Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 506
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
И аз се посмях за чистенето след храненето, защото при нас с всеки ден става все по-интересно. И като прочетох въпроса се сетих, че имам да чистя няколко петънца по светлия ни диван вследствие на хвърлената лъжица, която в полета си изпръска всичко наоколо. Simple Smile
Кактусче много хитри идеи подхвърли за опазването на дрехите, ние ползваме лигавник с джоб, доста храна събира вътре, ако има такъв и с ръкави, ще е мечтата  ми, ще потърся, не се бях замисляла. А и ако има гащеризон, ще е супер. Simple Smile Аз пробвам да слагам в скута кухненска хартия да пази панталонките, нашето веднага я взема и иска да я яде. С пелена ще е същото сигурно, но ще опитам, не обичам да го обличам в тъмни дрехи, но купих в тъмно сиво и синьо, за да поемат петна, ако не излизат при пране. Simple Smile Иначе сме с паркет, без килим, но столчето е близо до тапицираните ни столове и диван, често са омазани доста, но откакто открих едни магически гъби(така ги водят), които чистят всичко от тапицерии, съм добре. Simple Smile Обожава да бърка в купичката си и после да маже по стола. Иначе таблата на стола се сваля и мие много лесно, тапицерията също лесно се почиства(с Hauck 2 в 1 сме, много си го харесвам, а и като се има предвид, че го купих ползван, железен е). Все се успокоявам, че за да се развиват добре трябва да пипат храната, но е яко мазане. Simple Smile Отскоро взе да пуска и на земята каквото не му харесва от храната. Но и вече с вървенето и пълзенето чистенето всеки ден е повече от наложително, че и по няколко пъти на ден. Весело е. Simple Smile

# 286
Това ли е въпросната магическа гъба?

# 287
Не помня в коя тема го бях писала, може и в тази да е било.
Моите деца са по ЗВБ. Върху дрехите им обличам мои стари дрехи и ританки, които мама е пазила. Имам няколко чувала и не ми е жал като ги омундарят. Ползвам също и мантичка с ръкави от ИКЕА, имам и още три модела лигавници с ръкави, но те не са ми толкова удобни.
Независимо дали са с мантичка или старите ми дрехи, винаги слагам силиконов лигавник с джоб на Томи типи.
Така рядко има поразии по дрехите, но все пак успяват да натъпчат храна във врата си и под ръкавите. Joy

# 288
Момичета, искрени адмирации, че имате такива здрави нерви. Аз такова нещо не мога да изтърпя Grinning

# 289
  • Варна
Магическата гъба, която купуваме е без опаковка от едни немски магазини(сигурно е китайска), струва 1 лев, но изглежда така, бяла е, с ползването се стопява.   Моя позната купи от Джъмбо подобна, но не чистела добре. Тази, която ползвам досега е чистила абсолютно всичко: упорити петна от стени, тапицерии, мебели, варовик,
композитна мивка. Примерно петна от храна по дивана ни чисти за секунди само с вода, с обикновена гъба се замазва ужасно.

# 290
Момичета, искрени адмирации, че имате такива здрави нерви. Аз такова нещо не мога да изтърпя Grinning

И аз нямам нерви и стоя с мократа кърпичка в готовност да бърша, каквото където падне, харча може би по 10 кърпички на едно ядене. Grinning

# 291
Priqtelka, пелената я връзвам за кръста, ама скоро ще трябва да пригодя някакъв парцал/плат, че умалява.
Иначе лигавника с ръкави на Икеа е супер, ама моята не ще да мърда в такъв найлонов целия. За това съм взела текстилни с ръкави. Ако намериш накъв с джоб и ръкави, ми кажи. И на мен ми е мечта 😃 Въпреки мерките за опазване на чистота, редовно се случва да сменям памперс и да има трохи в пъпа 😂😂😂
Аз съм приела това като факта, че навсякъде захвърля играчки, не е до нерви, по-скоро до навик. Пък и с времето става по-добре. Сега не цапа с ръце, а с лъжица като й дам.

# 292
Аз пък мия мократа кърпичка на мивката със хладка вода и пак нея ползвам .
Не че ми свиди за парите , по принцип ги купувам с кашони на Памперс са .
С вода сякаш по добре се бърши лицето на детето.

# 293
Ааааааа лицето на детето с мокри кърпи абсурд! На мен ми е гнусно да ги докосвам по моето, камо ли по лицата на бебетата. Ползвам памучни парцалчета ( изрезки от бархетни, пелени или готови такива бях намерила). Сухи и намокрени с топла водичка. После изплаквам и с дрехите за ядене пера. И такива кърпи/ парцалчета имам една торба.
А мокрите кърпички даже ръцете ми е гадно да им бърша. После имат ужасен вкус. Ползвам ги само в краен случай, навън.

# 294
Аз също ползвам мокри кърпички за детето единствено навън и ако няма вода.
Цапаницата ми се струва неизбежна по-време на хранене. Поне при нас. Бърка в купичката, облизва пръсти. Като цяло колкото по-голяма става, толкова по - добре става положението. Преди не даваше да й слагам лигавник. Дърпаше и плачеше, докато не го махна.
Купихме си и прахосмукачка(вертикална, без кабел). Еми родихме се :=) Даваме на малката  бисквити(домашни), плодове, хляб и т.н в ръчичка.Сещате се долу на пода(с килим сме/поне е тип мокетен) какво се случва. За по малко от минута с прахосмукачката  бръм бръм" и айде чао:=)
Препоръчвам, горещо!

# 295
Бебето проспа обяда, сега се чудя обяд ли да и дам или СЗ. Днес и направих мъфини с ябълка и отгоре ги залях с кисел от вишни. Май по добре да и дам СЗ най-вероятно ще се събуди към 3 часа.  Получи се така ,защото си похапна от омлета на мама към 10 сутринта.

# 296
Рожков от кога давате

# 297
Не е драма.. по- добре да спи. Дай СЗ

# 298
Рожков от кога давате
Никога не съм давала

# 299
  • Варна
Ние бършем или с кухненска хартия,
 или със сгънатите кърпи в кутии за лице/ръце. Мокрим ги, после и със сухи.
Вертикалната прахосмукачка на батерии е злато и ние много я ползваме.
И на мен ми е интересен този рожков. Никога не съм го пробвала.

Последна редакция: нд, 06 яну 2019, 17:17 от Priqtelka

Общи условия

Активация на акаунт