Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 56

• 49 066
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Велина, може ли да разкажеш малко повече как мина прегледа при Димитрова, имам записан час при нея скоро. Четох, че е добър специалист, но била малко особена и не всеки път супер мила и любезна с обясненията, та малко и с притеснение отивам. Може и на лично.

Здравей, the doors, преди години тя беше първият специалист по фетална морфология, при който бяхме и бяхме много развълнувани, което пряко влияе на обективността ми😊Сега прегледът беше много обстоен и професионален - огледа всичко (защото това е и най-важната ФМ през бремеността), отговаряше спокойно на всичките ми въпроси. Не съм усетила някакво по-различно отношение от професионално.
Една от причините да отида пак при нея, е че се доверявам на човек, въвел феталната морфология като дисциплина в България и второ, извън моите преки впечатления при първата бременност, съм чувала само хубави думи от хора, които са се учили при нея - д-р Гиздов от ВМА и д-р Колева от Токуда.
По принцип на фетална с втората бременност ходя при д-р Михова от Надежда, която е невероятен човек и специалист, моят лекар отвсякъде и я препоръчвам с две ръце, но тогава нямаше места в графика и затова се записах при д-р Димитрова във Фемина и изобщо не съм имала колебания къде да бъде.
Преди да правя амниоцентеза и проучих много обстойно нещата и д-р Димитрова е лекарят, на който се доверяват най-голям процент от пациентите за тази процедура и нямаше един (един!), който да е оспорил професионализма и, напротив! Аз избрах отново д-р Михова поради лични причини и огромното ми доверие в нея, но ако бях се спряла на Майчин дом - д-р Виолета Димитрова щеше да е моят избор! 

По повод на бързите прегледи - наскоро бях на ехокардиография и прегледът беше наистина около 10-на минутки, но като гледах с каква вещина лекарят борави с апарата - абсолютно точно знаеше кое, къде, как да види и независимо, че по принцип очаквах да е по-дълго. Важното е лекарят да е опитен!

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 10:49 от Velina25

# 481
Няма ли да е малко късно на 16ти? Обикновено златната среда е 12та седмица.
Взимат кръв и правят ехографски преглед,при който снемат показатели за Даун най-вече. След това софтуеър на база данните от кръвта и тези от прегледа изчислява риска за генетични болести.

# 482
  • София
Осцилококцинум при първи симптоми и сухо гърло?

# 483
Няма ли да е малко късно на 16ти? Обикновено златната среда е 12та седмица.
Взимат кръв и правят ехографски преглед,при който снемат показатели за Даун най-вече. След това софтуеър на база данните от кръвта и тези от прегледа изчислява риска за генетични болести.
Лекарката каза че ще закъснеем малко, но каза че седмица не е проблем..всички дни бяха заети при нея а неисках да ходя при друга лекарка

# 484
Осцилококцинум при първи симптоми и сухо гърло?
То ме спасява в това време, за гърлото ползвам прополки и много чай(липа) + Манов мед или какъвто имаш, просто за този знам, че се ползва при кашлица и гърло

# 485
Frowningздравейте отново! бременна в 14г.с преди месец имах няколко дни зацапване и леки болки, отидох на лекар и лекарката ми каза, че нямам отлепяне..всичко върви нормално и може би е нещо като цветна бременност... обаче вчера на работа пак прокървях малко (кафявичко като зацапване без парцалчета) първа бременност ми е незнам да се притеснявам или е нещо нормално..Frowning

# 486
На някой случвало ли му се е да изпитва тъпа болка/дискомфорт между краката/срамната кост при движение? В 22 гс съм и от време на време имам подобно усещане, подобно съм се чувствала като дете след каране на колело с неудобна седалка.

# 487
Цветна бременност не съществува, не знам защо толкова жени си назначават тази диагноза?!

Отиди пак на лекар, ако трябва на второ мнение, за да се разбере какво предизвиква това зацапване. Може да е от "вдигане" на плацентата, ако си била с ниска, може да е отлепяне или нещо друго. Но ти трябва консултация с лекар, а не лутане по форума.

Успех!

# 488
Frowningздравейте отново! бременна в 14г.с преди месец имах няколко дни зацапване и леки болки, отидох на лекар и лекарката ми каза, че нямам отлепяне..всичко върви нормално и може би е нещо като цветна бременност... обаче вчера на работа пак прокървях малко (кафявичко като зацапване без парцалчета) първа бременност ми е незнам да се притеснявам или е нещо нормално..Frowning

Всяко кървене или зацашване по време на бременност изисква навременна консултация с лекар, защото не е нормално да има такова. Понякога е безобидно, но друг път- не е. Това може да го каже само лекарят след преглед.

П.П. Няма цветна бременност.

На някой случвало ли му се е да изпитва тъпа болка/дискомфорт между краката/срамната кост при движение? В 22 гс съм и от време на време имам подобно усещане, подобно съм се чувствала като дете след каране на колело с неудобна седалка.

Възможно е да се дължи на натискът, който оказва матката върху тазовото дъно. В 22г.с. вече матката е уголемена, бебето расте с бясна скорост, така че е нормално и дискомфортът да се засили.

# 489

Намери си друг лекар. В 14та ако не вижда и не предполага какво и защо предизвиква кървене, никакъв лекар не е това.

Изследвай се за инфекции и намери свестен гинеколог.

# 490
  • Телиш/Плевен
Здравейте Simple Smile какво е био химичен скрининг? Бременна съм в 13 г.с и на 16-ти ми предстои този "био химичен скрининг"
Ето информация: https://bremennost.bg/biohimichen-skrining.html

# 491
Аз имам въпрос към дамите, които приемат Малтофер Фол, ако има такива.
Дъвчете ли го, или го пиете?
Четох в нежеланите ефекти, че може да предизвика гадене, но на мен гаденето ми се случва в момента, в който го сдъвквам заради вкуса. Та се питах има ли практика и да се приема с вода?

# 492
Здравейте! На някой вадили ли са му мъдрец по време на бременност? Disappointed RelievedDisappointed Relieved
И аз се интересувам, че моя пак се обажда, току няма, няма и леко ме млатне. Предишният път като ме заболя, Николова каза, че ако се наложи няма проблеми да се извади с упойка.

За кървенето подкрепям, че не е нормално. Трябва да се разбере причината.

# 493
Аз имам въпрос към дамите, които приемат Малтофер Фол, ако има такива.
Дъвчете ли го, или го пиете?
Четох в нежеланите ефекти, че може да предизвика гадене, но на мен гаденето ми се случва в момента, в който го сдъвквам заради вкуса. Та се питах има ли практика и да се приема с вода?
А го смуча и нямам гадене. Доколкото знам може с вода.

# 494
  • Dope Reach
Здравейте Simple Smile какво е био химичен скрининг? Бременна съм в 13 г.с и на 16-ти ми предстои този "био химичен скрининг"

Аз бях 14 г.с. + 1 ден и доки каза, че съм била на ръба да пропусна. Общо взето оглежда бебчо отвсякъде, казва ти има ли си всичко, което трябва да е формирано на този етап, обяснява ни какво например е различното в челюстта или някоя кост при синдром на Даун, казва ти предположение за пол...  Аз разбрах, че често в такава ранна седмица предположението може да не е правилно, но на мен днес следящият ме доки потвърди, но вече съм в 17 г.с.

Според мен е хубаво да не се пропуска, дори и само за успокоение и да видиш бебчо как шава. Blush

Общи условия

Активация на акаунт