Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

• 27 436
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
Под 10% е но то ако ще прави алергична реакция сигурно и това е достатъчно.

# 556
Зависи и степента на обработка, в сурово състояние е едно, топлинно обработени - друго.
Да обаче сега точно се шири друга теория според която не само, че не трябва да се избягва ами дори трябва да се набляга на мазни и пълномаслени храни...По скоро захар и подсладители, както и палмовата мазнина с която са наблъскани така наречените "бебешки бисквити" са това от което трябва да се пазим.
Всъщност винаги е било така. Специално за бебетата и преди 15-20 г. дори педиатрите, работещи по старите схеми с ранно захранване, препоръчваха пълномаслените Hands Plus1

За захарта - не смятам, че е задължителна при бебетата. Има достатъчно плодове, с които може да се постигне подслаждане Simple Smile

# 557
  • Варна
пълномаслени, особено млечни е едно, мазно и тежко месо - съвсем друго.

# 558
И при млечните не бивало да се стартира с тежки пълномаслени продукти.
2% трябвало.

# 559
Герда, смени си лекарите. Пълномаслени трябва да са. Тук вече съм чела и източници мога да дам.
Редактирам се и давам линк https://homemade-baby-food-recipes.com/whole-milk-and-fats-for-baby

# 560
2% не е обезмаслено.
Пробвах да стартирам с по висок, но детето не го понасяше.

# 561
То повечето лекари карат по някакви схеми от 60те години. Сокчетана 3 месеца, коричка хляб на 5...Реално аз повече се доверявам на информацията в нета отколкото на съвета на личната...

# 562
Включвам се и аз, киселото мляко не трябва да е с под 4% масленост.

# 563
2 процента не е и пълномаслено. Говорим какво трябва да е, не какво е станало при твоето бебе, всяко бебе има предпочитания, не обсъждаме тях, а дали трябва да е пълномаслено или не киселото мляко например.

# 564
В този ред на мисли кога дадохте кисело мляко?

# 565
След 8 ми месец , сега и давам домашно от кравата на дядо и Blush

# 566
3.6% беше съветът на всички лекари, с които се консултирах, когато захранвах (и български, и по съвети от чужбина).

Дадох на 1 г., не бързахме за никъде Simple Smile

# 567
На 8 ще стане моята след няколко дни, значи може и да почакам. Домашно нямаме, ще мисля какво да купувам...

# 568
Аз давам 3.6% на ЕлБи Simple Smile

# 569
Аз давам Ведраре или Боженци. Като почне повечко да хапва, може и да заквася домашно. Ама хич не ми се занимава. Някой има ли от тия машинки за кисело мляко? Бях виждала в Лидл.

Общи условия

Активация на акаунт