Откраднат живот • Тема 71

• 32 314
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • Берлин
И аз да не ви изпусна. Ванилия,благодаря за труда. Сезон 4 естествено. А най- пфууу чудя се каква прилична дума да сложа-нескопосан с.6

# 46
Болна тема ми е кръводаряването ...

Искам да даря кръв а не мога. Трябва да си поне 50 кг за да дариш,  да си здрав последните 10 дни, да си хронично здрав.

Вие дарявали ли сте кръв? Страшно ли е?

# 47
Ванилия, благодарности за темата Flowers Rose Чудесно си я оформила.

Не мога да гадая в момента за име на болницата. Обаче допускам, че ще е нещо символично. Simple Smile

# 48
  • in Wonderland
Благодаря за темата.
Гласувах за 4 и 5 сезон. Първите три ми бяха доста скучни, даже и не помня много, много неща от тях.
Сериали следя едни откачалкиShamelesS, Анатомията на Грей, но и двата са в сезонна почивка до догодина. И вече ми се изчака чаканката за GoT, но и там наближава.
Аз съм дарявала 5-6 пъти кръв, безвъзмездно и винаги насърчавам всеки да го прави. Не е страшно или болезнено. Казват, че дори е добре за организма. Смятам, като отбия моя кърмопиец пак да даря, че от доста време не съм.

# 49
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не съм дарявала кръв, защото кръвното ми е много ниско. Тук има цяла мрежа от кръводарители, които се викат три пъти в годината да даряват. Чувала съм, че понякога дори изхвърлят кръв, защото имат много. Sad

# 50
  • in Wonderland
Не съм дарявала кръв, защото кръвното ми е много ниско. Тук има цяла мрежа от кръводарители, които се викат три пъти в годината да даряват. Чувала съм, че понякога дори изхвърлят кръв, защото имат много. Sad
Къде това??
Можеш ли да разкажеш повече за тази мрежа от кръводарители?? На доброволни начала ли е?
Сори за спама.

# 51
  • София
Аз съм дарявал кръв и наистина е полезно за организма. Simple Smile
Естествено, не е препоръчително редовно да го правиш...

# 52
  • Там,където се събуждам щастлива.
Къде това??
Можеш ли да разкажеш повече за тази мрежа от кръводарители?? На доброволни начала ли е?
Сори за спама.

В Холандия. Координира се от https://www.sanquin.nl   . Записваш се за донор и през три, четири месеца получаваш съобщение къде ще се взима кръв. Те идват с мобилна екипировка и пунктовете са на различни места из града. Един път в църква, друг път в старчески дом и т.н. Ако не си в къщи на датата трябва да се обадиш, за да не те чакат. Взимащите кръв са доброволци. След взимането дават кафе и нещо сладко. Пари не се дават на дарителите.
Интересно е, че директно след ваканцията в България никога не разрешаваха да се дари кръв. Води се рискова държава.
Винаги отбелязват годишнини донорство на дарителите. Изключително добре е организирано. Събраната кръв се носи в специални центрове и разпределя по болниците. Никога не съм чувала да се търси кръв.

# 53
  • София
Гласувах за 1 и 5 сезон. Първият беше началото, не пишеха сценария в движение за да угодят на фенове и се гледаше много по-лесно. После свърши историята с разменените бебета (реално без истинско възмездие) и почна първото недоразумение - 4 сезон. То не бяха промени в последния момент, то не беше нагласяне на сценария. Никак не ми хареса. Пети сезон беше глътка въздух, завръщане към по-доброто начало. Обаче последния сезон съсипа всякакво добро впечатление.

# 54
Гласувах за 1 и 5 сезон. Първият беше началото, не пишеха сценария в движение за да угодят на фенове и се гледаше много по-лесно. После свърши историята с разменените бебета (реално без истинско възмездие) и почна първото недоразумение - 4 сезон. То не бяха промени в последния момент, то не беше нагласяне на сценария. Никак не ми хареса. Пети сезон беше глътка въздух, завръщане към по-доброто начало. Обаче последния сезон съсипа всякакво добро впечатление.

Писането на сценария според кефа на някой, който ту си тръгва, ту се появява отново, ме нервира много.

# 55
  • Варна
Еееххх, кога ще ги стигнем холандците.
Тук ако дариш кръв, не се знае след няколко дни ако се наложи, дали ще намериш за близък...

# 56
Еееххх, кога ще ги стигнем холандците.
Тук ако дариш кръв, не се знае след няколко дни ако се наложи, дали ще намериш за близък...
Тук като отидеш да  дариш кръв за операция на близък , първо те гледат лошо , защото отвън на опашка чакат "платените" мургави кръводарители ,а от тях  получават някаква комисионна .
После от вратата за краката -веднага ти мерят кръвното /без да са ти дали  5 мин. да се успокоиш/ , установяват ,че е високо и не ставаш . С брат ми ходихме  в два последователни дни , трябваше  да си проговорим с остър тон , за да обичат да ни източат .

# 57
  • София
Гласувах за 4 сезон.
Знае ли се кога започват да снимат? Сигурно през януари.

# 58
Марта каза, че през януари щели да почнат  новия сезон.

Много е смешно как се обвиняват актьорите за творческия капацитет на сценаристите 😄

# 59
Вергов е пуснал в сторито си страница от сценария на 4 сезон Simple Smile Монологът на Захариев, който е оградил, някак кореспондира с последните събития в ОЖ, касаещи всички герои.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт