Фермата 4 - Съединение - тема 14 - ФИНАЛ (10.12. - .....)

• 73 812
  • 2 239
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Аз не виждам нищо лошо известни имена да печелят подобни формати, даже предпочитам. Какво направи Яни с наградата? Постегна си кошерите и къщата най-вероятно и парите май свършиха. Били са му от полза като финансова инжекция, сигурна съм разумно е използвал, но нито му уредиха живота до гроб, нито косвени ползи за някой друг от свен него е имало. Едно име с една добра кауза може да им вдъхне 5 кратно повече като стойност. Ваня вече спомена за развиване са спорта и популяризиране сред децата. Дидо какво спомена така и не разбрах, той само май ги разпита останалите, за себе си нищо не каза. Но с тези пари спокойно могат да си покрият разходите около едно благотворително турне, където сумата от билетите вярвайте ми многократно ще надмине 100 хил. Нищо против отрудените хора, но някак си харчлъка при тях го виждам така - ще погаси предсрочно някой друг кредит, ще измаже къщата, ще си сложи вана в банята, ако е останал някой лев ще инвестира в това, което най-много обича и умее да прави, някакъв малък бизнес и ще се забрави за тези пари.

# 601
  • Пловдив
Те парите сами по себе си не са много, не стигат дори за едно жилище, като погледнеш. Но на всеки биха му били от полза, та нека ги спечели най-заслужилия. Аз не бих имала против това да са Дидо или Ваня, също Роси или Роман или дори Нури или Алекс. Всички са търояли еднакви несгоди, никой, за разлика от миналата година, не бойкотираше, не мързелуваше, не интриганстваше, добре си прекарваха, та който и да стигнал финала, заслужава. Що се отнася ДО Роман и отношението му КЪМ Алекс, не знам защо Георги се изненада, Роман си каза отдавна, че не я подкрепя и не я харесва, и с поведението си не е показал някаква привързаност, та не разбирам какво толкова имаше ново в гласуването му. Аз също не мога да се присъединя към всеобщото недолюбване НА Алекс тук, не разбирам защо. И тя играе играта и е преценила, че има шанс да продължи, ако е с Лили на дуел. И беше права, друг можеше и да не бие. А така го докара до финалната права и почти до първи финалист. Прочувствената реч на Иван мен не ме докосна, беше ми малко в повече, не обичам да се опитват да ми налагат някакво мнение, но все пак някой го е послушал. А дали е бил пиян Иван - моля ви, той не пие от няколко години, стига с това. Видях, че и Жоро малко се почуди кой да подкрепи в последния момент пред урната, изненада беше за мен това. Жал ми е за Милена и за Алекс и за Жоро, че И Роман, че отнасят такъв хейт, и то не от хората, с които са живяли 3 месеца и ги познават по-добре, а от странични наблюдатели, които им вкарват мисли, подбуди и страсти, за които те не са и се сещали, че ги имат. Интересно ми е кой ще е днес мъжа и с какво гласове ще бъде. Забелязахте ли, че Роман смята, че това ще е Нури? И че вътре знаят, че подбудите на Нури са да се доказва пред Аллах. Интересно ми е на мен това, ако е така наистина, граничи с фанатизъм. Не защото е в неговото име, а силата на желанието да победи за такова нещо. По-приемливо за нас, обикновените атеисти борбата да е просто за пари.

# 602
Росица изпрати Лили на дуел. Разчитала е, че Сашка няма да викне "приятелката" си ли? Много наивно от нейна страна. Точно за същото Франческа беше сърдита на Елена миналата година - макар и косвено, тя я прати на дуел. Само дето Ленчето нямаше опция да спаси Франческа - дори ратай да я беше пратила, както беше по схема, Дарина пак щеше да избере Франческа - видяхме, че Симо дръпна Калоян, когато бяха ратаи. Миналата година това не ни стана ясно, никой не попита могат ли двете ратайки да се викат помежду си на дуел, както и да е...
 Същото се случи с Росица и Лили. Но Лили се сърди само на Сашка... И тогава го казах - ако на Роска мноого ѝ пукаше да спаси Лили за още седмица, щеше да прати любимия си Роман на дуел, защото е ясно, че всяка от жените би дръпнала Лили, няма какво да се лъжем - Лили изглежда най-слаб противник, само като я види човек как тича, все едно никога не е тичала.... Simple Smile Все едно, тези сръдни са си тъпи за мене, разбира се, това е една игра с една награда, която всеки иска...
А Лили как си е представяла, милата, че да се викат евентуално със Сашето помежду си - щяло според нея да стане някъде към финал, когато нямат алтернатива (както стана с Макето и Силвето във втори сезон и с двете мурки - в първи). Как точно си е представяла да стигне толкова далече...
Доволна съм, че Ваня отива директно на финал. Сашка наистина очакваше още веднъж да бъде спасена, ама не станА, "дружката" ѝ Лили не е осъзнала, че колкото вина има Сашка за отпадането ѝ, толкова има и Роска. Не знам защо нещата се приемат по различен начин - Гошко пратил Дидо на дуел - макар и косвено, виновен е, а Росица - не, тя не е пратила Лили, т.е. не се отчита този факт, защото Роси е всеобща любимка и изля една река сълзи за Лили, видяхме, че е гузна и тя, де. Simple Smile

Спирит, аз пък съм против известни да печелят, защото ще спечелят единствено благодарение на известността си, за Дидо говоря. Ваня е силен играч, за разлика от него. Не че ми е жизненоважно кой ще победи, просто ще се радвам, ако жена победи, дали Ваня или Роси, все едно.

# 603
Хич не вярвам някой известен да влага парите баш благотворително. Ще каже мои са си, лично съм ги спечелил, ще си ги харча как ми е кеф. Като всички останали. Разликата е само именно в  липсата на равен старт. Дидо гласят за победител, а според мен изобщо не е най-заслужаващия той. Предпочитам Ваня.

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 08:47 от mrav4ica

# 604
Аз пък съм За парите да отиват при обикновените хора. Тия другите, като са много Вип и известни, що нямат пари? Да не би, щото са много умни?
Предпочитам да са за бачкатори, като Яни и Стоян, като Райно.
Въобще пък не вярвам, че ще ги и дадат Виповете за благотворителност. Ако са искали, отдавна да са го направили. Плюс това мисля, че обикновените хора, като вас и като мен, даже и да нямат много пари винаги помагат. Ако щете погледнете някоя от темите за помощ в Клюкарника колко бързо се събират парите. Ония по-скоро ще си купят някой парцал, или кичетия, отколкото да бръкнат и да дадат 5лв за болен. 100 няма да им се свидят за потник, ама 5 няма да им се откъснат ей така Frowning1

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 08:57 от Омикрон

# 605
А, не, аз харесвам Дидо, но няма да е честно той да спечели, айде моля. Нека жена да спечели.
Не очаквах Роси да събере толкова гласове, честно. Чудех се кой ли ще гласува за нея, но явно има кой.
Ваня не знам какво толкова я хвалят, нямам нищо против нея, в течение на фермата имаше някои злобни залитания от нейна страна, но както и да е. По-добре отколкото Милена, която имаше, меко казано, насран вид. Както и Жорето.
И сега ще има дуел между Сашка и Роси и после евентуално и дуел между някои от мъжете, така ли? И какво -  остават мъж и жена накрая, така ли?

# 606
Направо ще им пиша, тъй или инак никой не харесвате да ми дадат парите на мене. Ще си купя нови гуми, чанта на Хър, че съм и обещал и може да си ремонтирам пода. Ако някой иска да му помогна за друго нещо да се обади тука. Аде!
ПП. Довечера ли е двубоя на Дружинната ръководителка, или е друго? Ко стана с нейния амулет? Още ли важи?
Пуста склероза - не помня кога си ми обещал това за чантата, освен ако нямам адашка тук. Но съм с две ръце ЗА  да ти дадат мангизите. Давай да те водим у неделя да гласуваме за теб Simple Smile)

# 607
Хър с някакви цифри беше. Ааа, спокойно, аз взема ли парите, тя ще ме потърси за чантата Trollface

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 09:30 от Омикрон

# 608
  • Варна
Ензим, с това съм се съгласявала и аз като сме повдигали темата, колко и как помага известността. Аз обаче гледам на нещата освен кое е най-справедливо, също така кое е и дългосрочно най-рационално и как едно име може да заработи за теб. Наши приятели се занимават с коне. Не от реалити от спонсор от Холандия им е дошла помощта в началото. Младо семейство, с невероятни умения и подход към животните. Гледат ги в прекрасни условия, имат си цял хълм, със сочна тревичка, с поточе отстрани, с горича, където да се скрият ако е припек една стотинка не е пръсната за глезотии или запълване на дупки от семейния бюджет. Конете се обучават освен да могат да се яздят от начинаещи ездачи и от деца с аутизъм, с онкологични заболявания. Развъждат се и се гледат за терапевтични цели, не за месо. Колко хора в България подозират, че нещо толкова прекрасно е усполо да се постигне с едни "подарени" от бай холандец пари? Ако лицето на тази конеферма беше една Мария Илиева примерно стой та гледай какво става. В още по-добри условия щяха да заживеят животните, стократно повече хора ще знаят къде и ще се възползват от възможността със стреса как да се борят, да не говорим, че и конния ни спорт щеше като цяло да тръгне нагоре и да успяваме поне на олимпиади да се класираме. Такава е моята гледна точка относно как едно неочернено и добро прието име може да заработи за нещо, което взаимни ползи може да даде, а не само индивидуално на спечелелия, пък боли то и заслужено спечелил.

# 609
Хър, ма той каза ,ако има други с таквиз жизненоважни щения, като чантата на her , веднага да се обади, давай, ти си
Stuck Out Tongue Winking Eye

# 610
Спирит, Hands Plus1 Hug
О, забравих да коментирам нещо, не че е толкова важно, де.. Обсъждахме една снимка наскоро - ами, отпадналите си бяха с тези ансамбълчета при влизането, с които бяха на общата снимка. Радка - по потник, Калата с яке, Сашо с народна носия, Хриса - с шарен пуловер и пр. Simple Smile Та, от влизането на отпадналите е снимката, видяхме вчера. Simple Smile
А след избора на първи сигурен финалист стана ли нещо интересно, че заспах. Нещо забавно проспала ли съм, да знам дали да гледам? Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 09:15 от Ензим

# 611
Не ми харесват мотивите на гласуващите за Ваня....била голям спортист, прославила България.....Добре, но това е друга игра. Точно затова не е добре да участват пополярни лица, няма равен старт. Така и Дидо ще отиде директно на финал.
Иначе честито на Ваня, но спокойно на нейното място можеше да е Роси.
За Александра....аз не я виня за това, че избра Лили на дуела, а че се кълнеше, че това е най-голямата й приятелка и т.н......сега друго говори - нямало приятелства във фермата. Погледа след гласуването и монолога казват всичко - била е сигурна, че тя ще е избраната.

# 612
  • Калгари, Канада
Точно Ваня ли трябва да учи децата на спорт? По заслужили и знаещи от нея в бранша няма ли? Тя просто иска да си отвори школа, да си започне бизнес жената, за каква благотворителност говорим изобщо?!
Дидо ако иска да прави благотворителни концерти никой не го спира и сега. Не му трябват тези пари за токова начинание. Да работи с името си, ей на сега Иван и Андрей ще му измислят участие е one love.
Нали фермата е предаване за човека дето в други реалитита няма място, та да има шанс и фермера, човека със знания да спечели с труда си.
Яни каза, че не си е изхарчил парите, има си още в банката, развива си бизнеса, хората могат да си купят натурални продукти от него, помага и да се опазят пчелите, което е световен проблем.

# 613
Много критики отнасят от нас всички участници. Не трябва да бъдем такива съдници. Това е игра за 100 000 лв. Не знаем ние в такава ситуация как ще постъпим. Мисля , че трябва да спечели най - знаещият и най - можещият. Макар че не подкрепям Алекс, мисля че е права. Приятелство се гради с години, а не за 2-3 месеца и то при игра. Не можем да съдим и Ваня за анаболи и друи субстанции, които вероятно е вземала преди.  Важното е в момента  каво прави. Научи много и е в битка се държи като голям спортист. А Роси е чудесна - луда и работи много. Нека в битка се докаже коя е по - добра.

# 614
  • Варна
Дидо ако иска да прави благотворителни концерти никой не го спира и сега. Не му трябват тези пари за токова начинание.

Виж ся... името работи само за пред феновете, жълтата преса... и донякъде пред продукции като тази. На съдържателите на хотела не им пука дори кралица Елизабет да си, камо някъв си Дидо, наемането на озвучителна техника също не се дава за без пари, придвижването от точка А до точка В също и има разход, който на бензиностанцията никой няма да ти спести, съдържателя на клуба и той ще си иска наема...  Аз музикант човек алчен не познавам, освен ония там около Митьо Пайнерчето... ама те не са и музиканти де. Доста и нашенски и чуждестранни групи са го правили, на мен няма да ми хрумне като идея ей така от нищото. Избили рибата, ударили със страхотен албум, потекли едни парички от продажбите му, каквото им е нужно си го вземат, с останалото си покриват разходи около пътуване, храна, нощувки... просто влагат в нещо стойностно. Защо си мислите, че навсякъде с отворени врати и пълни софри ги очакват само заради едното име. Име, име... ама сиренето си е с пари.

Общи условия

Активация на акаунт