало 20тина дни. На някого случвало ли му се е да излиза отрицателен резултат след 20 дена, и другия месец да е положителен? Пускам и урина да видя все пак да не би да имам някакви други бактерии - нищо не се изолира. Май др месец ще пусна пак контрола за по-сигурно. Просто това често пишкане си остана...

За съжаление при мен, след 10 дни доксициклин, 30 дни след антибиотика отрицателен резултат
 и седмица след това отново започнаха симптомите, много по леки, но вече знаех че уреата пак е там и така  показа изследването на урина.
Ще изчакам известно време и пак ще търся варианти за лечение. 🤯🤯🤯

https://youtu.be/xHHl5W50W1Q

https://youtu.be/b1CjZSFT2gI
И за капак това:
https://youtu.be/1KweuZPAu-I

От първите две видеа разбирам, че абсолютно некадърно и некомпетентно е лечението от нашите лекари 🤯🤯🤯
Ако някой е попаднал на лекар в България, който да му е изписал такава схема на лечение, нека да го похвали!
Замислям се, дали онлайн да пробвам консултация с някой от тези лекари 🤔
Поне на мен ми звучи логично техния подход- антибиотици, имуностимулиращи, витамини и тн.

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 22:14 от AnMary

# 394
Здравейте момичета преди няколко дни ми откриха уреаплазма уреалитикум. Доки ми назначи терапия Таваник 500 веднъж дневно и макмирор глобули та искам да попитам имали някой преборил тая гад с такова лечения.

# 395
Здравейте момичета преди няколко дни ми откриха уреаплазма уреалитикум. Доки ми назначи терапия Таваник 500 веднъж дневно и макмирор глобули та искам да попитам имали някой преборил тая гад с такова лечения.

Здравей Ai-djini!  Аз съм пила Таваник 500 по 1 т. дневно за 7 дни. При мен не стана. Първо, че курсът може би беше прекалено кратък и второ на антибиограма, която правих на скоро показа, че уреаплазма е резистентна към Ципрофлоксацин, който е от една и съща група (Флуорхинолони) с Таваник. Моя съвет е да пуснеш една антибиограма на уреаплазма уреалитикум, за да  не се въртиш в омагьосания кръг като повечето момичета тук. Повечето от групата са патили от напразно проведени и неадекватни лечения. Включвам и себе си в това число. Иначе това, което забелязвам е, че масово се изписва Доксициклин и Азитромицин. Доста рядко съм сеещала Таваник 500 изписван за лечение на уреаплазма. Успех!

# 396
Благодаря ти Beggy77 за отговора моето лечение е малко по дълго 12 дни дано подейства.

# 397
Момичета, някоя имала ли е алергична реакция към доксициклин? Излязоха ми ужасно болезнени мехури по ръце, крака и спрях лечението на 8ми ден. Оставям настрани факта, че лечението ми замина по дяволите, ама тия мехури ме побъркват... Чакам да стане време да мога да се обадя на док. И явно ще търсим заместител на доксициклин. Sad

# 398
Здравейте, днес ми е втори ден закъснение и реших на шега да направя един шуър чек, който показа две черти, и тук настъпва въпросът: какво става оттук нататък? Пия вибрамицин за лечение на уреаплазма. Чакам довечера доктора да ми звънне, но дотогава съм в шах с пешката. Пуснах и кръвен. Не съм пила сутрешния аб и се чудя да го пия ли? Моля за мнения 🥺

# 399
Вибрамицин категорично не можеш да пиеш бременна. Още по-малко в началото. Консултирай се с добър АГ. Ти вече бая си го попила....

# 400
Момичета, някоя имала ли е алергична реакция към доксициклин? Излязоха ми ужасно болезнени мехури по ръце, крака и спрях лечението на 8ми ден. Оставям настрани факта, че лечението ми замина по дяволите, ама тия мехури ме побъркват... Чакам да стане време да мога да се обадя на док. И явно ще търсим заместител на доксициклин. Sad

Не трябва да се излагаш на сълнце докато го пиеш. Аз бях забравила и ми излязоха малки пъпчици по ръцете, но не чак мехури...

# 401
Здрвейте, съпругът ми има уреаплазма, ходи при д-р Кацаров, който тук във форума се спряга като най-добрия андролог, предписа му 10 дни Таваник по 1 таблетка и му е казал контрола 10 дена след спиране на АБ. Като чета обаче, струва ми се адски къс този срок....

# 402
Памела, ние сме на същата терапия. Таваник 10 дена по едно хапче и контрола 10 дена след спиране на антибиотика.
Само че нас ни предупредиха да пием пробиотика още поне седмица след антибиотика.
Моят мъж е с уреаплазма парвум.

# 403

Не трябва да се излагаш на сълнце докато го пиеш. Аз бях забравила и ми излязоха малки пъпчици по ръцете, но не чак мехури...
То излагането ми на слънце е докато отида на работа Simple Smile Но и в листовката си го пише това като страничен ефект. Просто се оказа, че не ми понася, за жалост.

# 404
Здравейте! Нахлувам в темата, тъй като след профилактични гинекологични изследвания за първи път се сблъсках с уреаплазмата. Накратко всичко започна с резултат IIIA от цитонамазката и гъбички от микробиологията. Излекувахме гъбичките, установихме, че нямам ЧПВ (имаше съмнения), но пък резултатът за уреаплазма парвюм беше положителен (микоплазмите, хламидия и уреаплазма уреалитикум са отрицателни).
Днес ходих на преглед, но за съжаление моята гинеколожка се оказа в отпуск, и лекарствата ми бяха предписани от друга гинеколожка. Лекарствата, които ми изписа за уреаплазмата са както следва: флажил таблетки 500 мг (7 дена) за мен и партньора ми, флукорик (3 таблетки - на 3тия, 6тия и 9тия ден) и полижинакс (10 дена).
Честно казано се колебая дали да й се доверя, но в отсъствието на моята гинеколожка, не съм убедена, че мога да губя още време (скоро заминавам извън България и въобще няма да имам възможност да правя допълнителни изследвания и последващо лечение)

Общи условия

Активация на акаунт