Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 56

• 48 552
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
От кой град си,пиши ми,ако искаш на ЛС и ще разпитам за добър лекар от твоя град,че поддържам връзка с едни момичета от различни градове,които съм сигурна,че са обикаляли да намерят най-добрия.

# 106
Където и да отворя на теб попадам, Съншайнче. Не те следя, честно JoyJoy
Плодния сак може да се види в зависимост от апаратурата на АГ-то. Като се обаждаш за час направо ги питай от колко ги виждат. Моя АГ ми каза ЧХГ 1200 с неговата апаратура. Една приятелка ходи при някакъв, който й каза над 600. За теб се пада точно коло Бъдни вечер.

Момичета, знам че е коментирано 100 пъти, но в момента съм блокирала и не помня, а и не успях да го намеря къде го четох. Колко дни след закъснение и над колко трябваше да е ЧХГ, за да се види плоден сак? Чудя се кога да запиша час за лекар.. Също и кога се чуваше сърдечен пулс?

# 107
Те много хубаво казват тези лекари, обаче в начална бременност ембрионите се развиват почти еднакво(докато в по-напреднала бременност вече се проявяват и генетичните особености), а ЧХГ може да варира в доста широки граници при всяка отделна жена. Тоест стойността на ЧХГ не е от значение за това кога ще се види плодния сак, а важен е срокът на бременността. Това е така, защото в определен срок, плодния сак е достигнал определени размери и вече може да бъде видян с ехограф. Този срок е приблизително 10 дни закъснение. Имало е потребителки с 2000-3000 ЧХГ на около 6-7ми ден закъснение, при които не се е видял плоден сак и съответно няколко дни по-късно вече се вижда. Така че не гледайте ЧХГ-то, а си чакайте определеното време.

# 108
  • Перник
Момичета, за съжаление ще се върна към една банална тема за бременните. 31ва г.с съм и в понеделник бях на преглед, че имах леко зацапване и засилено течение като цяло. Лекарката потвърди наличието на обилно течение и каза, че е зачервено влагалището, но до онзи момент нямах други оплаквания. Тя ми изписа вагинални таблетки Полижинакс да прилагам 6 вечери. На третия ден обаче, освен че не забелязвам да намалява течението, се появи и сърбеж. Малко ми е парадоксално, че вместо да се подобрява, положението се влоши. На някого случвало ли му се е подобно нещо и имате ли идея какво да правя до понеделник, когато съм пак на лекар. Имам мазило за локално приложение антимикотично Ломексин, което ми беше изписано в началото на бременността, когато пак бях с гъбички, да мажа ли от него?

# 109
Пуснаха ли ти микробиология?

# 110
  • Перник
Пуснаха ли ти микробиология?

Не

# 111
Как е възможно да се назначи лечение без да е ясна причината. Последно време попадам на все повече такива истории.

# 112
А де! Смени си лекаря, иди при друг, да ти вземе секрет и да пусне микробиология и като се знае какво е, се назначава лечение. Спри всякакви глобули, назначени без задължителните изследвания.

# 113
  • София
Стягане в корема и после болка като пояс около кръста, повече отзад и отстрани. Възможно ли е да е контракция? В 24 г.с. съм.

# 114
Всяко стягане в корема е контракция, със или без болки в кръста. С болки в кръста е по-зле - контракцията е хормонално подпомогната, не е просто спазъм.

# 115
Дам. Контракция е. Иди да те прегледат веднага. Обади се и на следящия те АГ.

# 116
Стягане в корема и после болка като пояс около кръста, повече отзад и отстрани. Възможно ли е да е контракция? В 24 г.с. съм.

Аз съм в 17 г.с. и ситуацията е същата. Да, контракции са. Лежи повече, по-малко движение, иди на лекар задължително и пий магнезий(ако ти изпише) Ако все още работиш, спирай и си почивак вкъщи.

# 117
Заради контракции онзи ден тичах до спешното през глава. И то такива без болка. Съветвам те да не ги пренебрегваш.

# 118
Аз май съм някакъв дебил като ви чета 😁 аз съм в 5 месец, имам контракции - т.нар Бракстън Х, които започват да се усещат по това време. Хич не се притеснявам, не са ми чести, рядко усещам, не са и болезнени.
Verji, д-р Атанасова е страхотна по принцип, първия ми преглед беше при нея в 7+4, като според нея тогава ембриона изоставаше със седмица (може би наистина беше така, защото моя цикъл и овулация са адски нередовни).
Отидох на преглед на следващия месец вече при друг АГ и то вече си беше навяксало. Simple Smile Дано и твоето започне да се развива нормално и да се радваш на бебенце догодина.

# 119
И една позната танцьорка не им обръщаше внимание и продължаваше да танцува, докато не влезе в болница за задържане. Казвам го, за да наблегна, че е важен покоя и не са за пренебрегване.

Общи условия

Активация на акаунт