Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 496
  • 724
  •   1
Отговори
# 315
Давай водичка след храна да се измие устичката.

# 316
Аз не мисля, че е от храна. Обади се, или пиши на педиатъра ви, той ще знае най- добре.

Днес ще пробвам да отделя люспите от грах с цедка, че ми е адски досадно и много време ми отнема това чистене зърно по зърно.

# 317
  • Варна
Аз в 7 месец дадох млечен грах и само него си играх да беля, понеже беше много крехък, ставаше лесно, а и тогава кой знае какви големи количества не е ял. След 9 месец въведох червена леща, другите с люспи след годинката. Боровинките бяха приключение, прецеждах ги.

Последна редакция: вт, 08 яну 2019, 21:09 от Priqtelka

# 318
Грах се опитах да въведа чрез купешко пюре, тъй като не бях сигурна дали ще се справя с обработката му както подобава за бебе. Дъщеря ми беше потресена от тоя грах, не помня дали докарахме до 3 лъжици.
Сега в кухнята готвят. Същата работа. Не иска да го яде.
Оставила съм го за по нататък. Като не иска, не иска.
Онзи ден в "На кафе" приготвяха крем супа от грах. Отделяха люспи с цедка. И още нещо беше, ама не се за гледах достатъчно. Но голямо количество люспи оставете в цедката..

# 319
Никакви люспи не махам 😂 само за нахут бих се занимавала.

# 320
Дайте идея за меню за детски рд. Гостите ще са на възраст 1 до 2.5 г.

# 321
Кажи колко ястия трябва да има и дали има тема рд-то.

# 322
Чак такива изисквания нямам Simple Smile
Нямам тема.
Мислех мини сандвичета с дом.масло и отгоре нещо. Например резен яйце/краставица/кашкавал.
Тортата няма да я пригаждам за децата, че ми се струва трудно.

# 323
На мен ми хрумнаха рибени кюфтенца, за по-големите деца със млечен сос, сандвичи тип пица (запечени за малко с кашкавал, домат, сиренце), американски палачинки с мед/кленов сироп, за малките просто палачинка и пръчици от зеленчуци варени на пара в чашки подредени за хрупане.

# 324
Кюфтенцата ми звучат вкусно. Рецепти имаш ли? Може и от месо Simple Smile

# 325
Аз правя кюфтета/кебапчета от месо или смес месо/варени картофи (за рибените това си е класика) или смес месо/ориз (може и с просо или киноа, но киноата е по-трошлива). На 400 гр месо слагам около 1/3 чаена чаша ориз. Естествено сварявам ориза, смилам месото, смесвам двете неща. Ако сместа има нужда от още слепване 1 яйце. Подправки по избор. Ако ще е с картоф - 2 картофа сварявам на пара. Винаги месото трябва да е повече от другата съставка. После се оформят с пръсти в желаната форма и се пекат на хартия 15-20мин на 200 градуса.

# 326
Тъкмо вчера правих палачинки за нас и се чудих как да ги пригодя за него-брашното е ясно,вместо прясно мляко вода ли да сложа?И вместо две цели яйца,само с жълтъците дали ще стане?Той скоро и ще стане на една година,та ще въведем белтък,но дотогава?

# 327
Вместо прясно мляко може ядково мляко или вода. Може и с кисело мляко да се направят палачинките или с воднист плод като круша например. За яйцата обаче не мога за кажа. Аз слагам цяло яйце. Защо не започнете въвеждане на белтъка така?

# 328
Да,така ще направя,благодаря Simple Smile
Мисля и торта от палачинки,та като го измисля ще споделя Simple Smile

# 329
Точно така започнах въвеждане на белтък - 1яйце и 2жълтъка на цял кекс.

Общи условия

Активация на акаунт