Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 56

• 48 534
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
Беше спешно секцио.  Исках естествено раждане, но не получих разкритие, а бебето тръгна. Та си изживях на половина естественото. Не бих препоръчала секцио без медицински причини. Болеше ме да си вдигна детето, не можех да я сложа върху мен, кърмех с две възглавници в началото и пак ми тежеше. Кихнеш, захилиш се, боли. Червата ти не са много в ред известно време. Операция е и не е лека. След 3 месеца се чувствах добре чак.

# 61
При всеки е различно възстановяването,вуйна ми след седмица е била супер,но пък болката,която е преживяла по време на секциото предполагам е подпомогнала после да не и прави впечатление.Нормалното раждане и аз го предпочитам,че се възстановяваш много бързо,но ще видим накрая как ще усещам нещата и ще решавам в последния момент,че съм убедена,че ще изкукуригам.Бих се доверила на инстинктите си,дори и хиляда лекара да ми кажат не.

# 62
Момичета, началото на 5-ти месец съм и имам контракции. Пия магнезий, ношпа и дуфастон от днес. Много съм притеснена на някоя случвало ли й се?

# 63
  • София
Идвам с най-вероятно много глупав въпрос. Днес си правих изследване за токсоплазмоза и ето резултата:

Очевидно е негативен и за минала, и за настояща инфекция.

Въпросите ми са два:
- Как е възможно никога да не съм карала това, предвид че цял живот живея с котки?
- Негативен за минала инфекция означава, че нямам антитела и реално има риск (при контакт със заразено животно), нали?

Благодаря! Hug

# 64
Идвам с най-вероятно много глупав въпрос. Днес си правих изследване за токсоплазмоза и ето резултата:

Очевидно е негативен и за минала, и за настояща инфекция.

Въпросите ми са два:
- Как е възможно никога да не съм карала това, предвид че цял живот живея с котки?
- Негативен за минала инфекция означава, че нямам антитела и реално има риск (при контакт със заразено животно), нали?

Благодаря! Hug
Аз също имах котка много дълго време, но и двата показателя ми бяха отрицателни. Мисля, че шанса да се заразиш от не добре измити зеленчуци, плодове, сурово месо е по-голям от колкото от коте. Сега просто се пази, мий всичко добре, ям добре изпечено месо и няма какво да се притесняваш. А и ако има кой да се грижи за котешката тоалетна ще е супер:) така знам, че не е ОК ти да се занимаваш с чистенето и.

# 65
  • София
Pipi221, много благодаря!

Слава богу, ММ е отговорник-тоалетна. Simple Smile Ще внимавам и с всичко останало. Отново - благодаря! Hug

# 66
Мами,моля ви помагайте в 7 седмица съм и съм с болки в гърлото и температура 37.6!Какво мога да пия и това ще се отрази ли някак на плода.Благодаря

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 20:37 от Verji777

# 67
Парацетамол.

# 68
А не е ли по-добре да отида на лекар,защото имам леки придърпвания долу Sad много ми е притеснено

# 69
В 20:42 ли? Ако смяташ, че си за спешно отделение върви ...

# 70
Поприбцип мразя болница,но се вдига много бързо за 15-20 мин от стана 38,което за мен е притеснително.
В 20:42 ли? Ако смяташ, че си за спешно отделение върви ...

# 71
При всеки е различно възстановяването,вуйна ми след седмица е била супер,но пък болката,която е преживяла по време на секциото предполагам е подпомогнала после да не и прави впечатление.Нормалното раждане и аз го предпочитам,че се възстановяваш много бързо,но ще видим накрая как ще усещам нещата и ще решавам в последния момент,че съм убедена,че ще изкукуригам.Бих се доверила на инстинктите си,дори и хиляда лекара да ми кажат не.
Да, наистина е така. При всеки е индивидуално.
Аз станах веднага след като ме пусна упойката. След това постоянно се опитвах да ставам сама. В 5 часа ги накарах да ми махнат катетъра и към 21 часа ме преместиха от реанимация. На другия ден слизах и се качвах по стълбите до долния етаж, за да мога да виждам бебка. Като ме изписаха, усещах само леки придърпвания и мога да кажа, че за няма и месец не усещах, че съм оперирана. За разлика от момичето, с което бяхме в стаята. Нея много я болеше и аз ставах да вдигам бебчо, за да не плаче.

# 72
Ако е стигнала 38 е време да вземеш един парацетамол и да отидеш да те преслушат поне. Притеснително е когато мине 38. Но не се паникьосвай все пак.

# 73
Verji777 следя и другата тема,в която пишеш и в твоя случай май е най-добре да отидеш до спешното предвид цялата объркана ситуация при теб.Пожелавам ти успех и всичко да е наред.

# 74
Именно затова се притеснявам!Ако не беше такава ситуацията нямаше да се притесня толкова много Cold Sweat

Общи условия

Активация на акаунт