С какво ви дразнят свекървите - тема 103

• 31 987
  • 710
  •   1
Отговори
# 450
Май вие не четете. Казах, че не е нейна работа да коментира какво ПАПКАТЕ.
Коментирам това :
Аз също се обръщам по име към свекърите. С "майко и татко" никога няма да се пречупя.  Особено към свекървата.

Ето ви една прясна изцепка. Бременна съм в 7ми месец и онази сутрин след нощна смяна , мъжът ми, минал през баничарницата и взел за закуска банички и айрянчета. В обедния телефонен бюлетин с маминка, тя задава редовния въпрос "какво папкахте?" и нашия споделя какво сме закусили, а насреща критикарски въпрос : " Еее, тя толкова ли не може да направи една баница?!" Той я сряза, разбира се, че няма да ме накара с големия корем да правя баници и по всяка вероятност,  ако не бях в стаята по време на разговора, не би ми споделил за тази изцепка. В интерес на истината, аз за можене , мога, но да отправиш такава критика към бременна жена, не теснъгръда, а незнам каква трябва да си. Та майко няма как да я нарека. Да не ме прощава , ако иска.

# 451
  • Варна
Може би. Сигурно затова едно време бабите въртяха страхотни баници. А сега нито аз, нито майка ми успяваме да докараме читава баница. Стават за ядене, но не са като на баба ми.

# 452
Ами правилно, какво го подчертаваш. Трябва да си пълен дебил, че да критикуваш бременни защо не правят това и онова.

# 453
  • София
Ама и да не е бременна - ако иска ще прави баница, ако иска  - няма. Ако ще да е баничарка по професия.
Имам усещането, че съм единствената, която казва "майко" на свекърва си. При това бивша такава. Явно съм голяма късметлийка.

# 454
  • Варна
Пред вкъщи има една квартална фурничка, малееее, какви банички правят, хора, пръстите да си оближеш. Винаги бих ги предпочела пред това да се опитвам да я направя аз.

# 455
Ами правилно, какво го подчертаваш. Трябва да си пълен дебил, че да критикуваш бременни защо не правят това и онова.
Не коментирам изказването на свекървата. Дебилно е и според мен.
И би било Дебилно, ДОРИ и без наличието на бременност.
Забелязвам просто, че много бременни се държат така, сякаш всички са длъжни да се съобразяват с тях. Че е нужна съобразителност, така е, но не винаги, не за всичко.
Дано сега разбрахте какво имам предвид. 😜
П. П. Ето, Светулчица го е казала вече. 🤗

# 456
Може би свекървата не е свикнала с готовите храни.Едно време нямаше.

Винаги са се продавали банички.
Даже купешките са с по-различен вкус от направените в къщи.
А защо мъжо дава отчет кога и какво са яли е друг въпрос?

# 457
  • София
Разбира се, че не нейна работа какво папкаме и вече има изрична забрана от мъжа ми да пита такива неща.
И Салсиша,  не съм предпазлива въпреки всички перипетии. Все още ходя на работа и си въртя домакинството. Това ме държи адекватна. По мое желание си е. Но като не се оплакваш, някой хора прекаляват. Те изцепките на мойто свеки са неизмерни и по принцип гледам да не обръщам внимание, но този път и аз се вбесих.

# 458
  • София
Аз също се обръщам по име към свекърите. С "майко и татко" никога няма да се пречупя.  Особено към свекървата.

Ето ви една прясна изцепка. Бременна съм в 7ми месец и онази сутрин след нощна смяна , мъжът ми, минал през баничарницата и взел за закуска банички и айрянчета. В обедния телефонен бюлетин с маминка, тя задава редовния въпрос "какво папкахте?" и нашия споделя какво сме закусили, а насреща критикарски въпрос : " Еее, тя толкова ли не може да направи една баница?!" Той я сряза, разбира се, че няма да ме накара с големия корем да правя баници и по всяка вероятност,  ако не бях в стаята по време на разговора, не би ми споделил за тази изцепка. В интерес на истината, аз за можене , мога, но да отправиш такава критика към бременна жена, не теснъгръда, а незнам каква трябва да си. Та майко няма как да я нарека. Да не ме прощава , ако иска.

На толкова нахален въпрос бих отговорила с: "А той толкова ли не може да направи една баница?"

За отчета съм съгласна с останалите.

П.П. Силно се съмнявам, че ако ти така си завреш носа в нейното семейство, тя ще подскача от радост.

# 459
  • София
...А защо мъжо дава отчет кога и какво са яли е друг въпрос?
И аз от време на време питам моето дете какво ще хапват и даже през ум не ми е минало, че приятелката му може да реши, че той ми се отчита!!! Astonished
Кои ли въпроси на свекървата са допустими, чудя се...Rolling Eyes

# 460
  • София
"От време на време" е ключа в твоя въпрос.

# 461
  • София
...А защо мъжо дава отчет кога и какво са яли е друг въпрос?
И аз от време на време питам моето дете какво ще хапват и даже през ум не ми е минало, че приятелката му може да реши, че той ми се отчита!!! Astonished
Кои ли въпроси на свекървата са допустими, чудя се...Rolling Eyes

Ама ако ти кажат, че са си поръчали пица за вечеря, викаш ли Ауууу, защо не ти замеси една пица тая мързелана JoyJoy

# 462
Разбира се, че не нейна работа какво папкаме и вече има изрична забрана от мъжа ми да пита такива неща.
И Салсиша,  не съм предпазлива въпреки всички перипетии. Все още ходя на работа и си въртя домакинството. Това ме държи адекватна. По мое желание си е. Но като не се оплакваш, някой хора прекаляват. Те изцепките на мойто свеки са неизмерни и по принцип гледам да не обръщам внимание, но този път и аз се вбесих.

Имаш право да си предпазлива, ако искаш. И да си мързелива даже. Все пак толкова ви е минало през главата, очаква се в такъв момент всички да ви улесняват, дори и бабичката, защото става дума за детето на сина и. Не да го мисли той, какво е ял, а ти какво си яла. И не да му дава акъл ти да правиш баница, а той да ти прави.

И това е вярно, че като не си мрънкало и ти се качват на главата. Аз така и не се научих да се оплаквам, затова направо се скарвам с някой, за да ме оставят на мира. Със свекърва ми, табуретката, най-вече ...

# 463
  • София
"От време на време" е ключа в твоя въпрос.
Не е така, мисля. Аз за храната питам от време на време, но за работата - всяка вечер. Някоя "умна" снахичка, ще каже, че ми се отчита всяка вечер.Laughing
Аз пък мисля, че е некултурно да се месиш и коментираш личните разговори между майка и син!

# 464
  • София
Ама и да не е бременна - ако иска ще прави баница, ако иска  - няма. Ако ще да е баничарка по професия.
Имам усещането, че съм единствената, която казва "майко" на свекърва си. При това бивша такава. Явно съм голяма късметлийка.
Ами предвид, че пишеш в темата С какво ви дразнят свекървите... не са много тези дето ги дразнят свекървите, а те да им викат майко Crazy

Общи условия

Активация на акаунт