Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 447
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
Привет Simple Smile захранвам от два месеца..малкия става на 7 след няколко дена, Обаче за обяд не хапва много,та го кърмя след пюрето.Понеже нали месото с мляко не се мешало, в такъв случай отлагам ли месните докато замести обяд?ама не казвайте питай си педиатъра 😋
Следбедното хранене млечна каша с плод пък много добре приема и не иска цок после

# 541
Ако искаш истинско пюре направи си сама. Нито едно пюре не съм купила от магазина, само ги гледах горе долу каква е консистенцията.

# 542
Принудих се да правя... И сега търся заек... Stuck Out Tongue Winking Eye
И бърз въпрос някой давал ли е ягоди преди година? Гледам доста канали в ютуб на тема захранване и в другите държави май не се счита за проблем да се дават преди година... Както и агнешко масово се дава на 7-8 месеца.

За смесване на месо и мляко съм чувала от моята лична, че не трябва но аз не го спазвам. Малката ми е на 7.5 месеца и доста подбира какво и колко да яде. Нямаме заместено хранене, а съм въвела вече две меса. Почти след всяко хранене и давам мляко.

# 543
  • Варна
Аз лично не бих рискувала с ягодите, все едно какво дават в ютуб. Пък и посред зима какви ягоди? През юни като излязат пресните български ягоди предполагам, че детето ще има годинка. Агнешкото месо просто е тежко, затова не се препоръчва. В чужбина и свинското е едно от първите, а тук го въвеждат последно. Общо взето схеми разни.

# 544
Именно, че схеми разни.... Проблема с ягодите какъв е точно, че са алерген ли? Ако детето е здраво няма как да отключат нещо нали? Чисто информативно питам, не съм решила да давам на всяка цена сега. Иначе имам приятели в Дубай и сега гледам че захранват с конско...

# 545
  • Варна
Няма проблем да се хапва месо и да се дохранва с кърма. Не съм срещала нещо по темата даже.
Готовите пюрета нямат нищо общо с домашните. На Гербер са добри сякаш, пилешкото с картофи и копър чак ми е вкусно.
Днес обрах овациите на сина ни така да се каже хи хи. Така да маха с ръце от нетърпение за следваща хапка не го бях виждала. Сготвих му пуешко, червено цвекло, малко батат и пащърнак, лук, чесън и дафинов лист.

# 546
В другите страни въобще няма схема на интродуциране на различни меса и я няма тая изкуствено създадена паника с въвеждането на храни.
Ягодите са силен алерген, но при липса на алергии може да се въведат, когато майката иска след 6ти месец. Естествено с повишено внимание. Аз ще чакам моите домашни на пролет, но от 7ми месец яде боровинки (горски, които замразих лятото и сега й правя на мъфини), те също уж са силен алерген, обожава ги.
Агнешкото й е третото опитано месо. Харесва го много, както и патешкото. Месата са тежки по-принцип, те не ферментират в стомаха като плодовете или зеленчуците, а гният, за това са по-трудно смилаеми. Но по-добре мазно месце вместо сухо като пилето.
За месото и млякото...кърмиш си детето и толкоз. Какво като е яла месо. Няма да я кърмя после? А манджите със сметанови сосове...може би не е препоръчително, заради това, че различни по вид протеини трябва да се обработват, но при бебетата, на които основна храна до 1 година им е млякото,не виждам проблем.
П.С. конското е много вкусно, различни култури, различни хранителни традиции😉

# 547
Aа мисля да правя спанак с ориз и ГХИ, какво друго мога да му добавя? Броколи може би?

# 548
  • Варна
Именно, че схеми разни.... Проблема с ягодите какъв е точно, че са алерген ли?
Алерген, и то много силен. Няма никакво значение здраво ли е детето, алергията се отключва при здрав човек. Дори при възрастни може да се отключи след години безпроблемно общуване с алергена. Та за бебе не бих рискувала, нищо няма да изтърве, ако не яде ягоди преди годинката. Особено пък вносни или консервирани под някаква форма.

# 549
Именно за това се избягват някои меса в началото на захранването, защото са мазни и черният дроб, стомах и жлъчка трудно ще се сработят, за да ги смелят.
Това ни го обясняваше лекар по стомасите и червата ( сори забравих му името).

# 550
Мерси, спокойно ми е така Hug ама нали се пишат всякакви щуротии какво "може/не трябва"... Тия ягоди и горските разни berry.та ги има по пюретата, аз давам такива докато излязат ..само банан от пазара директно беля и давам

# 551
Именно за това се избягват някои меса в началото на захранването, защото са мазни и черният дроб, стомах и жлъчка трудно ще се сработят, за да ги смелят.
Това ни го обясняваше лекар по стомасите и червата ( сори забравих му името).
Гастроентеролог. Дай източник на тая информация, да прочетем. Лекарят каза, за мен лично не е достатъчно.Лекари казват и сокче на 3 месечно да се дава...

# 552
Тоз доктор обясняваше нещо за храносмилателните ензими, за сработване на черва, стомах, черен дроб, злъчка.
За индивидуална степен на зрялост на храносмилателната система на бебетата.

# 553
Да обаче сега точно се шири друга теория според която не само, че не трябва да се избягва ами дори трябва да се набляга на мазни и пълномаслени храни...По скоро захар и подсладители, както и палмовата мазнина с която са наблъскани така наречените "бебешки бисквити" са това от което трябва да се пазим.

Относно ягодите и аз имам някакви пюрета от магазина и за тях ми беше чуденето?

# 554
Ами виж им съдържанието. Не вярвам и 20 процента ягоди да има. Майка ми ми беше подарила едни пюрета, но от тях останах с впечатлението, че процентното съотношение е смешно. Може, разбира се, на друга марка, да са по-читави.

Общи условия

Активация на акаунт