С какво ви дразнят свекървите - тема 103

• 31 994
  • 710
  •   1
Отговори
# 465
"От време на време" е ключа в твоя въпрос.
Не е така, мисля. Аз за храната питам от време на време, но за работата - всяка вечер. Някоя "умна" снахичка, ще каже, че ми се отчита всяка вечер.Laughing
Аз пък мисля, че е некултурно да се месиш и коментираш личните разговори между майка и син!

Аз мисля, че некултурна е въобще репликата, която коментирате. Свекървенската. Не й е работа да дава насоки снахата ще готви ли, няма ли да готви. Може да определя себе си като мързел, разрешено е. Или сина си, щото е купил, а не е сготвил.

# 466
  • при късмета
Не е така, мисля. Аз за храната питам от време на време, но за работата - всяка вечер. Някоя "умна" снахичка, ще каже, че ми се отчита всяка вечер.Laughing
Аз пък мисля, че е некултурно да се месиш и коментираш личните разговори между майка и син!
Обаче е съвсем нормално маминка да подковава синчето жена му колко е мързелива, ли? А ако снахата в личните си разговори с мъжа си злепоставя свекървата, тогава пак ли така ще мислиш?

# 467
  • София
Имам усещането, че съм единствената, която казва "майко" на свекърва си. При това бивша такава. Явно съм голяма късметлийка.
Аз казвам на моята, защото не влагам кой знае какви чувства. Майка ми винаги е била "маме", колкото и лигаво да звучи, ама свикнеш ли веднъж  Grinning

Писала съм го и преди - свеки обясни как питала ММ "Тя освен спагети друго не може ли да готви?"
Скрит текст:
Само дето тя им готвеше спагети и още куп неща, които жена на 46, особено по онова време би трябвало да може (той се хвалеше, че мама са наскоро се научила да прави ....руло от кайма). А моята майка е мераклийка, дори се престарава за гости, та имаше от кого да науча това-онова.
Говоря за времето преди да се оженим, била съм на 22.
Помня, че се случи да ходим 3 пъти горе-долу през месец и все попадахме на пълнени чушки (варени, не ги обичам). Сигурно и аз трябваше да попитам тя само това ли умее.

Последна редакция: ср, 19 дек 2018, 16:09 от Cuckoo

# 468
  • София
Ами да си водят "личните" разговори по мой адрес, когато ме няма! Тя в случая злепоставя сина си, ама явно няма как да го разбереш, макар, че ще ти е от полза.

# 469
  • София
Обаче е съвсем нормално маминка да подковава синчето жена му колко е мързелива, ли? А ако снахата в личните си разговори с мъжа си злепоставя свекървата, тогава пак ли така ще мислиш?
Сега, трябва да гадаем как точно е казано, но на мен ми прилича на израз на възмущение, а не на "подковаване".
Подковаването е долно, който и да го практикува!
А мнение, или коментар за дадена постъпка е в правото на всеки - дори и на свекървата.
Пак казвам, крайно невъзпитано е да се месиш и коментираш чужди разговори.

# 470
Некултурно е да коментираш как са те изкоментирали?! Grinning
И да, определено ти се отчита всяка вечер, без значение за какво.

# 471
  • София
Ами да си водят "личните" разговори по мой адрес, когато ме няма! Тя в случая злепоставя сина си, ама явно няма как да го разбереш, макар, че ще ти е от полза.
Хехехе, даже и да ти се иска, не ти е в правомощията да се разпоредиш кога да говорят и кога - не.Laughing
Синът и е самостоятелен индивид и няма как да го злепостави. По думите ти става ясно, че си "бясна" на нея, а не на него.

# 472
  • София
Скрит текст:
Сега, трябва да гадаем как точно е казано, но на мен ми прилича на израз на възмущение, а не на "подковаване".
А мнение, или коментар за дадена постъпка е в правото на всеки - дори и на свекървата.
Израза е бил "Еее, тя толкова ли не може да направи една баница".
Първо  С явно я има за помощен персонал на сина си, и правенето на баница е нейно задължение, а не желание.
Второ каква разликата между възмущенито 'Ееее сна'ата я мързи да метне една баница ли бе"  и подковаването "как може мързеливата снаха да се излежава, а горкото синче да се занимава баници да купува на път за вкъщи" ???

# 473
  • при късмета
Там е работата, че свекървата няма никакво право нито на мнение, още по-малко на коментар, относно битовото ежедневие на младите. Нищо, че сина е там. Да си коментира и критикува него колкото иска. Снахата няма право да я критикува какво е свършила и какво не, в собственото ѝ домакинство. Какво според теб ѝ дава това право? Нищо, освен селска клюкарщина

# 474
По повод правото на коментари :
На нас какво ни дава право да коментираме свекървите? 🤔 😜 😂 😂 😂 😂

# 475
  • София
На нас какво ни дава право да коментираме свекървите?       
Тук са оплакванията от свекърви понеже такава е темата. Демек те с нещо са засегнали снахата и тя се оплаква. Не съм видяла някоя снаха да коментира, че свекърва й е мързел, понеже не сготвила, а свекъра купил готово ядене.

# 476

Ти личен живот нямаш ли си, че трябва сина ти да ти запълва вечерите? Мъжко внимание ли ти липсва? Нямаш ли съпруг, приятел, любовник? Защо се вреш, като противозачатъчно между двамата да бръщолевиш по телефона?

"Майка и син" нямат нищо лично помежду си, след определена възраст. Сина си има личен живот с друга жена - по-млада, по-интересна от майка му. И майката би трябвало да има такъв. Но ако няма - да си намери поне приятели, не да проваля чужди животи.

Наясно ли си, колко е срамно за един мъж майка му да му звъни всяка вечер? А за майка му, колко е още по-срамно?

На нас какво ни дава право да коментираме свекървите? 🤔 😜 😂 😂 😂 😂

Защото, такава е темата?

# 477
  • София
Хехехе, даже и да ти се иска, не ти е в правомощията да се разпоредиш кога да говорят и кога - не.Laughing
Синът и е самостоятелен индивид и няма как да го злепостави. По думите ти става ясно, че си "бясна" на нея, а не на него.
Правомощия?! Ти наистина ли си вярваш? Или си разписала такива на снаха ти?

# 478
  • София
Да питам ли как е ник-а на снахата на  yav4e_mrav4e  Laughing Laughing Laughing Явно тази снаха има доста материал за темата .... ама ... да ли й е в правомощията да се оплаче  Thinking?

# 479
Да питам ли как е ник-а на снахата на  yav4e_mrav4e  Laughing Laughing Laughing Явно тази снаха има доста материал за темата .... ама ... да ли й е в правомощията да се оплаче  Thinking?

Може да го направи тайно, докато баба Мравка, забърсва синчето, ако е хапнало повече и се е изпуснало. Тоест, докато вършат личните работи между майка и син.

Общи условия

Активация на акаунт