Трепет Коледен ни завладява, а подаръчето МАЙско шава, шава!

• 33 687
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Провет в новата тема, изчезнах за няколко дни, аз напоследък много малко се движа, заради лошото време, но ще е добре да започна, защото и в къщи не се стои.

# 76
Оххх, така ме размислихте сега... освен да потърся в интернет нещо и вкъщи криво ляво на постелката да се опитвам и това да е... Времето напоследък е доста гадно и за разходки ми е много въпросително (аз работя от вкъщи) и съвсем никакво движение нямам, трябва да измисля нещо... ще се чудя още. Благодаря ви за отзивите!

# 77
И аз не съм привърженик на йогата, но имам приятелка кинезитерапевт, която води и кинезитерапевтични упражнения за бременни с такива гимнастически топки.
Сега сме в ремонт и само чакам да приключим да си взема една топка и да почвам 😁аз съм активен спортист по принцип и сега малко “залежах”, но пак ми идва енергията.
Относно плуването- обожавам! Но засега съм ходила веднъж само в Щерев.
На другите места не смея повече заради препаратите, които ползват (някъде и прекомерно).

# 78
  • София
Тично в Щерев мисля да ходя. Само да измисля как да стане, че съм без кола,а не ми се иска в студа да се мотая след басейн. Мисля да пробвам и упражненията във вода, но залагам повече на свободното плуване. Ще видя как ще тръгне всичко:)

# 79
И аз да се включа в темата за тренировките, тъй като също ме вълнува Smirk

Първото тримесечие не съм си и помисляла да тренирам каквото и да било, тогава дори и ходенето ме изморяваше. Сега обаче когато енергията ми се е възвърнала и аз първото нещо, за което се замислих беше йога за бременни, защото ми звучи най-леко и ненатоварващо. Там е въпроса, че никога не съм тренирала йога и дори не знам как се изпълняват позите, което увеличава риска от контузия.

Така реших да започна да си правя леки кратки упражнения на постелката вкъщи и тренировката я гледах от бременно момиче в youtube. Беше кратка - около 12 мин., но достатъчно натоварваща и понеже се наблягаше на мускулите на краката се сдобих с тридневна мускулна треска, едвам ставах и сядах. Сега отново съм във форма и мисля лека полека да си възобновя подобни леки упражнения вкъщи, които разбира се не са рязки и са съобразени със състоянието Blush

Само да допълня, че и преди бременността съм тренирала подобни упражнения и фитнес - не редовно и не особено сериозно, но в продължение на години.

# 80
  • София
Ето тези пилатес упражнения правех в къщи и през двете бремености. Разделени са на по 10 мин 5 различни серии,така че може само 1 серия да се направи,почивка или да се пропуска серия,която не харесвате.
https://www.youtube.com/watch?v=JUg8Gxk12Iw

# 81
Ох от сега го мисля бебе и котка. Но няма на кой да я дам. А абсурд да я изхвърля. Гледам си я от 10 години от както беше бебе. Та мисля да я изолирам от стаята на бебето. После прахосмукачка робот от тези пълзящите , за да минава нон стоп за косми.
Далече съм от идеята,че всичко ще е стерилно. Все пак, ако се поддържат едно добро ниво на хигиена не мисля,че ще има проблеми.

# 82
  • Бургас
Роботчетата са безценни, когато има домашен любимец. Моята котка е без косми, но откак си взех прахосмукачка робот се родих - няма камъчета пръснати навсякъде. Няма прах. Много удобно и практично. А бебчето като се роди може да я ползвате като генератор на бял шум, пускаш я да действа и хем ти е добре на теб хем и бебе спи като къпано (евентуално  Laughing )

# 83
  • Където морето целува небето...
На нас ни се наложи да се разделим с котката, въпреки хигиената, която спазвахме. Не се заричайте, защото и аз така се заричах, но нещата не винаги са такива, каквито ги мислим.
Прахосмукачка робот ползвам от както забременях сега и нямах сили да стана да изчистя. Незаменимо нещо, къде съм "спала" до сега не знам. Нареждам я до миялната, сушилнята и мултикукъра като безценни Simple Smile.

# 84
  • София
много са ми сладки мамите, които искат стерилност. Grin
Пера аз на детето с бебешки препарат, гладя и пр., а тя спи с нашето легло. Замислям се ''ми тя се търкаля в негладени чершафи,прани с обикновен ариел. "
Купуваме специален килим, да я оставям на земята за пръв път. Минавам го с дезифектант. Щастлива оставям бебето и гледам с обожание. В следващия момент тя го обърнала наобратно( откъм недезинфекцираната гумена част) и го ближе с наслада. Laughing Така приключих със стерилизарането.
Но това е с първото дете. С всяко следващо не се вживяваш толкова хахаха
Когато бях дете имахме куче. Сестра ми се роди, пролази и всичко между кучето. Казват, че децата израснали с домашни любимци по-рядко страдат от алергии. А дано да е вярно

# 85
Много ми беше плашещо и на мен това стерилизиране на всичко... пф. Ние сме с куче и дано, живот и здраве, детето да израстне с него.

# 86
И ние с брат ми като деца винаги сме имали котка. И двамата сме без алергии и сериозни заболявания. Познайте 90те как са стерилизирали. Даже баба ми ми е разказвала как ми е падал биберона на двора, изплакнат го на чешмата и пак в устата. Друго като съм проходила редовно съм ръфала буци с пръст от саксиите... 😅. И ето ме вече на почти 30 и без имунитет за токсоплазмоза.

# 87
Напомня ми на вица за трите деца:
Първото дете - трепериш му, гледаш го, постоянно всичко е изрядно. Случайно го виждаш да яде от купичката на котката - спешна помощ, болница, промивка, антибиотици, страх и ужас.
Второто дете - вече си претръпнал, внимаваш, но с една идея по-спокойно и лежерно го караш. Виждаш го да яде от купичката на котката - решаваш, че ще го наблюдаваш и ако нещо му стане, ще го заведеш до личния.
Третото дете - яде от купичката на котката - това е проблем на котката.

# 88
  • София
хахах и аз пак по темата. Приятелка разказва на друга, че детето й глътнало стотинка и се чуди да го води ли в Пирогов. А другата е с 3 деца и й казва, че вече като гълтали стотинки нейните, ги заплашвала, че ще им ги отдържа от джобните Laughing

# 89
the doors много точно казано. И аз бях настръхнала стерилизирах всичко, следях изкъсо да е всичко наред, паднеше ли бибата от устата веднага в стерилизатора. Просто беше кошмар. В резултат на което супер много се преуморявах от излишното напрежение, което сама си създавах. Сега нямам и намерение да вадя стерилизатора. Изобщо всичко, което съм вършила ми изглежда направо комично. Joy
Единствено държа на бебешкия прах за дрешките и първите месеци да ги перем отделно.

Общи условия

Активация на акаунт