Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 521
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
И аз скоро планувам да се заиграя със спелтата, да видим. Simple Smile
Покрай празниците отнесох много критики от родата, че давам безвкусна храна на детето(без захар и сол), че не му давам да си хапне баничка, пържено и т.н. Simple Smile Как го отгледах 1 година без вещите им насоки се чудя. Simple Smile Добре е, че не ме виждат често какви ги върша със скъпия им наследник. Simple Smile Как ли ще се пуля и аз на децата някой ден като гледам как отглеждат внуците. Само ми повтарят: ами вие сте гледани така, не пораснахте ли? Simple Smile
И тези дни се сетих, че мога да споделя една рецепта за здравословна баница, която може да трансформирате според въведените продукти. Според мен и мъжа ми се получава доста вкусно, скоро ще направя версия и за детето, понеже на нашата слагам сол и сиренето не е обезсолено. Аз сирене дадох след 10 месец, кисело мляко около годинката, кърмя все още. Ако решите да опитате, дано ви хареса:
https://morkov.bg/zdravoslovna-banitza-s-oveseni-yadki

# 196
  • Лайпциг / Перник / София
Момичета, кога мога да сваря червена леща на бебо?

# 197
  • Плевен
Аз дадох червена леща след 10 месец. Много я харесва.
Днес готвя киноа с тиква. Дано се хареса, че вчера не ми яде манджата, а уж я харесваше преди. Ще правя и зеленчукови мъфини, ако се получат ще споделя.

# 198
Дадох червена леща между 7 и 8 м. Обожава я.

# 199
Аз дадох лещата в 9 месец

# 200
Купих някакви бисквити на Хип без захар, но пише, че са 1г+, много странно, защото тези, които са 6м+ бяха със захар и затова не ги взех. Защо така? Заради пшеничното брашно ли?

А, и друго, намерих някакви препечени макарони от пшеничен грис без сол, те дали ще стават за беба?

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 20:23 от Анонимен

# 201
  • Плевен
Голям провал с моите мъфини. Станаха много лепкави, явно трябваше да сложа повече брашно. Ще пробвам пак, но определено ще са вкусни.

# 202
Рибата как я приготвяте печена или варена.

# 203
Печена правих аз.

# 204
Аз дадох риба директно с кухнята. Имаше супа със зеленчуци

# 205
# 206
Аз от кухнята дадох. Бяха направили някаква супа. Не се хареса особено. Вече хапва повече.
Иначе аз правя сьомга. Направо на тигана, без добавена мазнина, тя си е достатъчно мазна. Накъсвам и давам направо малки парченца, тя сама да си хапва. Доволно я харесва Simple Smile
Аз самата не ям никаква риба, освен някой път филе тон или филе сьомга, та съм боса относно приготвянето на останалите видове риба.

# 207
За следобедна закуска - кус-кус с ябълка и сирене пасирано. Става страхотно.

# 208
Аз риба дадох от купено пюре на Гербер имат със сьомга. Не ядем много риба вкъщи и аз не съм специалист по приготвянето. Варена много ще се разкашка според мен, може би за супа е ок, но както казах не съм спец Joy

# 209
Риба ще давам и аз от пюре направо. Засега пилешкото го хареса с картоф и морков, ама пък то си е вкусно, де. Аз си ги пробвам пюренцата Joy

Общи условия

Активация на акаунт