Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 дек. 2018, 08:16 ч.

Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

  • 17 164
  • 724
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 2 539
Ех, тая ябълка! Много трудно да се мине през парата за малко...

# 46
  • Варна
  • Мнения: 764
Идвам да докладвам. Опитах безглутеновите бисквитки на кактусчето. И имам проблем: не мога да го спра да хапва хи хи. Много ги хареса, благодаря! Доста рових, докато ги открия в темата, прилагам ги като снимка за такива като мен, които не са снимали екрана, когато е трябвало:

Продължавам смело да прилагам рецептите, благодаря за труда ти, кактусче! Детето ти е късметлийче с такава мама, ама и ние изкарахме късмет с нашите покрай него! Simple Smile

# 47
  • Мнения: 600
Еее, браво, Приятелка! Аз съм много куха, добавих си рецептата само в "полезно" чрез форума, никога нямаше да се сетя да направя снимка на екрана Joy Добре, че ми каза, сега вече само така ще правя!

# 48
  • Лайпциг / Перник / София
  • Мнения: 441
И аз да се отчета, че преди малко направих бисквитите на Кактусчето!
Уникални !!! Малкия много ги хареса! Излапа 2!!! Simple Smile
Дори и аз ги харесах (не си падам много по овесени трици/ядки).
Страхотни са! Отново да похваля Кактуса и да благодаря! Hug

# 49
  • Мнения: 2 539
Много Ви благодаря за комплиментите, момичета! Изчервихте ме, усмихнахте ме, много се зарадвах, че и други бебчета одобряват бисквитките. ❤

Angelaаа, страхотна коледна маса Simple Smile

Да знаете, че на стайна температура 2 дена някъде издържат, иначе в хладилника. Аз тия дни открих, че предпочита студена бисквита като я болят венците 😂

# 50
  • Мнения: 2 115
Ние пък вчера опитахме портокал , много и хареса . Давах и малки парченца и ги изсмукваше ,но не може да ги глътне за разлика от мандарините.
Сетих се колко много портокал изядох по време на бременност , а по принцип не обичам.

# 51
  • Мнения: 2 115
Ето и една рецепта за супа от мен Blush
Скрит текст:
Супа от червена леща
1 ч.ч от 250 мл червена леща
1 настърган морков
1 настърган картоф
1 настърган лук
1 печена обелена капия
малко доматен сок
1 ч.л сол
1 ч.л чубрица
1.5 л вода
Масло
Всичко се вари в тенджера под налягане за 30 мин и се пасира.
Поднася се със сухар и обезсолено сиренце.

# 52
  • Плевен
  • Мнения: 747
Днес правя крем супа от картоф, морков, лук и чесън. Имам и от мъфините на Кактусчето . Добавих им сирене и станаха много вкусни. Следобяд ще направя бисквити естествено, че много се ядът и бързо свършват.

# 53
  • Мнения: 8 906
Ооо, червена леща много харесва моя калпазанчо Wink

# 54
  • Мнения: 2 091
Вие давате ли сол преди годинката? Аз бях инструктирана от родата да почна захранване с пюре с масло и сол, че само гол зеленчук нямало да е вкусно. Но знам, че му е рано за подправки и не слагам. На баткото също не съм давала до годинката нито сол, нито захар. Сега да няма някаква новост, че може и по-рано?

# 55
  • Мнения: 2 115
Ако аз и готвя слагам малко сол или захар иначе от кухнята казаха ,че не слагат сол и захар до годинка.

# 56
  • Лайпциг / Перник / София
  • Мнения: 441
Аз не слагам нито сол, нито захар. Blush

# 57
  • Мнения: 2 539
Сол може само до 0.4 мг да обработи бебешкия организъм, ако помня добре. Затова не бива да се дава сол или да се съобразява количеството, което се добавя да не е повече, за да не се товарят бъбреците. Голият зеленчук си е много вкусен. Аз също ям без сол покрай малката, ми много са си вкусни нещата без сол. Захар няма да давам и след годинка. По-добре да обича плодовете отколкото млечно кремче със захар.

Но добавям подправки. Аз готвя с много подправки и когато й правя кебапчета например винаги слагам малко червен пипер, кимион, къри. За да привиква с вкуса на подправките. Но това си е въпрос вече на личен избор.

# 58
  • Плевен
  • Мнения: 747
Подправки ползвам доста - червен пипер, чубрица, девисил, канела, черен пипер зърна. Сол само ако яде нещо от нашата храна, защото ако не му дадеш малко те подлудява, но аз готвя доста безсолно. Ето днес в крем супата имаше малко сол, но защото е за всички. Захар не ползвам.

# 59
  • Варна
  • Мнения: 764
Аз съм чела, че до 1година сол и захар не. Солта натоварва бъбреците на бебето. А и също четох, че техните вкусови рецептори са различни от нашите и много по-изострени. Вече ръсвам трохи хималайска сол, на месо, батат, картоф, червена леща и ориз дафиновият лист ми допада доста, става много вкусно и ароматно. Иначе основно пресен копър и магданоз ползвам, чесън и лук вече. Чудя се за къри, че на червена леща много върви, на нея като добавя и малко запечена тиква(понеже се карамелизира самата тя), пасирам за крем супа, става прекрасно.
Захар ще избягвам до последно. Подслаждам с плодове. Искам да му изградя някаква култура на здравословно хранене, да видим. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт