Боран Кузум❧Айбюке Пусат - след "Соколовият хълм"❧"Навсякъде ти/Her Yerde Sen"❧Т.1

• 69 020
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Джу, някъде  имаше споменато за "Кара Севда", ама няма значение. Grinning Ние се настройваме да слушаме музиката на  Соколови. Blush
Верда според мен и според туитърските шерлоковци се качва в колата на Ефе. Sunglasses

И аз мисля, че адвокатът искрено се влюби в Мелек, или поне започна да се увлича. И за ДжейЛо ми е мъчно, но какво да се прави, в живота и такива неща като несподелена любов има... Дано се появи отнякъде този неин бивш приятел, когото Туна също е успяла да отстрани. Иска ми се и за нея щастие в личния живот и не ми се иска да става враг на Мелек.
А Мелек е нежна и мила, точно като името си, но когато се наложи, става твърда и сериозна. Браво, това е противоположност на Туна, която винаги се държи властно и цялото и поведение ,език на тялото и  глас говорят за това, а вътрешно гори от напрежение. Ейййй, това нейното не е живот... Head Band

Иска ми се нещо да кажа за чувството за вина у Мелек. Много е жестоко, когато едно дете преживее това и тази вина оставя дълбоки  и много тежки следи. А всъщност дете не може да бъде  осъждано, че е споделило нещо с възрастен. Това е най-нормалното нещо- видяла е Мелек  силно стресираща я картина и тича да каже на единствения човек, който ще разбере страховете и. Така че, Мелек се самообвинява, но всъщност не е тя човекът, който носи отговорност за тази трагедия.
Докато в случая с убийството на чичо Митхат- вече можем твърдо да говорим за вина, и то най-вече на Туна. Когато Дениз и каза в 3 серия, че тя всъщност защищава себе си, бе права.

Завършвам поста с красив кадър от сцената в хижата Blush

# 61
  • Варна
Аз споменах Кара Севда. : ) Понеже си слушам музиката често и я познавам много добре. Фоновете в трета серия на Хълма в отделни сцени много ми напомнят за тази музика. Звучат като вариации. Разбира се , че има разлика. Красива е музиката. Ще се допълни колекцията от хубава музика : )

# 62
BVAR, заинтригува ме, ще взема да се заслушам в саундтрака на "Кара Севда" Blush 

За лека нощ- един мил колаж с нежни погледи и развълнувани думи между  Ефе и Верда преди онази фурия да им развали идилията Heart Eyes

Как хукна красивацата Верда /много добре изглежда във фрага/  и Ефе - след нея Heart Eyes

# 63
  • Варна
Оncee Hands Plus1
Ами сега проверих - композитора е същия : )))
Toygar Işıklı
Почти бях сигурна, че е той, но не бях проверила до преди малко. Много му е хубава музиката.

Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 01:42 от BVAR

# 64
  • AMS

Привет!!!
 Тинче, благодаря за темата!!!

Хареса ми за сега "Соколовият хълм".

Радвам се, че тук срещам толкова познати никове
 и интересни постове, за които ви благодаря!!!

В този състав имаме много познати лица.
 Ще отразя тези, които съм гледала.
 Слагам заглавията в оригинал,
 защото  повечето от тях имат по два превода.

Продукция на AY - почти всички проекти

Режисьор - Хилал Сарал >>>
 Ask-i Memnu, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Kuzey Güney, Kurt Seyit ve Sura, Kara Sevda.
 интервю

Сценарий - Мелек Генчоулу  >>>
 Dudaktan kalbe, Ask-i Memnu, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Kuzey Güney,
 Kurt Seyit ve Sura, Medcezir, Bu Sehir Arkandan Gelecek.

Актьори >>>

Зеррин Текиндор - Ask-i Memnu, Fatmagül'ün Suçu Ne?, Kuzey Güney, Kurt Seyit ve Sura, Kara Sevda

Ебру Йозкан - Paramparça, Rüzgârin Hatiralari.

Боран Кузум - Muhtesem Yüzyil: Kösem, Cingöz Recai, Vatanim Sensin

Айбюке Пусат - Medcezir
интервю

Мурат Айген - Medcezir, Istanbullu Gelin
интервю

Есра Дерманджъоулу - Fatmagül'ün Suçu Ne?, Serçe Sarayı, Muhtesem Yüzyil: Kösem

Каан Ташанер - Fatmagül'ün Suçu Ne?, Kuzey Güney

Лейла Танлар - Paramparça, Fatih

Неше Байкент - Kurt Seyit ve Sura, Kara Sevda

....................

Музика - Тойгар Ъшъклъ  >>> на всички проекти на AY.

Извинете, ако не ви е било интересно,
 или съм повторила нещо,
 но така реших да се запиша в темата.

# 65

С БГ превод.

# 66
Мимолетно увление а ? Joy Туна този път удари на камък и няма лесно да разкара Верда както направи с моделката.. то просто Ефе няма да позволи.

# 67
Добро утро! Hug

Момичета, благодаря на всички за всичко споделено! bouquet

Мисля, че думите на Туна "вие двамата" се отнасят за Ефе и Верда.
За музиката - напълно е възможно да звучат познати акорди от други сериали на композитора. В "Имало едно време в Чукурова" няколко пъти разпознах мотиви от "Великолепният век" - авторът е един и същ Grinning Да, вариации са, но разпознаваеми от зрителите, които са гледали и други сериали на композитора.
Детето Мелек или по - късно, вече девойка, свързва смъртта на родителите на Туна с това, което пошушна на бащата. Няколко пъти показаха сцената с ръцете ѝ - забитите бодли, капките кръв, която тя все мие и мие, но чувството за вина като усещане, не може да "отмие" с вода. Затова каза на баща си, че ръцете ѝ са окървавени и двамата са еднакво отговорни за смъртта на родителите. Аз като зрител, не го приемам, но това е нейното чувство, и го разбирам. Силно разтърсващи случки децата помнят цял живот, тя беше на около 6-7 години, вероятно по - късно е осъзнала смисъла на стореното. Оказа се на грешното място и още тогава разбра нередността на видяното.
Децата на трите семейства са такива, каквито ни ги показват, в резултат не само на възпитанието, а и на вниманието, на отношението, което са получавали; на липсата или наличието на приятели - кои, какви... Това, че в едното семейство липсва бащата, в другото властват лицемерието, лъжата, караниците и т. н., има значение за оформянето на различните им характери.
За Демир - от това, което ни показаха - да, можем да направим извод, че е бил с Мелек и заради заможното ѝ семейство. Но ни показаха твърде малко точно тази част от миналото, затова мисля да изчакам, може да разкрият подробности за раздялата им.

Туна - насаме със себе си

https://scontent-sof1-1.cdninstagram.com/vp/99943ec01121948de1e5 … .cdninstagram.com

Всеки си има своя ад - Туна, Мелек, Демир, сега и Дениз, Ефе, Джем...

Благодаря за българския превод и субтитрите! bouquet

# 68
Привет! 🤗

Диве 🤗 ,
Благодаря ти за този толкова хубав пост. Радвам се , че видях името ти в тази темичка. 😍

Тигаса 🤗 ,
Благодаря ти! 🌺

Лу 🤗 ,
Абсолютно съм съгласна с последния ти пост.
Случките , особено травмиращите, оказват огромно влияние върху по- нататъшното развитив на дадения човек. Виждаме това при Мелек. Такава огромна вин изпитва...☹

И на мен музиката от Чукурова много ми напомна за тази на ВВК , но главно от втори сезон. Както каза ти , това е напълно нормално.

И малко снимкиза разкош.

Хубав ден! 🤗

# 69
Записвам се и аз при вас, защото ви чета с удоволствие интересните постове Flowers BouquetFlowers BouquetFlowers Bouquet

Благодаря на t1n43t0 за хубавата тема, която направи! Flowers Hibiscus

Загледах сериала от чисто любопитство , защото видях превода и главно заради Зерин Текиндор. Любимка ми е от Черна любов. Преди това съм я гледала в Забранения плод, но там беше сдържан и леко пасивен образ. Тук като Туна е великолепна, макар да не симпатизирам на образа и  на тиранията ѝ върху цялото ѝ семейство и не само.
 Но сериала до тук много ми харесва. Обстановката е приятна, актьорите симпатични до един, героите интересни и се развиват любопитно. Улавям една цялостна нежност и романтика,която е завладяваща.

Мелек - харесва ми нейното спокойствие и нежност, но видяхме, че има характер, който не се притеснява да показва. Сдържа се само от възпитание и такт в някои моменти. Възпитала е добри деца, особено Верда, а синът ѝ (още не съм запомнила всички имена)- може би притежава импусливността на баща си. Приветствам това, че се държи на положение пред мъжете, особено пред Демир ? и си мисля, че няма да успеят да съживят чувствата си от миналото. Надявам се Еркан да е мъжът за нея.

# 70
Здравейте! Flowers Four Leaf Clover

Diva, много се радвам, че и ти си вече тук. Flowers Hibiscus
Информацията, която си ни показала е много полезна. Hands V
Хубавото е, че ни я поднасяш обобщена и не е нужно да я търсим на различни места.
А който е гледал и други филми с тези актьори, може да я допълни.

Радвам се, че има и други любители на филмовата музика и ще можем да я следим и тук. Hands Plus1
Благодаря на BVAR, че обръща внимание и на музикалните нюанси. Heart Eyes

Изобщо, много е приятно да се влиза в тази тема, защото се научават много неща,
не само за филма и актьорите, а и за други членове от екипа.
Аз не съм специалист по турските филми и сериали, гледам много избирателно,
но например ми харесва естетиката на този филм, за която отговарят главно
операторът и художникът. Hands Ok Hand  Достатъчно е да се види фотосесията на главните герои,
от която са взети и кадри за основния филмов постер. Някой знае ли кои други филми са снимали?

# 71
Здравейте!
Записвам се с няколко реда и с благодарности към Тинчето, Лучия и всички "знайни и незнайни" между тях, които са "бабували" на тази приятна тема. Laughing
Заради добрата реклама на Лучия, на едно друго място, изгледах с удоволств първите два епизода и сега съм на 3-ти (въпреки че по начало съм резерви към всякакъв"римейк", но то друго остана ли).

Бързо гледах, бързо четох и спирам дотук. Засега само ще се съглася от личен опит с Лучия и останалите, че с разтърсващите или глождещите детски спомени е точно така. Картината остава завинаги пред очите, дори и от още по-ранна детска възраст от тази на Мелек. На нея й тежи не само чувството за вина. След смъртта на баща й тя е единствената, която знае цялата истина за смъртта на родителите на Туна и Джейлан. Интересно пред кого Мелек ще проговори и ще сподели за пръв път разяждащата тайна.  newsm78
И пред Нилюфер не е споменавала, нали (че гледах вчера набързо и може да ми се губи нещо)?
Мислите ли, че Джейлан ще промени доброто си отношение към Мелек, покрай случката във фирмата и сближаването й с Еркан. Имам такова опасение.  
Марсия, здравей и тук, че нещо изпаднах от онова дърво.  Simple Smile

# 72
Tania M, здравей Hug Радвам се, че те срещам  на хълма Simple Smile

Надявам се Джейло да остане добър герой, но аз много не ги разбирам нещата в турските дизита, та едва ли  Trollface

# 73
Здравейте Simple Smile
Излязоха снимки към 4 серия. Публикувам една порция Grinning

Излезе и озетът към серията. Копнах го от една от руските групи, публикувам го в скрит текст.
Скрит текст:
ОЗЕТ К 4 СЕРИИ
• В то время,как Туна пыталась держать ситуацию под своим контролем, её настигает настоящий сюрприз с неожиданной стороны.Эти обстоятельства ставят Туну в безысходное положение, но дальнейшие события приведут её совсем в другое русло.
• Туна, узнав что Мете использует её большой секрет как козырь , очень сильно паникует. А Мете, из-за неожиданных событий, придётся покинуть дом. Это ситуация выиграет время для Туны, что бы она смогла остановить Мете.
• Сближение Эфе и Верды, находящихся вместе все чаще, обоих приводит к разным чувствам.
Туна, свидетель этого сближения, сигнализирует о том, что она будет препятствовать только возникающей любви.
• Нахождение нужного ингредиента, для запаха над которым работала Мелек, открывает для неё новые горизонты.
Чтобы заняться производством Мелек нужен партнёр. Туна, узнав, что Мелек ищет партнера, своим планом заставит Мелек принять другое решение.
• Это решение будет причиной изменения баланса со стороны Джейлан.
Туна, которая пытается все держать под контролем, неожиданно встретит настоящий сюрприз.
• Эта ситуация выведет Туну на грань пропасти, но последний момент приведет к совершенно другим событиям.

# 74
Онче, благодаря за руското резюме! Heart Eyes И за  новите снимки.
Туна е отново в центъра на събитията - играе на няколко фронта - Мете, Мелек, Джейлан,
Ефе и Верда, а и Еркан и Демир. То други май не останаха... Rage
Дениз сега остана по-назад, но тя се изяжда отвътре. Добре че там е Джем,
ама и той го е закъсал... Голяма плетеница се оформя - не знам накъде ще избие,
но ни очаква преинтересен епизод. Hands Plus1
От цялата група най-неприятен е братът на Айча (приятелката на Джем)! Fearful
Дано по-бързо го неутрализират и изхвърлят от сериала - гаден като образ, типичен за тур. дизита... Cold Sweat

Засега моят фаворит си остава Борко/Ефе.

Общи условия

Активация на акаунт