Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 56

• 49 077
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
Според мен това започнеш ли - няма спиране - е някаква глупост. Ако беше вярно, щеше да се умира от чревни вируси Grinning

# 451
Аз повръщах целодневно до края на 4 месец. Сега- началото на 6ти, все още ми става гадно от време на време и повръщам.
За сутрешното гадене ми беше казала една гинеколожка да хапвам солетка или сухар веднага като се събудя(при мен не действаше😁). Също и газирана вода или вода с лимон. При мен газирана вода, която по принцип ми е отвратителна, ми помагаше като отпия 2-3 малки глътки.

# 452
  • Sofia
и на мен ми се гадеше в начачлото докъм 11 седмица, четох някъде, че като стане мн зле и мн ми се доповръща веднага да лапна ментов бонбон, лукче или нещо такова. Това мн ми помагаше, ходих си с пакет бонбонки в чантата и постоянно си смучех и ми минаваше Simple Smile
Пи нас пола се видя на първата ЖК в 13 седмица, после на ранната фетална се потвърди - момиченце Simple Smile

# 453
Ааа, Лимонче,  Калчев гледа сърдечен ритъм и костна структура. Не е чисто тото Wink
После да ,но той ми каза още в 5 г.с. Тогава си беше интуиция ( поне така си мисля ). На следващите прегледи вече беше съвсем сигурен.

# 454
Благодаря за отговора.
Мен ме притеснява, че четох някъде, че един път започнеш ли, то после спиране няма, за това се въздръжам, но и това въздържане ме изтощава Sad

Хаха да не е някоя от свекървенските теории? Grinning Като ти се повръща, ще повръщаш. Мен повръщането много ме облекчаваше и ми олекваше на стомаха. Но си е гаден период, който и двете бременности не ме пропусна. Стискаш зъби, запасяваш се с бисквити и солети и това е. Лек няма.

# 455
  • София
Благодаря за отговора.
Мен ме притеснява, че четох някъде, че един път започнеш ли, то после спиране няма, за това се въздръжам, но и това въздържане ме изтощава Sad
Няма такова нещо.
С първата бременност повръщах малко в началото (до началото на 2ри месец) и то основно сутрин.
С втората не съм повръщала в начална бременност. Повръщах към краят на бременността, но заради проблеми със стомаха.

# 456
  • София
Всичко е индивидуално.Аз 4 пъти съм била бременна,винаги еднакво е било.Повръщане и гадене постоянно до 3 месец.

# 457
  • Gotham City
Благодаря за отговора.

Хаха да не е някоя от свекървенските теории? Grinning Като ти се повръща, ще повръщаш. Мен повръщането много ме облекчаваше и ми олекваше на стомаха. Но си е гаден период, който и двете бременности не ме пропусна. Стискаш зъби, запасяваш се с бисквити и солети и това е. Лек няма.

хахах не не, някакъв чуждестранен сайт беше. Свекървата само каза да спра да пипам животни  Laughing

Това с лукчетата много близки ми го казаха, сякаш не ми помага.
Ще карам обаче някаква вегетарианска такава бременност, от идеята за месо само ми се гади.
Де да беше лято да си папам вкусни салатки.

Ще пробвам и със солети да се запася, дано помогне.

А щом казвате, че повръщането не пречи, ще взема и това да пробвам  bouquet

Благодаря ви!

# 458
Солети и обикновени бисквити помагат на повечето бременни срещу гадене, на мен - не. За месото също е нормално да ти се гади само от мисълта, особено в началото. Като поотмине гаденето, е възможно да проядеш - ще ти трябва заради хемоглобина.

# 459
  • София
Мен точно една зелена салатка ми разказа играта Simple Smile

Вода с лимон можеш да пробваш.

Моят син повръща при пътуване. И ми казаха да му дам да пие кола, пресичало. Не съм го пробвала и за момента нямам и намерение.
Близалките бих пробвала.

# 460
  • София
Аз не съм яла месо и хемоглобина ми беше екстра.

Оомагат и кисели краставички.

Мен ми даваха малко сол да близна като ми ставаше лошо като дете на път.

# 461
Газирана вода Михалково! Това беше единствената течност, от която не винаги повръщах. За разлика от водата, която пиех с литри.

# 462
Здравейте! На някой вадили ли са му мъдрец по време на бременност? Disappointed RelievedDisappointed Relieved

# 463
Какво го налага? По скоро ще изчакат да родиш, за да го извадят.

# 464
Чувала съм. Използват специални упойки, спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт