Трепет Коледен ни завладява, а подаръчето МАЙско шава, шава!

• 33 698
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, коя седмица сте и колко см е шийката ви? Искам да си сверя часовника,че съм във филм.

ОтбМиналия ден на ФМ (21+1) на листа пише 3.7см
Твоята колко е?
На 25.12 - 21+5 беше 3.31 см. На 07.01 23+2 беше 3см. Докторката ми каза,че под 3не трябва да пада...
Сега на 17ти съм на преглед и ми е доста притеснено.. 😕

Последна редакция: сб, 12 яну 2019, 11:04 от monamour

# 631
  • София
Последно ми е мерена в 22+0 д. и беше 3,5 см. Лекарката каза, че е идеално.
Има ли причина да ти се скъсява? И как се процедира в такива случаи?
Може би трябва да лежиш? Имам приятелка, която дори се къпеше на стол. Но си заслужава-има 2 здрави деца: едното родено в 8-ми, а другото в 9-ти месец.

# 632
Причина не знам да има. Освен менструалните болки, които имам от време на време, а те са от 13та седмица сигурно. Лежа 80% от времето. Сега на 17ти съм отново на преглед. Ако има отново скъсяване не знам какво ще предприемем, за серклаж мисля е късно.

# 633
Моята я мериха на ФМ на 27.12 (21г.с.) беше 31мм, Стоилов ми каза, че всичко е наред и, че няма опасност от преждевременно раждане. Аз му вярвам той е много добър лекар. Сега от вас разбрах, че под 30 мм е вече не добре.

# 634
  • Където морето целува небето...
Как е отбелязана шийката на документите, че не мога да се ориентирам от съкращенията?

# 635
  • Бургас
Моята в 21гс беше 4см, но пък е мерена само с коремен така, че не знам колко е точно.

# 636
  • София
В и-нет пише между 3 и 4 см е ОК. Не съм се интересувала, не съм питала.
А да ви питам със секса как сте 😊 Не че се скъсвам да правя, но ми е едно гузно. Като бях 8-9 седмица питах лекарката и каза ОК. Но тогава реално бебе не усещаш, а сега ми е мн притеснено. Обещала съм да питам на следващия преглед 😊

# 637
Ние сега в средата на 5 месец чак правихме за първи път, откакто разбрахме😁 Преди това с това гадене и повръщане денонощно хич не ми беше до секс.
И сега не съм очарована честно казано. Не ми е готино да правя секс докато матката ми е на топка или бебето се беше разритало по едно време...😁Не мога да се отпусна.

# 638
  • София
Ние към 4 месец веднъж правихме, ама и аз така, хич не ми е до това. Особено и с корема...абее не си е работа. Да не говорим, че съм уморена постоянно, лягам си в 9, та къде ти...Simple Smile

# 639
Как е отбелязана шийката на документите, че не мога да се ориентирам от съкращенията?

На моите пише cervix.

Аз пък знам, че под 2,5см не е хубаво да пада.
Мен ме притесняваха контракциите да не са я скъсили много, но ще видим другия път. Иначе и моята е мерена с коремен.

# 640
За шийката не съм питала и не искам и да знам. Нямам достатъчно добро разбиране. Знам, че може да е мека и къса и после да се оправи, не означава задължително, че предстои раждане. По-добре да не се бутам като не съм запозната, защото ще се стресирам жестоко. Аз съм и с конизация, демек леко ми е резната.
С първото нито веднъж. Satisfied Първо ми беше зле от гаденето, после пък ММ много се притесняваше.
Изненадващо за мен с второто си правим секс още от момента, в който му казах, че съм бременна. Само че пия 2 но шпа преди това, че иначе наистина коремът става на топка. В последните 2-3 седмици го избягвам, нещо съм вече леко тромава и ми е малко дискомфортно. Само съм му казала да не се разпростира в някакви бурни представления, по-кратичко.

# 641
  • София
Радвам се, че не съм единствената луда 😂 Щото попаднах на разни статии колко е невероятен секса по време на БР. Аз имам желание, но ми става гузно, да не взема да имам контракции или нещо подобно и поне 1 час след това го мисля. Но замислете се след като се родят бебетата съвсем няма да ни е до секс 😂😂

# 642
  • София
При нас нещата си бяха по старо му след като се роди първото.

# 643
Ние също не сме особено активни в леглото, то някак не е същото като преди това Rolling Eyes Първите три-четири месеца избягвахме, за да съм сигурна, че се е захванал хубаво плода, а то тогава е най-подходящо, защото не си личи корема. Сега вече с корем и с усещания на движенията на бебето вече става все по-немислимо Pensive освен това бързо се уморявам и се чувствам тромава, въпреки че мм ми се възхищава постоянно Neutral Face

# 644
Аз за шийката ми казаха само на първата ФМ и след това никой нищо. Но щом ми казват ,че всичко е наред значи е.
Относно секса... до 3 месец се въздържах,но след това почти редовно си правя ,вкл и оргазмите . Даже имам огромно желание да го правя ,не се чувствам зле 😉

Общи условия

Активация на акаунт