С какво ви дразнят свекървите - тема 103

• 31 992
  • 710
  •   1
Отговори
# 435
И аз ще правя каквото кажат, разбира се.

Давала съм малко инструкции, основно на майка ми. Тя се оправя чудесно с малки деца. С по-големи обаче - не, държи се с тях като с по-малки някак.
На свекърва ми май не съм оставяла инструкции, тя нямаше и да ги спазва. Моля се да не стане нещо и това е. Не е ставало, е, не и такова, за което да знам. Wink

# 436
Аз не съм от супер обсебващите майки засега и не се впрягам излишно . позитивно настроена съм и смятам, че хората са интелигентни и си обичат внучето, та за няколко дни чак едва ли ще го повредят безвъзвратно. Но хората наистина са различни-имам приятелка с бебе като нашето , при нея и двете бани са в София, но тя не оставя бебето на никого дори за 15 мин. Така се е докарала, че дори на лекар не може да отиде, то денонощно е на ръцете й. За мен са малко лигавщини . Няма да си оставя бебето да се дере от рев , за да го възпитавам , нито очаквам някой друг да поеме грижата за него-естествено , че си е наша отговорност, но чак да сме като сиамски близнаци през цялото време...не смятам, че е нужно. Аз все търся златната среда, но това е най-трудно.

# 437
Салсиша, за съжаление не всичко зависи от възпитанието. Виждала съм няколко семейства, в които двете деца са като слънцето и луната различни. В едното дъщерята даже крадеше тайно от родителите си, не е била със зависимости - от келешлък. Другата сестра супер отговорно момиче. Еднакво са ги възпитавали, но има и характер, приятели, среда. Така че и при Креми не изключвам такъв вариант, особено щом братът не се държи по подобен начин. Но предлагам да спрем по тази тема, че и на мен ми омръзна вече. Simple Smile

Поликсени, като не ти идва отвътре мамо, започни по име да й казваш. Всичко е по-добре от липса на обръщение. Simple Smile

Ами той целия свят е пълен с различни хора. Но мъжа е един и същ и не би трябвало да подминава и позволява, някой да се държи помиярски със съпругата му. Нито да позволява на различните си деца да се държат помиярски с други хора, включително майка им, всяко по неговия си "различен" начин ...

# 438
  • MI
Ами той целия свят е пълен с различни хора. Но мъжа е един и същ и не би трябвало да подминава и позволява, някой да се държи помиярски със съпругата му. Нито да позволява на различните си деца да се държат помиярски с други хора, включително майка им, всяко по неговия си "различен" начин ...
С това няма как да не съм съгласна. Но не мисля, че вината да не го прави е на жена му, със сигурност не напълно. Всъщност и тя не би трябвало да му го позволява, и майката може да му завърти виртуален или истински шамар зад врата. Но пък ако можеше да го направи нямаше да ги има всичките й постове, затова са й се качили на главата.

# 439
Абе, не е ли време да си отворим тема за оплаквания от децата. Ми така де, семейни отношения си е. Да се премести Креми там, и аз ще отида, че така съм набралаааааа!!!!! Днес не съм загрижена за правата на децата, ама хич.

# 440
  • Fort Worth, TX
Така се е докарала, че дори на лекар не може да отиде, то денонощно е на ръцете й. За мен са малко лигавщини . Няма да си оставя бебето да се дере от рев , за да го възпитавам , нито очаквам някой друг да поеме грижата за него-естествено , че си е наша отговорност, но чак да сме като сиамски близнаци през цялото време...не смятам, че е нужно. Аз все търся златната среда, но това е най-трудно.

Здравей.Хората са различни и трябва да приемаме и тяхната гледна точка.Това което за теб е лигавщина за нея е най-нормалното нещо на света.По въпроса за обръщението моето мнение е, че трябва да има такова иначе е безкрайно грозно и неуважително.Обърни се към с името й .Не е нужно да й казваш майко или мамо.

# 441
  • Blondeville
Аз към моята се обръщам по име, не виждам как по друг начин бих могла.

На отговорен и с всичкия си възрастен оставям децата и за седмица даже, ма е рано за желаещи 😁 Помощта е нещо чудесно, когато хората са нормални, разбрани и умеят да си комуникират възпитано и да се “чуват”. В противен случай по-добре без помощ.

# 442
  • София
Аз също се обръщам по име към свекърите. С "майко и татко" никога няма да се пречупя.  Особено към свекървата.

Ето ви една прясна изцепка. Бременна съм в 7ми месец и онази сутрин след нощна смяна , мъжът ми, минал през баничарницата и взел за закуска банички и айрянчета. В обедния телефонен бюлетин с маминка, тя задава редовния въпрос "какво папкахте?" и нашия споделя какво сме закусили, а насреща критикарски въпрос : " Еее, тя толкова ли не може да направи една баница?!" Той я сряза, разбира се, че няма да ме накара с големия корем да правя баници и по всяка вероятност,  ако не бях в стаята по време на разговора, не би ми споделил за тази изцепка. В интерес на истината, аз за можене , мога, но да отправиш такава критика към бременна жена, не теснъгръда, а незнам каква трябва да си. Та майко няма как да я нарека. Да не ме прощава , ако иска.

# 443
Ако не се налага да си на легло заради проблемна бременност, какъв е проблема да направиш баница? 🤔
Не подкрепям изказването на свекървата. Не е нейна работа да коментира какво сте "папкали" 🙄, и кой го е купил и /или приготвил.
Но бременността не е болест. (освен в някои случаи).
Чак пък толкова да не посмее да си помисли човек, че бременна в 7мия месец не трябва да готви... 🙄 😏

# 444
  • при късмета
Написала е, че може да си направи баница. Никъде обаче не е написала, че е болна или, че не трябва да готви по принцип. Не знам къде го прочете. Аз от поста ѝ не си мисля, че бременна не може да готви
А на мъжа ѝ какво му пречи да вземе закуска прибирайки се от работа? Много добре си е постъпил човека

# 445
  • София
Не съм казала такова нещо, аз готвя всеки ден. Ние вкъщи сме свикнали на прясно приготвена храна, не ми е проблем. Както сама казваш бременността не е болест, но какъв е проблема, че мъжът ми е купил готова закуска, а не съм я приготвила аз? Въобще не е нейно работа, точка.

# 446
  • Canada
Защо трябва да прави баница при положение, че мъжът й е купил? За да доказва, че го може и в седмия месец ли? Хайде стига издребняване!

# 447
Нормално е да си поспива, колкото иска, като е бременна. Не да става по тъмно, да върти баници на мунчо. Особено пък тя, предполагам е доста предпазлива.

# 448
  • Варна
Изобщо не е работа на свека дали ще ядат купешки баници или домашни. Да попита, ок. Ама да критикува, тц. Мъжът добре я е скастрил.

# 449
Може би свекървата не е свикнала с готовите храни.Едно време нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт